مردم؛ قربانی محدود کردن واردات کاغذ و مقوا

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران می‌گوید تصمیم‌گیری بدون توجه به واقعیت‌ها منجر به وضعیت کنونی کاغذ و مقوا در کشور شده است.

به گزارش رصد روز، واردات کاغذ و مقوا به بهانه حمایت از تولید داخلی و نیل به خودکفایی محدود شده است. ورود کالا و ثبت سفارش نیز با تأخیر انجام می‌شود. مشکل در تأمین کاغذ و مقوا می‌تواند ابعاد متفاوتی داشته باشد. به دلیل وابستگی چاپخانه‌ها و صنایع بسته‌بندی، افزایش قیمت کاغذ و مقوا به‌طور مستقیم به واحدهای تولیدی و مصرف‌کننده تحمیل می‌شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران می‌گوید تصمیم‌گیری بدون توجه به واقعیت‌ها منجر به وضعیت کنونی کاغذ و مقوا در کشور شده است. او بیان می‌کند که هزینه ناکارآمدی در مدیریت تأمین کاغذ و مقوا را در نهایت مصرف‌کننده می‌پردازد.

واردات کاغذ و مقوا ارزان‌تر از قیمت تولید داخلی تمام می‌شود / علی‌رغم ارزان بودن نیروی کار و انرژی نسبت به خارج، قیمت کاغذ و مقوای داخلی سرسام‌آور است

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، می‌گوید: در رابطه با مواد اولیه در همه زمینه‌ها مشکل داریم و کاغذ نیز مستثنا نیست. البته مشکل در رابطه با کاغذ و مقوا وخیم‌تر است. دو شرکت داخلی تولیدکننده مقوا ادعایی مطرح کردند مبنی بر این‌که قادر به تولید مقوای کشور هستند. پس‌ از این ادعا ورود این کالا به کشور محدود شد. دو سال پیش در رابطه با کاغذ نیز مطرح شد که به خودکفایی رسیده‌ایم. واردات این کالاها ارزان‌تر تمام می‌شود و با توجه به ارزان‌تر بودن انرژِی و نیروی کار در ایران، نسبت کالای تولیدی کشور نسبت به خارج به‌طرز سرسام‌آوری بالاست. اگر با ارز آزاد هم واردات انجام شود و ثبت سفارش به درستی صورت بگیرد قیمت مقوای وارداتی ارزان‌تر از مقوای داخلی خواهد بود.

قیمت مقوا افزایش یافته است / خودکفایی کاغذ و مقوا معنا ندارد

ابوالحسنی بیان می‌کند: قیمت مقوا الان خیلی بالاست و حدوداً کیلویی بیش‌از صد و شصت هزار تومان است. در رابطه با کاغذ قضیه به چند سال پیش برمی‌گردد که خودکفایی در کاغذ مطرح شد. وزارت ارشاد قرار شد به مساله کاغذ رسیدگی کند، حتی ارز گرفتند که با مشکل مواجه شد و پرونده آن هنوز در جریان است. رقم کمی نبود. کار به شخصی که تخصص نداشت محول شده بود و نه‌تنها کاغذ و مقوا وارد نشد که ارز مملکت هم از دست رفت.

او در ادامه می‌گوید: الان هم که اوضاع دلار خراب شده است. البته من اطلاع دارم که با پیگیری‌های آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد، مقداری کاغذ وارد بندر شده است و مقداری دیگر نیز برای هفته کتاب در راه است. در کل اما شرایط کاغذ خوب نیست.

اگر ناشران بخواهند به‌موقع کتاب‌هایشان را به نمایشگاه کتاب برسانند با مشکل مواجه‌اند / افزایش قیمت کاغذ و مقوا بیش‌ از تورم و افزایش نرخ ارز بوده است

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران می‌افزاید: اگر ناشران بخواهند به‌موقع کتاب‌هایشان را به نمایشگاه کتاب برسانند با مشکل مواجه‌اند. کاغذ به‌اندازه کافی موجود نیست و قیمت آن هم بالاست. در رابطه با مواد اولیه مشکل داریم اما مشکل بزرگ کاغذ است. حتی با احتساب تورم و اختلاف ارز و هر چه که بخواهیم حساب کنیم، قیمت کاغذ و مقوا زیاد است.

