مستاجران دست به گریبان با کرونا / موجران حق تخلیه واحد مسکونی مستاجران را ندارند

یک سالی می‌شود که ورود کرونا اولین ضربه‌اش را به مستاجران تجاری و مسکونی زده است و افراد با چالش‌هایی در پرداخت اجاره بها مواجه هستند.

به گزارش رصد روز، حدود یک سالی است که کشور درگیر بیماری کرونا شده و همین موضوع باعث وارد شدن خسارت های بسیار زیادی به بخش‌های مختلف کشور از جمله کسب و کارها شده است.

یکی از بخش‌هایی که در این زمینه دچار مشکلات زیادی است صاحبان و مستاجران مراکز تجاری هستند که به دلیل ایجاد محدودیت‌های کرونایی و تعطیلی چند هفته‌ای بسیاری از آنها دیگر قادر به پرداخت اجاره نیستند و این در حالی است که بخش زیادی از این مستاجران ماهانه اجاره‌های چند میلیون تومانی پرداخت می‌کنند و با بسته شدن بسیاری از مراکز تجاری و پاساژها، عملا کسب و کار این افراد هم متوقف شده است.

به طور سرزده گشتی در برخی پاساژهای تعطیل یا نیمه تعطیل در روزهای محدودیت کرونایی زدیم، در همین رابطه برخی از کسبه در پاسخ به وضعیت اجاره مراکز تجاری گفتند هیچ قانونی در این خصوص وجود ندارد و با تعطیلی‌های سراسری هم متاسفانه ستاد کرونا فکری به حال ما مستاجران مغازه‌ها نمی‌کند. در این ایام تنها باید چشممان به بخشش یا انصاف مالکان درباره اجاره باشد.

در برخی از اخبار، درباره قانونی برای بخشیده شدن اجاره‌های مراکز تجاری در دوران قرنطینه سراسری مطالبی مطرح شد که با پیگیری‌های مختلف مشخص شد چنین قانونی وجود ندارد یا اگر وجود دارد آنقدر پیچیده است که دردی از مشکلات مستاجران این بخش را دوا نمی‌کند. البته این امر به پاسخ وزیر هم ختم شد و به نوعی اسلامی با مالکان و مستاجران اتمام حجت نیز کرد.

حکم تخلیه صادر نمی‌شود

اسلامی وزیر راه و شهرسازی درباره سقف تعیین اجاره گفت: همواره مراعات بین موجر و مستاجران در شرایط کرونا از سال گذشته وجود داشته است، سال گذشته هم بسیاری از صاحبخانه‌ها مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا را رعایت کردند و اجاره‌نامه‌ها تمدید شد و همچنین بسیاری از موجران افزایش قیمتی را در نرخ اجاره اعمال نکردند.

او افزود: شورای حل اختلاف در سال گذشته خارج از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا هیچ حکم تخلیه‌ای صادر نکرده است.

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز، با بیان اینکه در هیچ کجا از قوانین کشور اعلام نشده است که مالکان حق ندارند در دوران تعطیلی سراسری یا قرنطینه از مستاجران ملکی و یا تجاری اجاره دریافت کنند، افزود: مالکیت در اسلام محترم است. البته با توجه به شرایطی که در کشور ایجاد شده ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت که برای جلوگیری از افزایش مشکلات مستاجران، موجران حق تخلیه واحد مسکونی مستاجران را ندارند و برای اجاره هم سقف قیمتی تعیین شده است.

اجازه بازدید واحد مسکونی برای اجاره داده نمی‌شود

خسروی بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر باتوجه به نزدیک شدن فصل جابه‌جایی و نقل انتقالات بسیاری از مستاجران یا زوج‌های جوان قصد جابه‌جایی یا پیدا کردن واحد مسکونی را دارند با مشکلات زیادی روبرو شدند و از سوی دیگر مالکان هم به دلیل شرایط کرونا اجازه بازدید از واحد مسکونی را نمی‌دهند که این اقدامات خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای این حوزه شده است.

او بیان کرد: با وجود دستور و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، هیچ مالکی حق گرفتن حکم تخلیه واحد مسکونی برای مستاجران را ندارند، اما با این وجود باز هم بسیاری مستاجران با مشکلاتی در این بخش روبه‌رو هستند که باید در این زمینه تصمیمات لازم اتخاذ شود.

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید  

 

 

 

 

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط

آخرین اخبار