به گزارش رصد روز، ثبت سفارش ماشین آلات شرکتهای گروه دبش مسیر بسیار جالبی را طی کرده است. با توجه به ضوابط مربوط از جمله مصوبه هیات وزیران و… موافقت با انجام ثبت سفارش منوط به تایید دستگاههای متولی از جمله وزارت صمت بوده است.
در خصوص ماشین آلات مرتبط با صنعت چاپ و بسته بندی چای نیز وزارت صنعت، معدن تجارت متولی بررسی و تایید یا عدم تایید اهلیت بوده است. ثبت سفارشهای واردات ماشین آلات باید همراه با صدور جوازهای تأسیس ایجادی و توسعهای و میزان پیشرفت فیزیکی و… مربوط به شرکتهای تولیدی گروه دبش میبوده است. در یک اقدام عجیب در مواردی مجوزهای تاسیس ایجادی و توسعهای مکانی که به عنوان محل پروژه معرفی شده بوده ملک اجارهای بوده که مهلت اجاره آن نیز به پایان رسیده بوده و هیچ نظارتی مبنی بر صحت سنجی مجوز ارائه شده صورت نگرفته بوده است. یا در نمونهای دیگر مجوزی برای توسعه ارائه شده بود که میزان پیشرفت پروژه صفر درصد بوده است.
یا در مورد جواز تأسیس ایجادی شرکت رسام آکام لوتوس آروند به شماره ۹۰۹۰۱۴/۱/۱۰۰ مورخ ۴/۲/۱۴۰۲ شرکت مزبور جواز تأسیس را جهت تخصیص زمین به شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز ارائه کرد لیکن با توجه به عدم برنده شدن در مزایده، زمین تخصیص نیافته است و پیشرفت مربوطه صفر بوده است.
علیرضا پیمان پاک، رئیس وقت سازمان توسعه تجارت، در پاسخ به سوالی که متولی اصلی رد یا ثبت سفارشهای شرکتهای دبش چه کسی بوده است میگوید: سامانه جامع تجارت بستری است برای ثبت سفارش کالاهای کشاورزی و ماشین آلات تحت نظر سازمان توسعه تجارت نبوده و مستقیم زیر نظر شخص وزیر صمت و قائم مقام وزیر صمت فعالیت میکند.
در نمونهای دیگر جواز تأسیس ایجادی شرکت دبش سبز گستر به شماره ۸۲۲۳۴۱/۱/۱۰۰ مورخ ۲۴/۳/۱۴۰۱ جواز تأسیس مزبور به شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز ارائه و ۱۲ هکتار زمین طی مزایده به شرکت مذکور تخصیص یافته بود. در زمان بازدید مشخص شده است زمین در مرحله پی کنی و دارای پیشرفت فیزیکی صفر درصد بوده است. بنابر اظهار معاونت برنامه ریزی صمت با توجه به بررسیهای صورت گرفته، پیشرفت فیزیکی جواز تأسیس مزبور به اشتباه در سامانه بهین یاب به دلیل مشابهت با جواز توسعه شرکت که دارای پیشرفت بالا بوده به اشتباه ۷۵ درصد لحاظ شده بوده است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید