به گزارش رصد روز، مسیح علینژاد با این فیلم نشان داد بخاطر دلار هر کاری می کند.
معصومه علینژاد قُمیکُلایی (زادهٔ ۲۰ شهریور ۱۳۵۵) که با نام مسیح علینژاد شناخته میشود، خبرنگار، روزنامهنگار، نویسنده، مجری تلویزیونی و فعّال حقوق زنان ایرانی-آمریکایی است. او بنیانگذار و طراح جنبشهای آزادیهای یواشکی و چهارشنبههای سفید با هدف آزادی حجاب و رفع حجاب اجباری در ایران است. علینژاد هماکنون از مجریان صدای آمریکا است.
زندگی و فعّالیتهای مطبوعاتی
او خبرنگاری را از سال ۱۳۸۰ با روزنامهٔ همبستگی آغاز کرد و بعد از آن با ایلنا همکاری کرد.از او در روزنامههای شرق، بهار، هممیهن و اعتماد ملی نیز نوشتههایی منتشر شدهاست.
علینژاد در مجلس شورای اسلامی ششم و هفتم خبرنگار پارلمانی بود. او در سال ۲۰۰۵ پرداخت عیدی ده میلیون ریالی به نمایندگان مجلس را در خبرگزاری ایلنا افشا کرد که جنجال بسیار آفرید و موجب اخراج وی از مجلس[۱۱] و دشنامهای (حتی جنسیِ) برخی از نمایندگان مجلس شد.
علینژاد در دوران فعّالیت خود در روزنامهٔ اعتماد ملی مقالهای جنجالی به نام «آواز دلفینها» نوشت که در آن رفتار محمود احمدینژاد را به رفتار مربیان تربیت دلفین با دلفینها تشبیه کرده بود. او در این مقاله مردم رنجدیدهای که در سفرهای استانی گرد احمدینژاد جمع میشوند تا به او نامه دهند را، همانند دلفینهای گرسنهای دانسته بود که برای ربودن لقمهای غذا از دست مربی، صدا از خودشان درمیآورند و حرکات دلفریب نمایشی انجام میدهند. این نوشته که از نظر هیئت نظارت بر مطبوعات توهین به رئیسجمهور و ملت ایران تلقی میشد، منجر به عذرخواهی مهدی کروبی (مدیر مسئول روزنامه) شد. هفتهنامهٔ تایم، دراینباره مقالهای به نام «’مسیح‘ در برابر احمدینژاد» نوشت.
در تابستان ۱۳۸۸، علینژاد مدتی را در ایالات متحدهٔ آمریکا به سر برد. در مدت حضور در آمریکا، علینژاد در چند جا در جمع ایرانیان معترض حاضر شد و از جمله در روز ۲۵ ژوئیهٔ ۲۰۰۹ در سان فرانسیسکو سخنرانی کرد و از جمله خطاب به حاکمیت ایران گفت «سی سال ما لرزیدیم، اینک شما بلرزید». او در ۲۹ اوت ۲۰۰۹ نیز مصاحبهای با صدای آمریکا انجام داد که بههمراه قطعاتی از کارهای ویدیویی علینژاد با عنوان «یک توفان هوای تازه» پخش شد. او تلاش کرد با باراک اوباما مصاحبه کند ولی با وجودی که ویزای آمریکا بهمنظور مصاحبه با اوباما به او داده شده بود، تا زمان پایان مهلت ویزای او، موافقت دولت آمریکا با درخواست مصاحبه نهایی نشد و علینژاد به انگلستان برگشت
علینژاد در سال ۲۰۱۰ بههمراه تعدادی دیگر از نویسندگان و روشنفکران ایرانی بنیاد ایران ندا را تأسیس کرد.
علینژاد مجری برنامهٔ تبلتِ شبکهٔ تلویزیونی فارسی صدای آمریکا است. بهنوشته گزارشی در سال ۲۰۲۰، او از سال ۲۰۱۵ تا زمان انتشار این گزارش، دستکم ۳۰۵٬۰۰۰ دلار آمریکا از حکومت آمریکا دریافت کرد.
دیدار با مقامات دولت ترامپ
در فوریهٔ ۲۰۱۹، مسیح علینژاد با مایک پمپئو، مقام ارشد دولت دونالد ترامپ دیدار کرد. رابرت پالادینو معاون سخنگوی وزارت امور خارجهٔ ایالات متحده دربارهٔ این دیدار گفت: «وزیر خارجه پمپئو از خانم علینژاد برای شجاعت و فداکاری مداوم وی تشکر کرد.» علینژاد گفت که آنها ۳۵ دقیقه با هم دیدار کردند و بر این ادعا تأکید کردند که «بسیاری از ایرانیان خواهان پایان جمهوری اسلامی هستند»
آزاده معاونی، روزنامهنگار، بیان کرد که دولت ترامپ از جنبش فمینیستی ایران سوءاستفاده کرده و بهطور خاص از علینژاد بهعنوان یک رهبر برجسته در این تلاش نام برد.
در مهر ماه ۱۳۹۸، مسیح علینژاد ویدیویی از برادرش علی علینژاد منتشر کرد که او پیش از بازداشت توسط مأموران وزارت اطلاعات برای مسیح فرستاده بود. برادرش در این ویدیو خطاب به مسیح و با زبان مازندرانی میگوید که پدر و مادر مسیح تا الان دو بار مورد فشار توسط مأموران وزارت اطلاعات قرار گرفتهاند تا در صداوسیمای جمهوری اسلامی علیه وی صحبت کنند. وی همچنین به مسیح میگوید که حتی بعد از بازداشت او ساکت ننشیند و این موضوع را اطلاعرسانی کند. او پیشتر اظهار کرده بود که شاید خانوادهشان ناچار شوند علیه او مصاحبه کنند. وی به نقل از مادرش بیان کرد که او بارها به مأموران گفته که فقط مسیح و علی در خانوادهشان با دیگران تفاوت فکری دارند و خواهان اعادهٔ حیثیت خود در محلی زندگیاش است.
مسیح علینژاد در سال ۲۰۱۹ از حکومت و قوه قضاییه ایران، سپاه پاسداران و رهبر این کشور به دادگاه فدرال ایالات متحده شکایت کرد. در ژوئیه ۲۰۲۳ یک دادگاه فدرال ناحیهای در واشینگتن دی سی به نفع علینژاد و علیه حکومت ایران رأی داد و حکومت ایران را به پرداخت حدود ۳٫۳ میلیون دلار بابت بازداشت برادر او محکوم کرد. دادگاه مشخص نکرد این پول از کجا باید پرداخت شود. استفاده از پولهای مسدودشده ایران در لوکزامبورگ برای پرداخت این مبلغ نیازمند احکام بیشتر و طی رویه قضایی در این کشور است. مسیح علینژاد در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ خبر داده بود که برادرش به صورت «مشروط» از زندان آزاد شدهاست.