ماجرای جراحی زیبایی حیوانات چیست؟

درخواست جراحی زیبایی حیوانات در سال‌های اخیر رو به افزایش است و این اقدام که مصداق حیوان آزاری است، صدای حامیان حقوق حیوانات را درآورده است.

به گزارش رصد روز، تعداد افرادی که حیوانات خانگی خود را برای زیباتر شدن به تیغ جراحان می‌سپارند، رو به افزایش است. اشخاصی هستند که حیوان مورد نظر را با هزار وسواس انتخاب می‌کنند و یا از خارج از کشور سفارش می‌دهند، اما در نهایت مشخصات ظاهری حیوان، مورد پسندشان نیست و ظاهر حیوان خانگی خود را دستکاری می‌کنند تا زیباتر به‌نظر برسد.

فرم دادن بینی، بزرگ‌کردن چشم، صاف‌کردن و کشیدن پوست، برداشتن چربی، تیزکردن گوش افتاده، تزریق ژل و بوتاکس، تتو و حتی برداشتن حنجره و دستکاری تار‌های صوتی، ازجمله اقداماتی است که برخی صاحبان حیوانات خانگی برای زیباتر شدن حیوان‌شان انجام می‌دهند که هزینه آن، گاه به ۲۰میلیون تومان هم می‌رسد.

برای مثال صاحب یک حیوان دوست دارد گوش سگش صاف بایستد که با انجام عمل جراحی و قرار دادن فنر در گوش حیوان، آن را تیز می‌کند. در صورتی که این کار موجب اختلال در زبان بدن حیوان می‌شود. چون هر حرکت گوش یک علامت است و وقتی گوش حیوان با کار گذاشتن فنر ثابت شود، کارایی خود را در برقراری ارتباط با اطراف از دست می‌دهد. عده‌ای پا را فراتر هم گذاشته‌اند و برای تغییر صدای حیوان خود حنجره حیوانات را دستکاری می‌کنند تا صدای آن‌ها نازک‌تر شود یا حتی حنجره حیوان را به‌طور کامل برمی‌دارند تا سروصدا نداشته باشد. جراحی زیبایی حیوانات در سال‌های اخیر انتقاد حامیان حقوق حیوانات را به‌دنبال داشته است.

جراحی‌های زیبایی حیوانات خانگی مصداق حیوان‌آزاری است، اما برخی افراد به حقوق و رفتار صحیح با این موجودات آگاهی ندارند. این در حالی است که طی سال‌های گذشته فعالان حقوق حیوانات بار‌ها درباره گسترش این پدیده آزاردهنده ابراز نگرانی کرده‌اند.

عمل زیبایی چه مشکلاتی را برای حیوانات ایجاد می‌کند؟

محمد حامدیان، دامپزشک در این باره می‌گوید: بریدن و یا تغییر حالت دادن گوش حیواناتی مثل سگ و گربه مشکلاتی اساسی را در تعادل و خلق و خوی حیوان ایجاد می‌کند. بریدن گوش حیوان باعث از بین رفتن قسمتی از مجرای گوش بیرونی می‌شود که علاوه بر آسیب‌های عفونتی می‌تواند آسیب جدی به شنوایی حیوان وارد کند. بریدن دم سگ هم که در بین بیشترین تقاضا‌های عمل جراحی است، ابراز احساسات سگ را مختل می‌کند. سگ‌ها همه حالت‌هایشان را از طریق تکان دادن دم ابراز می‌کنند و بریدن دم حیوان، آسب جدی به آن وارد می‌کند.

