به گزارش اختصاصی رصد روز ، شرکت ایران خودرو که در پایان سال ۹۸ بیش از ۱۱۳ هزار میلیارد ریال زیان خالص را نتیجه یکسال تلاش خود می بیند با گذشت ۵ ماه از سال جدید هنوز صورتهای مالی سه ماهه خود را منتشر نکرده این درحالیست که بسیاری از شرکتها خود را برای انتشار صورتهای مالی شش ماهه آماده می کنند. موضوعی که در آن می تواند برنامه ریزی هیئت مدیره نقش مهمی داشته باشد تا با جستجوی نماد ایران خودرو با نماد مشمول فرآیند تعلیق روبرو نشد.
شرکت ایران خودرو هرچند که در پایان سال ۹۸ سهم خود را از بازار داخلی ۴۷ درصد می بیند اما این رقم در مقایسه با سالهای ۹۳ و ۹۴ همچنان کاهشی است در آن سالها سهم ایران خودرو از بازار داخلی به ترتیب ۵۳ و ۵۴ درصد بود. موضوعی که طبیعتاً عملکرد مدیران این شرکت خودرویی باعث آن شده است.
اما در بررسی اعضای هیئت مدیره ایران خودرو متوجه می شویم که سه نفر از ۵ نفر اعضای هیئت مدیره این شرکت دو شغله و یا چندشغله هستند که البته می شد انتظار داشت با توجه به زیان بالای این شرکت خودرویی از افرادی در ترکیب هیئت مدیره استفاده کرد که بتوانند با حداکثر توان در خدمت مجموعه باشند. حضور مدیران چندشغله قصه ای تکراریست که میل تمام شدن ندارد.
لازم به یادآوری است که غفلت از این موضوع در مجموعه ایران خودرو کمی عجیب به نظر می رسد زیرا با توجه اینکه بخشی از سهام آن در اختیار دولت است می شد در انتخاب اعضای هیئت مدیره کمی دقت بیشتری به خرج داد.
مرتضی شفیعی ، اصغر ابوالحسنی و عادل پیرمحمدی سه نفر از اعضای ۵ نفره این خودرو هستند که هرکدام بیش در شرکتهای دیگری به صورت همزمان مشغول به فعالیت می باشند.
عادل پیرمحمدی در شرکت طراحی مهندسی قطعات ایران خودرو ( ساپکو ) به عنوان عضو هیئت مدیره و مدیرعامل حضور دارد.
اصغر ابوالحسنی عضو هیئت مدیره سرمایه گذاری عمران پارس آینده حضور دارد و در سرمایه گذاری ایرانیان نیز به عنوان عضو و رئیس هیئت مدیره مشغول فعالیت است.
مرتضی شفیعی نیز به نمایندگی از شرکت شاسی ساز ایران روی صندلی ریاست هیئت مدیره بهمن لیزینگ تکیه کرده است. ایران خودرو یکی از دو خودروساز بزرگ شرکت است که در مسیر برطرف کردن چالشهای مالی خود با فراز و نشیب دشواریهای فراوانی روبروست که میشد برای بهتر پرداختن به این مسائل از حضور افرادی دیگری در ترکیب آن بهره برد. مدیران چندشغله در این سالها خود یکی از معضلات بزرگ بخش صنعتی هستند که باید پذیرفت بخشی از عقب ماندگی در این حوزه از این بابت خواهد بود.