به گزارش رصد روز، بیش از یک ماه از تعیین قیمت خرید تضمینی گندم میگذرد و همچنان گندمکاران معترض هستند و امیدوار به اصلاح قیمت. نمایندگان مجلس هم با توجه به فشار از سمت حوزههای انتخابیه خود تاکید میکنند این قیمت برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد اما امید زیادی هم به تغییر قیمت ندارند.
برخی هم قیمت را نهایی میدانند و میگویند مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی بعد از تصویب دیگر قابلیت اصلاح ندارد.
پیمان فلسفی، نایبرئیس دوم کمیسیون کشاورزی مجلس، نیز درباره رایزنیها برای اصلاح قیمت تضمینی گندم پیش از این به تجارتنیوز گفته بود: تصویب قیمت خرید تضمینی گندم یک فرمول دارد و بر اساس بررسیهایی که انجام دادهاند، به مبلغ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیدهاند. بعد از تصویب باید با همین قیمت جلو بروند.
سیدمحمد سادات ابراهیمی، دبیر اول کمیسیون کشاورزی، تاکید کرد همچنان پیگیر هستند و برای اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم تلاش میکنند هرچند او معتقد است حرف اول و آخر را در جریان تصویب قیمت خرید تضمینی گندم رئیس برنامه و بودجه میزند.
سادات ابراهیمی درباره تعیین قیمت خرید تضمینی گندم و اعتراضاتی که از طرف جامعه کشاورزان و گندمکاران به این قیمت جریان دارد گفت: مراجعات زیادی از طرف کشاورزان داریم و ما هم تاکید میکنیم قطعاً قیمت تضمینیای که برای گندم در نظر گرفته شده بههیچوجه برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.
فریاد کشاورزان از قیمت تضمینی گندم بلند است/ تلاش میکنیم قیمت تضمینی گندم اصلاح شود
عضو کمیسیون کشاورزی درباره احتمال اصلاح قیمت تضمینی گندم گفت: فریاد کشاورزان از این تعیین قیمت تضمینی بلند است، ما هم تمام تلاش خود را میکنیم که قیمت تضمینی گندم اصلاح شود.
سازوکار تعیین قیمت در شورای قیمتگذاری به گونهای است که یک نفر تصمیم نهایی را میگیرد
سادات ابراهیمی با اشاره به سازوکار شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی توضیح داد: سازوکار تعیین قیمت در شورای قیمتگذاری متاسفانه به گونهای است که در نهایت یک نفر تصمیم نهایی را میگیرد و آن هم رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور است.
او ادامه داد: افراد دیگری که در شورای قیمتگذاری حضور دارند یا حق رأی ندارند یا اگر حق رأی دارند، رأیشان موثر نیست.
وزیر جهاد کشاورزی هم اگر مخالف قیمت گندم تعیینشده باشد، نمیتواند مقاومت کند
دبیر اول کمیسیون کشاورزی در پاسخ به این سوال که نقش وزیر جهاد کشاورزی در شورای قیمتگذاری چیست و اینکه او باید مدافع حقوق کشاورزان باشد گفت: حتی وزیر جهاد کشاورزی هم اگر مخالف قیمت تضمینی تعیینشده باشد، چون بهنوعی در جریان دریافت بودجه وزارتخانه خود به رئیس سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد، نمیتواند خیلی مقاومت کند و جلوی قیمت پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه بایستد.
ترکیب فعلی شورای قیمتگذاری به نفع و صلاح کشاورزان عمل نمیکند
سادات ابراهیمی در ادامه افزود: اعتقاد من بر این است که ترکیب حاضر در شورای قیمتگذاری اصلاً ترکیبی نیست که به نفع و صلاح کشاورزان عمل کنند و خروجی نهایی آن به نفع این قشر نیست.
ترکیب فعلی شورای قیمتگذاری باید اصلاح شود
عضو کمیسیون کشاورزی در آخر با تاکید بر لزوم اصلاح قیمت تضمینی گندم در شورای قیمتگذاری توضیح داد: اصل مطلب این است که به نظر من باید ترکیب حال حاضر در شورای قیمتگذاری اصلاح شود تا شاید بیشتر منافع کشاورزان مد نظر قرار گیرد.