بزرگ‌ترین خانه‌تکانی مایکروسافت

اخراج ۶ هزار نفر از نیروهای مایکروسافت

مایکروسافت اعلام کرده بیش از ۶ هزار نفر از کارکنان خود را اخراج می‌کند؛ اقدامی که حدود ۳ درصد از کل نیروی کار جهانی این شرکت را در بر می‌گیرد.

به گزارش رصد روز، اخیرا شرکت مایکروسافت دور از تعدیل نیرو، اعلام کرد که بیش از ۶ هزار نفر از کارکنان خود را اخراج می‌کند. این رقم حدود سه درصد از کل نیروی انسانی این شرکت را تشکیل می‌دهد. این تعدیل نیرو، بزرگ‌ترین موج اخراج در مایکروسافت پس از سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شود که در آن سال ۱۰ هزار نفر به دلیل شرایط متغیر بازار، از کار بیکار شدند.

روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت (۱۳ مه)، این تصمیم به‌صورت رسمی اعلام شد. تغییراتی که تمام بخش‌های عملیاتی مایکروسافت را شامل می‌شود و طیف متنوعی از نقش‌ها از جمله جایگاه‌های فنی و مدیریتی را در بر می‌گیرد. کارکنان شرکت لینکدین که مالکیت آن با مایکروسافت است، همراه با نیروهای دفاتر بین‌المللی، در فهرست تعدیل‌شدگان قرار دارند.

«ما همچنان در حال پیاده‌سازی تغییرات ساختاری لازم برای موفقیت در بازار پویای امروز هستیم»، این جمله‌ای است که «پیت ووتن»، سخنگوی مایکروسافت، در بیانیه‌ای به وب‌سایت ورج ارائه داد.

اخراج ۶ هزار نفر از کارکنان بخشی از برنامه مایکروسافت برای بازسازی سازمانی بوده است

براساس گزارش منابع داخلی نزدیک به این موضوع، موج اخراج اخیر تنها به یک بخش خاص یا ناحیه جغرافیایی محدود نیست. بلکه این اقدام بخشی از یک برنامه وسیع بازسازی سازمانی است که طی یک سال گذشته در حال اجرا بوده است.

نشانه‌هایی از این روند، پیش‌تر در اواخر فروردین آشکار شده بود. در جریان جلسه اعلام درآمدهای مالی، مدیر مالی مایکروسافت «ایمی هود» درباره ضرورت کاهش لایه‌های مدیریتی سخن گفت. او در تاریخ ۳۰ آوریل اعلام کرد:

«ما تمرکز خود را بر ساختن تیم‌هایی با عملکرد بالا حفظ کرده‌ایم و در مسیر چابک‌تر شدن، در حال کاستن از لایه‌ها با تعداد کمتری از مدیران هستیم.»
تعدیل اخیر در ادامه‌ اخراج‌های محدود و مبتنی بر عملکرد است که از ابتدای سال ۲۰۲۵ آغاز شد و طی آن، صدها نفر به‌صورت غیررسمی از مایکروسافت جدا شدند.

زلزله بازسازی سازمانی به شرکت‌ها رسیده است

از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، تعدادی از بزرگ‌ترین تغییرات نیروی انسانی در مایکروسافت رخ داده است. این تغییرات در بسیاری موارد با خریدهای بزرگ و بازآرایی سبد محصولات همراه بوده است. در آغاز سال ۲۰۲۴، حدود ۱۹۰۰ نفر از کارکنان اکتیویژن بلیزارد و واحد ایکس‌باکس اخراج شدند؛ اتفاقی که تنها چند ماه پس از تکمیل خرید ۶۸.۷ میلیارد دلاری اکتیویژن بلیزارد رخ داد.

در اردیبهشت ۱۴۰۳، مایکروسافت چند استودیو بازی‌سازی را تعطیل کرد. از جمله استودیو «تانگو گیم‌ورکس» سازنده بازی Hi-Fi Rush و همچنین استودیو «آرکین آستین» که بازی Redfall را تولید کرده بود. هرچند تانگو گیم‌ورکس مدتی بعد از طریق توافقی با ناشر کره‌ای «کرفتون» مجددا فعال شد، اما این تعطیلی‌ها نشانه‌ای از بازنگری مایکروسافت در سرمایه‌گذاری‌های حوزه بازی به شمار می‌رفت.

در ادامه این روند، در شهریور ۱۴۰۳ نیز حدود ۶۵۰ نفر از کارکنان ایکس‌باکس به‌دلیل بازسازی ساختار پس از خرید اکتیویژن بلیزارد اخراج شدند. در خرداد همان سال، حدود هزار نفر دیگر از تیم‌های هولولنز و رایانش ابری آژور نیز مشمول تعدیل شدند.

تحولات ناشی از رشد شتاب‌دار هوش مصنوعی / تاثیر روانی این اتفاقات چیست؟

هرچند چنین تعدیل‌هایی برای نیروهای شاغل ضربه‌ای سنگین محسوب می‌شود، اما به‌نظر می‌رسد مایکروسافت به‌دنبال ایجاد ساختاری منعطف‌تر و کم‌هزینه‌تر در بلندمدت است. با کاستن از لایه‌های مدیریتی و سخت‌گیری بیشتر در ارزیابی عملکردها، این شرکت تلاش می‌کند خود را با تحولات سریع دنیای فناوری سازگار کند؛ تحولات ناشی از رشد شتاب‌دار هوش مصنوعی، خدمات ابری و راهکارهای سازمانی.

با این حال، تأثیر روانی و انسانی این تصمیمات بر نیروهای تعدیل‌شده، موضوعی مهم است. بسیاری از این افراد، مایکروسافت را به‌خاطر ثبات و جایگاه جهانی‌اش انتخاب کرده بودند. بر اساس گزارش‌های داخلی، واکنش‌ها در انجمن‌های ارتباطی مایکروسافت از احساس سردرگمی تا نگرانی نسبت به آینده شرکت، در نوسان بوده است. این احساسات در حالی شکل گرفته که مایکروسافت همچنان گزارش‌های مالی قدرتمندی ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در زیرساخت‌های هوش مصنوعی و همکاری با شرکت‌هایی نظیر OpenAI دارد.

آمار نشان می‌دهد در دو سال گذشته حدود ۱۱ هزار نفر از مایکروسافت اخراج شده‌اند

اگر مجموع اخراج‌های ثبت‌شده از ژوئن ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۵ در مایکروسافت در نظر گرفته شود، می‌توان گفت حدود ۱۱ هزار نفر تنها در دو سال گذشته شغل خود را در این شرکت از دست داده‌اند. این رقم، چیزی حدود ۵.۵ درصد از کل نیروی کار مایکروسافت را شامل می‌شود. از سوی دیگر، تمرکز بیشتر بر حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، احتمالاً باعث تغییر ساختار بودجه‌ای و اولویت‌بندی‌های منابع انسانی در سال‌های آینده خواهد شد. در چنین شرایطی، ممکن است جذب نیروی تازه در برخی واحدهای نوآورانه با همزمانی کاهش نیرو در بخش‌های سنتی همراه باشد؛ فرآیندی که به‌نوعی بازتوزیع منابع انسانی در راستای برنامه‌ریزی استراتژیک بلندمدت محسوب می‌شود.

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار