به گزارش رصد روز، جشن بزرگ “دختران آرمانی” به مناسبت ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، علیرضا زاکانی شهردار تهران، وزیر آموزش و پرورش، استاندار تهران و جمعی از مسئولان و مدیران دولتی و شهری و دخترانی از مدارس شهر تهران در سالن ۱۲هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد.
علیرضا زاکانی (زادهٔ ۱۲ اسفند ۱۳۴۴) سیاستمدار اصولگرا و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است که از سال ۱۴۰۰ بهعنوان چهل و هفتمین شهردار تهران فعّالیت میکند. او همچنین از سال ۱۴۰۲ نیز دستیار رئیسجمهور است.
زاکانی نمایندهٔ قم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از ۱ مرداد ۱۳۹۹ تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ بوده است. او همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، و رئیس پیشین سازمان بسیج دانشجویی هم بوده و در وقایع ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و حمله به کوی دانشگاه تهران حضور داشته است. وی عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر نیز بوده است. او نمایندگی تهران در دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام را برعهده داشته است. او دارای فعالیت مطبوعاتی بوده و علاوه بر دو دوره عضویت در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صاحب وب سایت خبری جهاننیوز و هفتهنامه پنجره است.
زاکانی برای ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ نامزد و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اما در انتخابات ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد. او در ۱۷ مرداد ۱۴۰۰، از سوی شورای شهر تهران بهعنوان شهردار تهران انتخاب شد و پس از صدور حکم در ۱۱ شهریور آغاز به کار کرد.
زاکانی در سال ۱۳۴۴ در شهرری، از حسین زاکانی و فاطمه کرندابی به دنیا آمد و در همین منطقه نیز دوران کودکی و نوجوانیاش را سپری کرده است. پدرش از لوتیها و داوران کشتی ایران بود که پس از بازنشستگی عضو ستاد برگزاری مراسم بزرگداشت جهان پهلوان تختی بود. پدربزرگ مادری زاکانی، از اهالی تبریز است. جد مادریاش اهل کاشان و اجداد پدریاش نیز در روستاهای شمالی تهران (زایگان و لالان) زندگی میکردند. پدر او حسین زاکانی از لوتیهای میدان خراسان تهران و شهر ری بود که برای مدت ۲۸ سال، مسئولیت برگزاری مراسم سالگرد غلامرضا تختی را برعهده داشت.
همسر علیرضا زاکانی، معصومه پاکتچی است. پاکتچی پیش از ازدواج با زاکانی، همسر یک شهید بوده و یک فرزند نیز داشته است.پاکتچی دارای تحصیلات سطح ۳ حوزه علمیه میباشد که سالیان متمادی در مدیریت حوزههای علمیه استان تهران مشغول به فعالیت میباشد. وی از سال ۱۳۸۶ مسئولیت واحد خواهران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود را عهدهدار بوده و تندیس مهدییاوران را در همایش بینالمللی دکترین مهدویت در زمینه مدیریت در سال ۱۳۹۱ دریافت کرده است.
زاکانی دارای ۳ فرزند دختر به نامهای طیبه، مریم و زینب است. دختر اول او در دوره دبیرستان و دو دختر بعدی پس از ورود به دانشگاه ازدواج کردند. مریم زاکانی دومین فرزند اوست که لیسانس مهندسی کامپیوتر را از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس علوم انسانی دیجیتال را از اکول پلیتکنیک فدرال لوزان دریافت کرده است. او یکی از اولین گروه فارغالتحصیلان این رشته در این دانشگاه است و به همراه همسرش حسین حیدری به ایران بازگشته است.
رسانههای متعددی در باب تحصیل دختر علیرضا زاکانی و تولد نوه وی در سوئیس منتشر کردهاند. مریم زاکانی برای دریافت مدرک فوقلیسانس خود در رشته علوم انسانی دیجیتال به دانشگاه اکول پلیتکنیک فدرال لوزان رفت. او هنگامی که مشغول به تحصیل در ترم دوم فوقلیسانس بود، فرزندش را به دنیا آورد؛ به همین دلیل گفته میشود که نوه علیرضا زاکانی دو تابعیتی است. زاکانی در واکنش به این اخبار اطلاعیه ای را از ستاد خود منتشر کرد که دختر وی هیچگونه بورسیه تحصیلی از داخل و خارج ایران دریافت نکرده و هیچ تعهدی نسبت به دانشگاه و کشور محل تحصیل ندارد و فقط به جهت سابقه ممتاز تحصیلی در این دانشگاه به صورت رایگان مشغول به تحصیل شده است.
آفتاب یزد در واکنش به این خبر نوشت: دانشگاهی که دختر زاکانی در آن تحصیل کرده، تحت حمایت دولت فدرال سوئیس است و این دانشگاه با وجود دولتی بودن در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس مقداری شهریه از دانشجویان خود دریافت میکند. این دانشگاه ترمی حدود ۸۰۰ فرانک شهریه از دانشجویان دریافت میکند، یعنی برای چهار ترم شهریه دانشگاه حدود ۳۲۰۰ فرانک میشود.
زاکانی در سال ۱۳۶۲ همزمان با حضور در جنگ ایران و عراق و مجروحیت ناحیه دست، پا و گردن مدرک دیپلم خود را گرفته است. او دربارهٔ انتشار کارنامه تحصیلیاش در دوره دبیرستان که در چند درس نمرات خوبی کسب نکرده در فضای مجازی، گفت است: «اینکه بنده در دوران دبیرستان هیچگاه نمراتی را که ذکر کردهاید نداشتهام و تنها در سال ۶۲ دو تا تجدیدی دارم؛ زیرا بنده سال ۶۲ تا ۶۳ اردیبهشت ماه در جبهه بودم و تنها ۷ روز بدون معلم درس خواندم و در طول تحصیل هم به علت حضور در منطقه عملیاتی ترک تحصیل تلقی شده بودم و آن دو درس هم مدتی بعد امتحان دادم و قبول شدم.»
۶۲ ماه حضور داوطلبانه در جبههها، شرکت در ۱۵ عملیات بزرگ و جانبازی ۵۰درصد، در کنار حضور در ستاد جنگهای نامنظم، لشکر ۲۷ محمد رسولالله و لشکر ۱۰ سیدالشهدا و قرارگاههای جنوب و غرب از دیگر سوابق او در دوران جنگ ایران و عراق بوده است. او عمدتاً در واحدهای تخریب و «اطلاعات-عملیات» حضور داشته و مسئولیتهایی از جمله مسئول محور اطلاعات و عملیات قرارگاه نجف اشرف ۳، قائممقام اطلاعات و عملیات لشکر۲۷ و نهایتاً مسئولیت محور این لشکر را برعهده داشته است.