عمل حنجره هم که گاه برای کاهش صدای واق واق سگ‌هایی است که در آپارتمان‌ها نگهداری می‌شوند و گاه برای زیباتر شدن صدای آنهاست، بزرگترین ظلم به حیوانات است. افرادی که برای عمل حنجره مراجعه می‌کنند، کمترین اطلاعی از رفتارشناسی حیوانات ندارند و سگ و گربه برایشان کالای لوکس به حساب می‌آید. این در حالی است که بسیاری از مشکلاتی که منجر به سر و صدای زیاد سگ در آپارتمان‌ها و خانه‌ها می‌شود، ناشی از ناآگاهی با اصول تربیتی حیوان است و یک مربی و رفتارشناس به راحتی می‌تواند این مشکل را برطرف کند. بیشترین فراوانی عمل جراحی زیبایی حیوانات جراحی گوش، دم و حنجره و بیشتر درسگ‌هاست. سگ‌های گله احتمال مواجهه با حیوانات وحشی مثل گرگ و پلنگ و … دارند و به همین خاطر، گوش و دم این سگ‌ها را از قدیم می‌بریدند.

دراین زمینه برخی معتقدند که عمل گوش و دم سگ گله ایراد آنچنانی ندارد، اما عمل جراحی بریدن دم و گوش سگ برای جنگ بین سگ‌ها هم متاسفانه اتفاق می‌افتد که مصداق بارز حیوان آزاری است. دست کم ماهانه ۴، ۵ مورد مراجعه صاحبان حیواناتی را دارم که خواستار عمل حنجره، گوش و یا دم حیوان خانگی خود هستند. من مخالف سرسخت جراحی‌های زیبایی حیوانات هستم و تا به حال هیچ موردی را قبول نکرده ام. اشخاصی که برای جراحی‌هایی مثل فرم دادن گوش، عمل حنجره، بریدن گوش، بریدن دم، تتو، بوتاکس و … به من مراجعه می‌کنند اکثرا با مشاوره و آگاهی از پیامد‌های عمل‌های زیبایی، از تصمیم خود منصرف می‌شوند.

جراحی زیبایی برای تغییر قیافه سگ و گربه

عبدالرضا باقری فعال حقوق حیوانات: جراحی حیوانات اگر با هدف برطرف کردن مشکل حیوان و نجات جانش باشد ایرادی ندارد، اما اگر جنبه زیبایی داشته باشد مصداق حیوان آزاری است. البته در قدیم چوپان‌ها گوش و دم سگ‌های گله را می‌بریدند به دلیل اینکه سگ‌های گله در مواجه با گرگ زخمی نشوند، چون در این شرایط اولین بخشی از بدن حیوان که آسیب می‌بیند دم و گوش است بنابراین چوپان‌ها با هدف مراقبت از گوسفند‌های خود به محض اینکه سگ گله از حالت تولگی خارج می‌شد گوش و دمش را می‌بریدند تا در صورت درگیری با گرگ آسیب نبینند، اما قطعا این داستان جدای از داستان جراحی با هدف زیبایی است. امروزه شاهد انجام این روش به طریقی کاملا تحریف شده در قالب جراحی زیبایی هستیم که دیگر هدف نجات حیوان از جراحت نیست بلکه تغییر ظاهر حیوان به آن صورتی که فرد به عنوان صاحب آن می‌خواهد، است.

مثلا صاحب یک حیوان دوست دارد گوش سگش صاف بایستد که با انجام عمل جراحی در گوش و قرار دادن فنر موجب می‌شود که گوش حیوان دائم صاف بایستد در صورتی که این کار موجب اختلال در زبان بدن حیوان می‌شود، چون هر حرکت گوش یک علامتی است که حیوان از خود بروز می‌دهد، اما وقتی که گوش با کار گذاشتن فنر ثابت می‌شود دیگر کارایی خود را در برقراری ارتباط با اطراف از دست می‌دهد. همه این مشکلات به خاطر نبود قانون برای مقابله با حیوان آزاری است. باید قضاتی در زمینه حقوق حیوانات یا تحصیل کنند یا دوره‌های آموزشی را بگذرانند تا در زمان وقوع جرمی از سوی متخلفان محیط زیست بهترین حکم قضایی که می‌تواند بازدارنده باشد را صادر کنند. آموزش نقش بسزایی در آشنایی با حقوق حیوانات دارد و با دو معضل دراین زمینه مواجه هستیم. آنطور که باید آموزش در زمینه رفتار با حیوانات در کشور وجود ندارد و در برخی موارد می‌بینیم که آموزش کوچکی هم اگر باشد، غلط است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط