بهخاطر افزایش چشمگیر مصرف، بنزین تولیدی عمدتا تکافوی مصرف داخلی را میکند و امکان تداوم صادرات آن فراهم نیست.
به گزارش رصد روز،یک موضوع قابل مطالعه، مسیر زیگزاگ در حوزه مهار مصرف(و قاچاق) بنزین پس از تحریمهاست که اهتمام برای تولید و صادرات و ارزآوری انجامید، اما متاسفانه سوءتدبیر فاحش دولت قبل، موجب عقبگرد شد.
اکنون بهخاطر افزایش چشمگیر مصرف، بنزین تولیدی عمدتا تکافوی مصرف داخلی را میکند و امکان تداوم صادرات آن فراهم نیست.
مدیریت مصرف در کنار صادرات، میتوانست میلیاردها دلار منابع جدید برای سرمایهگذاری تامین کند و مقدمه ایجاد اشتغال برای مردم باشد.
قیمت بنزین تا قبل از تصمیم سال ۹۴ دولت روحانی برای حذف سهمیهبندی و ثابت نگهداشتن نرخ، غالبا سالانه طبق قوانین بودجه افزایش تدریجی پیدا میکرد. اما با این تصمیم غلط که برای گلوبلبلنمایی شرایط اقتصادی پسابرجام اتخاذ شد، مصرف بنزین به رکورد بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسید.
دولت چهار سال بعد، خزانه را خالی یافت و در اقدامی غافلگیرانه، قیمت را ۳۰۰ درصد افزایش داد که بهانهای برای شبیخون دشمن در آبان ۹۸ شد. در چهار سال پس از آن ماجرای تلخ، قیمت بنزین در حالی ثابت مانده، که میراث دولت روحانی، تورم 60 درصدی بوده است. (قیمت هر لیتر بنزین، را با قیمت سه تا پنج هزار تومانی هر بطری نیملیتری آب معدنی مقایسه کنید). بدین ترتیب، دولت در چهار سال گذشته، ناچار شده بالغ بر چندصد هزار میلیارد تومان را از بودجههای عمرانی و سرمایهگذاری و اشتغال کسر کند و به یارانه پنهان بنزین اختصاص دهد.