به گزارش رصد روز ، یکی از مشکلات ناوگان حمل و نقل عمومی به موضوع افزایش قیمت لاستیک خودرو بر می گردد این موضوع سبب شد تا بحث لاستیک دولتی روی میز پیشنهادی دولت قرار گیرد اما نباید از نکته غافل می شدیم که بازار پر دلال لاستیک خودرو شاید فاز جدیدی از تحمیل فشار به مردم را شروع کرده است. زیرا آنچنان که به صورت میدانی قابل تأمل است لاستیک دولتی هم دردی از وضعیت نابسامان را در این بازار دوا نکرده و همچنان عده ای در حال جولان دادن هستند. به وضوح پیداست که اراده لازم جهت این کار و بر طرف کردن معضلات گفته شده در بین مدیران تصمیم گیر وجود ندارد زیار طبق جدیدترین یافته ها عده ای با آشفته کردن بازار و بالا بردن حد نصاب قیمتی حالا لاستیکهای دپو شده خود را زیر قیمت بازار به فروش می رسانند.
داود سعادتی نژاد در مورد بازار لاستیک اظهار داشت: امسال طی دو مرحله قیمت لاستیک افزایش پیدا کرد. یک بار سی درصد افزایش یافت و یک ماه پیش نیز بار دیگر افزایش قیمت ۵۰ درصدی را تجربه کرد که در عمل تا هشتاد درصد هم افزایش داشته است. این افزایش قیمت کارشناسی نبوده، از کارشناسان نظری نخواستند. ما که در بازار هستیم از آقایی که پشت میز نشسته بهتر از واقعیت بازار خبر داریم. انجمن تولیدکنندگان این قیمت را تصویب کرده و حتی سازمان حمایت نیز آن را مصوب نکرده است.
وی افزود: بین لاستیکهای سامانهای، لاستیکهای پراید و پژو زیاد است و تقاضا نیز برای آن وجود دارد. ولی بقیه لاستیکها مشتری ندارند و در انبارها دپو میشوند بطوریکه لاستیکهای دپو شده حتی زیر قیمت دولتی در بازار هستند. اگر قیمت دولتی لاستیک، ۱ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان باید باشد در بازار حتی ۹۰۰ هزار تومان هم به فروش میرود.
رییس اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن تهران تصریح کرد: قبلا در بازار بنکدار، عمدهفروش و خرده فروش بود اما متاسفانه این حالت را از بین بردند و همه عمدهفروشان به خرده فروش تبدیل شدهاند چراکه سازوکار سامانهای شده است. خرده فروشان مغازه خود را بستهاند چراکه جایی نیست که لاستیک تهیه کنند.
وی با بیان اینکه برای لاستیکهای دست دوم تقاضایی وجود ندارد، افزود: وقتی شخص میتواند لاستیک نو با قیمت مصوب بگیرد لاستیک دست دوم نمیخرد. مگر اینکه خودروی ثابت که مصرف نداشته باشد.