به گزارش رصد روز به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان، این تغییر به دنبال تأکید بر شرایط صدور و استفاده از چکهای تضمین شده انجام میشود و بانکها موظف به یکسانسازی رویههای پرداخت چکهای تضمین شده و چک رمزدار هستند.
بر اساس این گزارش، در راستای اجرای قانون « اصلاح قانون صدور چک» و با لحاظ نمودن مزایا و مشابهت کارکردی «چک تضمین شده» (چک بانکی) با «چک رمزدار» (چک بین بانکی)، با اعلام بانک مرکزی، با هدف التزامبخشی به شرایط صدور و استفاده از چکهای تضمین شده، مقدمات ممنوعیت صدور چک رمزدار به صورت تدریجی و گامبه گام در شبکه بانکی و بانک پارسیان اجرایی خواهد شد.
چک تضمین شده چیست؟
چک تضمین شده یکی از انواع چک است که نیازی به دستهچک ندارد و از سوی بانک و به تقاضای فرد دارای حساب در بانک صادر میشود. برای وصول این چک نیز میتوان از طریق هر یک از شعب بانک مورد نظر اقدام کرد. نکته مهم در مورد چک تضمین شده آن است که مبلغ آن در زمان صدور از حساب درخواستکننده کم میشود و وظیفه انتقال آن بر عهده بانک است. بنابراین، عملاً امکان برگشت خوردن این چکها وجود ندارد.
مزیتهای چک تضمین شده در مقایسه با چک رمزدار
چکهای تضمینشده بدون محدودیت جغرافیایی در سراسر کشور قابل صدور و مبادله هستند؛ این در حالی است که نقدشوندگی «چک رمزدار» منوط به تبادل آن در محدوده جغرافیایی مشخص و به صورت استانی است.