به گزارش رصد روز، زهرا مینویی گفتههای سخنگوی قوه قضاییه را تأیید کرد و توضیح داد که هر چند برای ممنوع پروازی ترانه علیدوستی حکم قضایی وجود ندارد اما این محدودیت برایش اعمال شده است! او میگفت قوهی قضاییه باید در این مورد پاسخگو باشد که چه نهادی یا چه کسی این ممنوعیت را به وجود آورده است.
مینویی با اشاره به صحبتهای سخنگو گفت: ما اصلاً از مسدود بودن کارت ملی ایشان نگفته بودیم. کارت ملیشان مسدود نیست و به حسابهایشان دسترسی دارند اما از برخی خدمات مثل معامله یا پرواز محروم هستند.
این وکیل دادگستری توضیح داد که در مراجعهاش به دادسرای فرهنگ و رسانه دریافته که هیچ حکم قضاییای برای این محدودیت وجود ندارد و قوهی قضاییه در این مورد هم باید پاسخگو باشد که چه کسی یا چه نهادی چنین اقدام فراقانونیای انجام داده است.
خانم مینویی گفت امیدوار بودهاند که مسئله محدودیتهای ترانه علیدوستی حل شود اما باتوجه به حل نشدن و حتی افزون شدن پیگیری رسمی و اقدام قضایی خواهند کرد.
ترانه علیدوستی (زادهٔ ۲۲ دی ۱۳۶۲) بازیگر ایرانی است. علیدوستی دریافت کننده جایزهٔ بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ فیلم فجر است. او در جشنوارههای وزول فرانسه ۲۰۱۴ و هانوی ویتنام ۲۰۱۲، یکی از اعضای هیئت داوران بود. علیدوستی در اولین تجربهٔ سینمایی خود برای فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم (۱۳۸۰) برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنوارهٔ فیلم فجر شد. وی با کارگردانانی مانند رسول صدرعاملی، واروژ کریممسیحی و اصغر فرهادی و حسن فتحی همکاری داشته است.
ترانه علیدوستی به زبان انگلیسی مسلط بوده و مترجم ادبی است او جایزه ادبی پروین اعتصامی را در پنجمین دورهٔ برگزاری آن در بخش ادبیات داستانی با ترجمهٔ رؤیای مادرم، نوشتهٔ آلیس مونرو به دست آورد. ترانه علیدوستی در ویژهنامه شماره ۱۰۰ ماهنامه صنعت سینما که نگاهی است به سینمای ایران در دهه هشتاد، به انتخاب ۱۳۰ نویسنده و منتقد سینمایی به عنوان بهترین بازیگر زن دهه انتخاب شد. همچنین در سال ۱۳۹۰، مجله فیلم او را بهترین بازیگر زن دهه ۸۰ انتخاب کرد. او ۱۸ آبان ۱۴۰۱ در حرکتی نمادین برای ابراز همبستگی با زنان معترض و خیزش ۱۴۰۱ ایران، تصویری بدون حجاب اجباری از خود در اینستاگرام منتشر کرد که شعار «ژن ژیان ئازادی» را در دست دارد. در پی انتشار این تصویر، علیدوستی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و پس از ۱۸ روز با قید وثیقه آزاد شد.
زندگی شخصی
ترانه علیدوستی در ۲۲ دی ۱۳۶۲ در تهران زاده شد. پدر وی حمید علیدوستی بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران و از مربیان کنونی فوتبال، و مادرش نادره حکیمالهی سنگتراش و تندیسساز است. پویان علیدوستی تنها برادرش بود که در چهارشنبهسوری سال ۸۳ او را از دست داد. ترانه ازدواج کرده و صاحب یک فرزند دختر به نام «حنا» است.
ترانه علیدوستی گفته که به بیماری کلاستروفوبیا یا ترس از محیط بسته مبتلا است و به همین خاطر نمیتواند از اتوبوس یا مترو استفاده کند. او از طرفداران جریان فمینیسم است.
فعالیت هنری
سینما و تئاتر
در خانه سینمای ایران، سال ۱۳۹۲
علیدوستی در دورهٔ دبیرستان مشغول تحصیل در رشتهٔ علوم تجربی بود که در کلاسهای بازیگری امین تارخ ثبت نام کرد. در سال ۱۳۷۹ از طریق این کلاسها برای بازی نقش ترانه پرنیان در فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم ساخته رسول صدرعاملی انتخاب شد. علیدوستی زمانی که تازه ۱۸ سالگی را تمام کرده بود، با افتتاحیهٔ این فیلم در جشنواره فجر ۱۳۸۰ به عنوان اولین استعداد جدید بازیگری آن دهه معرفی شد و به یکی از هنرپیشههای مهم نسل خود تبدیل شد. پس از این فیلم او تا سال ۱۳۸۲ در هیچ فیلمی حضور پیدا نکرد.
علیدوستی بازی در عرصه تئاتر را نیز با نمایش فنز تجربه کرد. سال ۱۳۸۰–۱۳۷۹ یک دورهٔ فیلمنامهنویسی در کلاسهای حوزه هنری گذراند.
علیدوستی یکی از سرمایهگذاران فیلم اژدها وارد میشود! ساخته مانی حقیقی بود.
صداپیشگی
ترانه علیدوستی در پویانمایی جمشید و خورشید صداپیشه نقش «خورشید» بود.
نمایشنامه خوانی
ترانه علیدوستی در نمایشنامه آنا کارنینا که به کارگردانی هما روستا، در ۱۵ آذر ۱۳۹۳ در کتابخانه ملی و در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان نمایشنامهخوانی میشد، نقش «آنا کارنینا» را اجرا کرد.
همچنین این نمایشنامهخوانی بار دیگر به مناسبت چهلمین روز درگذشت هما روستا (۲۳ آبان ۱۳۹۴) در کتابخانه ملی برگزار شد که این بار هم در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان مراسم اجرا شد.
نشست خبری فیلم سینمایی فروشنده با حضور اصغر فرهادی و شهاب حسینی و ترانه علیدوستی در دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵
نویسندگی
علیدوستی علاوه بر پیشینه بازیگری، برای نویسندگی در وبگاه شخصیاش نیز شناخته میشود. علاوه بر اینها، داستانهای کوتاه و نقدهای گوناگون او در مجلهها و روزنامههایی مانند روزنامه شرق منتشر شدهاند. در سال ۲۰۱۰ در پی انتشار مطلبی از او در وبلاگش در پشتیبانی از اصغر فرهادی که در دفاع از هنرمندان دگراندیش مطلبی منتشر کرده بود، وبلاگ این بازیگر سینما و تئاتر به دستور کمیته دولتی فیلترینگ، حذف شد و بدین ترتیب آرشیو این وبلاگ نیز از روی سایت بلاگفا حذف شدهاست.
ترجمه
ترانه علیدوستی با ترجمه داستان رؤیای مادرم اثر آلیس مونرو در نوزدهمین دوره کتاب فصل، در گروه ادبیات، شایسته تقدیر شناخته شد.