به گزارش رصد روز، بحث آلودگی هوا مخصوصاً در کلانشهرها که عمده دلیل آن، سوخت مازوت است و همچنین قطعی برق که در جهت احکامی به برخی نیروگاهها برای کاهش مصرف مازوت بوده همچنان داغ است.
از اینرو چندی پیش، فریدون عباسی رییس کمیسیون انرژی مجلس گفته بود روشنفکران و هنرمندان که با سوختن مازوت مخالفند حاضرند قطع برق ۲۵ درصد از مناطق کشور را بپذیرند؟ این اظهارنظر نشان میدهد که حل این دو بحران با هم امکانپذیر نیست.
در همین خصوص، عباس مقتدایی نماینده اصفهان در مجلس یازدهم گفت: موضوع کمکاری سازمان محیط زیست و مدیریت آن در سطح کلان کشور چیزی نیست که مخفی باشد و به نوعی همه از آن اطلاع دارند. کمکاریهای مدیریتی در دولت، نفس مردم را به تنگ آورده و دیگر فرصت تعلل و آزمون و خطا نیست.
وی افزود: اینکه آلودگی هوا شدت پیدا کرده و از سوی دیگر با قطعیهای مکرر برق روبرو شدیم نشان میدهد برخی از رفتارهای دولتمردان، سیاسی و بخش دیگری از آن حاصل بیتدبیری و کمکاری در انجام وظایف است. متاسفانه سازمان محیط زیست که نقش اساسی در کنترل این بحران را دارد تبدیل به یک سازمان ضعیف شده است و نمیتواند مسئولیتهای ذاتی خود در زمینه هوای پاک که در این رابطه قانون قوی وجود دارد انجام دهد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: اگر این هفتهها بحث آلودگی هوا و قطعی برق جدی شده بهخاطر مدیریت آلودگی هوا است، پس باید سازمان محیط زیست را یکی از اصلیترین مقصران دانست که با کمکاری و تعلل در تصمیمگیری، کار را به این نقطه رساند. از این رو آقای کلانتری رییس سازمان محیط زیست در فرصت کم باقیمانده از دولت آقای روحانی باید سرعت در تصمیمگیری و استفاده از خردجمعی را با تلاش و کوشش مداوم در دستور کار خود قرار دهد که انشاالله تا حدی جبران خسارتهای گذشته شود.
مقتدایی اظهار داشت: مردم بسیاری از کلانشهرها از جمله اصفهان که حوزه انتخابیه بنده است این سوال را میپرسند که آقای رییس جمهور در جهت تحقق وعدههای زیست محیطی، کدام کار قابل دفاع را انجام است؟ اینکه به مرحلهای رسیدیم که یا باید مازوت را برای سوخت در اختیار نیروگاهها قرار داد و قطعی برق نداشت، اما آلودگی هوا به بار بیاید و یا از سوخت مازوت جلوگیری کنیم که هوا کمی پاکتر باشد، ولی قطعی برق داشته باشیم اتفاق تاسفبار و البته خطرناکی برای کشور است. یعنی اگر دولت در ماههای گذشته به وظایف ذاتی و میان دستگاهی خود بهدرستی عمل میکرد و توازن برقرار میشد ما باید در دوراهیای قرار میگرفتیم که هر سوی آن بایستیم برای مردم خسارت داشته باشد؟
وی یادآور شد: دولت اگر در شش ماه باقیمانده کاری خود به رسالت و ظایفی که در مورد مسائل زیست محیطی متوجهاش است عمل نکند در کنار کارنامه ضعیف اقتصادی و فرهنگیاش باید میراثدار روند ضعیف در این حوزه هم باشد، مخصوصاً که بحث سلامتی مردم و البته همه موجودات زنده یکی از مهمترین وظایفی است که هر دولتی در راس کار قرار بگیرد باید نگاهی ویژه به آن داشته باشد.
مقتدایی در ادامه بیان کرد: مدتی قبل در کمیسیون اصل ۹۰ برای اینکه مشخص شود سوخت مازوت به چه صورت است و آلودگی هوا را چطور باید کنترل کرد، جلسهای با حضور کارشناسان برگزار شد که حقیقتاً وزن جلسه بالا و مایه امیدواری بود. اینگونه جلسات نشان میدهد مجلس در خصوص بحرانهای اخیر حساس و فعال است.
این نماینده اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: مجلس، هم حفاظت از محیط زیست را وظیفه خود میداند و هم رضایت اجتماعی مردم را مدنظر دارد. اگر وظایف سر موقع انجام میشد کسی حق نداشت حرف از انتخاب بین هوای پاک یا برقراری برق بزند. اینکه هوا بهگونهای باشد که مردم بتوانند نفس بکشند و از سوی دیگر برق لازم به مانند گذشته را برای اداره زندگی خود داشته باشند، موضوع عجیب و غریبی نیست.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
اقتصاد ۲۴