به گزارش رصد روز ، آیتالله علی خاتمی شامگاه دیروز (۷ مردادماه) در سی و پنجمین ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کروناویروس، ضمن قدردانی از مدافعان سلامت استان، اظهار کرد: گزارشهای خوبی در خصوص نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی و تذکرهای ابلاغی در این خصوص دریافت شده که اگر این دقت و حساسیت را زودتر داشتیم، اکنون شاهد وضعیت خیلی بهتری بودیم.
وی افزود: به افرادی که پروتکلهای بهداشتی را با درصد بالا رعایت میکنند خدا قوت میگویم و به افرادی که درصد کمی از این پروتکلها را رعایت میکنند باید هشدار داد که به فکر سلامتی خود، خانواده و همشهریانشان باشند.
امام جمعه زنجان با بیان اینکه طلبهها و نیروهای متدین طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید برای پیشگیری از بیماری کرونا رعایت و دقت بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: اگر رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی سبب ابتلای فردی به بیماری کرونا شود، شرعا ضمانت آن با فردی است که این پروتکلها را رعایت نکرده و باید دیه فرد متوفی و جبران هزینهها و خسارتهای ناشی از مبتلا شدن فرد به این بیماری را پرداخت کند.
نماینده ولیفقیه در استان با اشاره به دو تجربه زنجان در خصوص بیماری کرونا، ادامه داد: متاسفانه در پایان ماه مبارک رمضان، رفتار مردم و بیتوجهی به هشدارها و کاهش نظارتها سبب ایجاد مشکلاتی شد، به طوری که شرایط هنوز هم به حالت گذشته باز نگشته است و این مایه دلخوشی نیست که بیش از ۲۰۰ انسان طی یک روز جان خود را از دست دهند ولی برخی از افراد از کنار این قضیه بیتفاوت میگذرند.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه اگر سبب زنده ماندن تنها یک انسان نیز باشیم به حیات و انسانیت کمک کردهایم، اظهار کرد: اگر برخی از رفتارها سبب مرگ یک فرد شود، در واقع به مرگ انسانیت کمک کردهایم.
وی با بیان اینکه هیئات مذهبی، مکانهای زیارتی، مساجد استان زنجان به خوبی و با دقت پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و گزارشهای خوبی در این خصوص دریافت شده است، افزود: از برخی از بانکهای این استان که درصد کمی از پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند درخواست میکنم برای سلامتی خود، خانواده و همشهریانشان، بیماری کرونا را جدی بگیرند، زیرا شش ماه مصیبت و درگیری با ویروس کرونا نشاندهنده این است که نباید آن را به شوخی بگیریم.
این مسئول با اشاره به انجام اقدامات موثر و چشمگیر در راستای تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده در استان، خاطرنشان کرد: تولیدکنندگانی که امروز تولید استان را سرپا نگه داشتهاند، در راه خدا جهاد میکنند که انشاءالله خداوند به شایستگی از آنان بپذیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به کاهش موارد مراجعه سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته این استان، اظهار کرد: میزان بیماران سرپایی در هفته چهارم خردادماه امسال در مراکز ۱۶ ساعته این استان روزانه به ۱۲۰۰ نفر رسیده بود که در هفته اول تیرماه به ۹۱۵ مورد، در هفته چهارم تیرماه به ۶۲۰ مورد و در هفته اول مردادماه نیز به حدود ۵۵۰ مورد رسیده است.
محمدرضا صائینی با بیان اینکه تعداد موارد کل افراد مراجعهکننده به مراکز درمانی ۱۶ ساعته سرپایی در استان زنجان ۷۱ هزار و ۱۴ نفر گزارش شده، افزود: تعداد کل نمونههای گرفته شده از موارد مراجعهکننده به این مراکز ۳۹ هزار و ۷۱۴ مورد بوده است.
وی در رابطه با آمار بیماران مبتلا به کرونای بستری شده در بیمارستانهای استان زنجان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون، تصریح کرد: تعداد کل موارد بستری شده در بیمارستانهای این استان ۸۱۴۶ مورد بوده که از همه این افراد نمونه گرفته شده است.
این مسئول با بیان اینکه تاکنون تعداد موارد مثبت قطعی از لحاظ آزمایشگاهی ۲۷۳۲ مورد در استان زنجان بوده است، خاطرنشان کرد: رعایت اصول و موازین بهداشتی بسیار حائز اهمیت بوده و همه افراد باید از ماسک استفاده کنند، زیرا اگر در یک جمع چهار نفره، دو نفر از ماسک استفاده کنند و دو نفر دیگر استفاده نکنند، همچنان میزان سرایت بیماری کرونا بالا خواهد بود.
ایسنا