هیچ‌کجای دنیا نمی‌توان خودکفایی کاغذ و مقوا را مطرح کرد / ورود کاغذ و ثبت سفارش به‌موقع انجام نمی‌شود

او اضافه می‌کند: هیچ‌کجای دنیا نمی‌توان گفت که به خودکفایی می‌رسیم؛ کاغذ و مقوا هم همین‌طور. سوءمدیریت به‌گونه‌ای است که ورود کاغذ و مقوا و ثبت سفارش به‌موقع انجام نمی‌شود. هیچ‌کس هم پاسخ‌گو نیست. الان تولیدکننده داخلی به چاپخانه‌دار می‌گوید پول محموله را پرداخت کن تا من سفارش را به خط تولید بفرستم. بعد فردا اگر بخواهد جنسش را بگیرد باز باید بر مبلغ پرداختی بیافزاید. همه‌چیز سخت شده است. قبلاً تاجر طبق توافق عمل می‌کرد یکی‌دو ماهه تحویل می‌داد و مهم‌تر این‌که پس‌ از خرید دیگر قیمت تغییر نمی‌کرد. اگر مشکل ثبت سفارش حل شود و سخت‌گیری‌ها چه در رابطه با کاغذ چه مقوا برداشته شوند، قیمت‌ها پایین می‌آیند.

هزینه محدود کردن واردات به‌ بهانه حمایت از تولید داخلی را مردم می‌پردازند

احمد ابوالحسنی می‌گوید: این که دو نفر بگویند ما تولید داریم و به‌خاطر حمایت از تولید داخلی کاری نکنیم، خدای ناکرده مورد سوءاستفاده می‌گیرد. برای مثال بسته‌بندی دارو نیازمند مقوا است. اگر مقوا ۱۲۰ هزار تومان بود و الان ۱۶۰ هزار تومان است، روی جعبه دارو مثلاً هزار تومان افزایش قیمت دارد. می‌گویند از تولید حمایت می‌کنیم. به‌نظر من این حمایت از تولید نیست. هزینه‌ی مضاعفی است که به‌خاطر عدم مدیریت به مصرف‌کننده تحمیل می‌شود.

مصرف‌کننده نباید ضرر ناکارآمدی در عرضه کاغذ را متحمل شود

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران بیان می‌کند: اگر بگذارند ثبت سفارش در زمان درست انجام شود و ارز آن به‌موقع تخصیص یابد، وضعیت بهتر می‌شود. الان اگر کسی برود ثبت سفارش کند می‌گویند: نه ما قبلاً مثلاً هزار تن ثبت کرده‌ایم و مصرف سالیانه انقدر است پس موجودی داریم. سیستم‌ها که دست خودتان است. ممکن است واردکننده پشیمان شده باشد یا جنس نرسیده باشد یا خدای ناکرده از عدم مدیریت سوءاستفاده شده باشد، ضررش را که مصرف‌کننده نباید متحمل شود.

تصمیم‌گیری دولتی‌ها بدون توجه به واقعیت بازار و تجارت انجام می‌شود

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، بیان می‌کند: ورود کار به بخش دولتی و تصمیم‌گیری توسط دولتی‌ها بدون توجه به واقعیت جامعه و واقعیت بازار صورت می‌گیرد. استفاده از جدول از اعداد و ارقام بدون دانستن واقعیت تجارت مسئله ایجاد می‌کند.

او در پایان می‌گوید: اگر من ثبت سفارش کنم و به هر دلیلی محموله را وارد بازار نکنم، تا بازار تشنه شود و بعد گران‌تر بفروشم، وضعیت این می‌شود که می‌بینید. اگر کاغذ و مقوا به‌موقع وارد بازار شوند و بازار اشباع باشد، من باید به همان سود قانونی بسنده کنم. این مسائل ساده‌اند. من نمی‌دانم چرا ما همیشه لقمه را می‌چرخانیم بعد متوجه می‌شویم که چه اتفاقی افتاده است. مسئله عدم مدیریت است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط