به گزارش رصد روز، شاخصکل بورس تهران در پایان معاملات آخرین روز هفته با ۱۲هزار و ۳۳۱ واحد کاهش مواجه شد و در نهایت در سطح ۲میلیون و ۲۱۹هزار واحد قرارگرفت؛ این در حالی است که بازار با روند مطلوبی گام به دومین ماه سال گذاشتهبود. اتمسفر خوشایندی که دوام آنچنانی نداشت و طبق روال سالگذشته دوران رونق بسیار کوتاهی را تجربه کرد و پس از آن طی ۱۰ روز کاری منفی دنبال شد و در حدود ۹۸هزار واحد از شاخصکل بورس کاسته شد.
برآیند ورود و خروج پول حقیقی نیز از ابتدای اردیبهشت آنچنان مناسب نبودهاست و از ۱۴روز کاری ۸روز خروج پول حقیقی از بازار رخداده و در حدود یکهزار و ۴۴۶میلیاردتومان نقدینگی طی ۸ روز گذشته از بازار سرمایه خارج شدهاست. این در حالی است که در پایان فروردین پس از کاهش تنشهای سیاسی انتظار میرفت بورس جان تازهای به خود بگیرد، اما این اتفاق رخ نداد و بازار مجددا وارد فازرکودی شد.
دلیل بی رغبتی سرمایهگذاران را میتوان در سیاستهای انقباضی دولت و نرخ بهره بالا و ادامهداربودن قیمتگذاریهای دستوری و دستورالعملهای ناگهانی برای شرکتها جستوجو کرد که باعثشده در سالگذشته بورس بازده مناسبی برای سرمایهگذاران به ارمغان نداشتهباشد.
از طرفی سرمایهگذاران را به این نتیجه سوق داده که وضعیت رکودی بازار در سالجاری ادامه خواهدداشت؛ به همیندلیل است که بسیاری از سرمایهگذاران بهدنبال سرمایهگذاری در داراییهایی مانند ارز، طلا، سکه و خودرو هستند. در چنین شرایطی و با ادامه سیاستهای سالگذشته بهبود وضعیت صنایع بورسی را نمیتوان انتظار داشت. ادامهداربودن فاصله زیاد نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد نیز مشکلاتی برای سرمایهگذاری در بازار ایجاد کردهاست.
این اختلاف باعث ایجاد رانت اقتصادی برای عدهای و کاهش سودآوری شرکتهای صادراتمحور میشود و بر عملکرد این بنگاههای اقتصادی در پایان سالمالی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
این اتفاقات در حالی رخداده که روز دوشنبه که مصادف با سالگرد ریزش تاریخی بورس در ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۲ بود، مجددا شاهد ریزش بازار بودیم و انگار سنت ریزش بازار در اردیبهشت ماه همچنان پابرجا خواهد ماند. روز دوشنبه هفتهجاری نیز در نشست خبری سازمان بورس و اوراقبهادار وقایع ۱۷ اردیبهشت سالگذشته بررسی شد.
نشستی که بهنظر میرسد تاثیر خاصی بر وضعیت بازار نداشته و حتی اسامی متخلفان نیز پس از گذشت یکسال همچنان اعلام نشدهاست. بر همین اساس انتظار میرود روند بازار تا پایان فصل بهار به مانند سالگذشته کسلکننده و کم افت و خیز پیگیری شود. بدینصورت که دوران رکود طولانی، در کنار دوران رونق کوتاه که رفتاری نوسانی را در این شرایط پیشروی بازار خواهیمداشت، تجربه کرد.
درخصوص وضعیت بازار در هفته آینده با توجه به ریزش یکی دو هفته اخیر شاخص کل بورس به محدوده حمایتی مهم در ناحیه ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد بسیار نزدیکشده و شاید بتوان انتظار داشت ریزش بازار در همین حوالی تا حدودی متوقف شود و از فضای ملتهب ۸روز گذشته کاسته شود.
البته باید توجه داشت که از شنبه ۲۲اردیبهشت حدودا ۳۰هزار میلیاردتومان اوراق اخزا منتشر خواهد شد و انتشار این اوراق در کوتاهمدت میتواند تاثیر منفی بر بورس بگذارد.