به گزارش رصد روز، رجیستری آیفون بعد عرضه مدلهای سری ۱۶ اپل یکبار دیگر برای افکار عمومی اهمیت پیدا کرده و حالا به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس رسیده است. همزمان با بررسی موضوع مشکلات کارکنان مخابرات در جلسه روز دوشنبه ۱۶ مهر کمیسیون اصل ۹۰، ماجرای رجیستری آیفون نیز روی میز کمیسیون قرار گرفت.
موافقان رفع ممنوعیت واردات آیفون، با مطرح کردن حضور یک میلیون دستگاه آیفون ۱۴ و ۱۵ در سطح کشور از شکست طرح ممنوعیت واردات صحبت میکنند. آنطور که رئیس انجمن واردکنندگان موبایل میگوید، ظرف دو سال اخیر حدود ۹۰۰ میلیون دلار ارز بهشکل غیررسمی بابت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ از کشور خارج شده و با ادامه این روند و تداوم ممنوعیت واردات از مجاری قانونی، امسال این حجم پول از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار عبور میکند.
خروج ۹۰۰ میلیون دلار ارز با واردات غیررسمی آیفون
ممنوعیت واردات آیفون از مجاری قانونی، ظرف دو سال گذشته منجر به خروج ۹۰۰ میلیون دلار ارز از طریق واردات غیررسمی شده است. این ادعای رئیس انجمن واردکنندگان موبایل است.
ممنوعیت واردات آیفون دو سال قبل راهکاری برای مدیریت منابع ارزی کشور معرفی میشد، اما برآوردهای اخیر انجمن واردکننده موبایل نشان میدهد در صورت تداوم این سیاست، خروج ارز بابت واردات غیررسمی آیفون تا پایان سال با رشد ۴۵ درصدی نسبت به حجم فعلی، از مرز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار نیز عبور میکند.
عبدالمهدی اسدی بهعنوان رئیس انجمن واردکنندگان موبایل اعتقاد دارد، ممنوعیت واردات آیفون علاوه بر تلف کردن عوارض دریافتی دولت، مردم را بابت استفاده از تکنولوژی روز دنیا محروم میکند. آنطور که عبدالمهدی اسدی میگوید، با رفع ممنوعیت واردات آیفون در وهله بعدی فعالان و تجار این حوزه دوباره به چرخه فعالیت تخصصی خود باز میگردند. چون همین الان بخشی از فعالان حوزه واردات موبایل، بهناچار سراغ حوزه دیگری رفتند و با رفع ممنوعیت واردات آیفون، هر کسی در زنجیره منتفع خواهد بود.
ممنوعیت واردات آیفون از طرفی برای خریداران مدلهای سری ۱۴ و ۱۵ در یکی، دوسال اخیر دردسرساز شده و در صورت موافقت با رجیستر شدن آیفون، مالکان این مدل گوشیها با پرداخت هزینهای در سامانه امکان ثبت رسمی و رجیستری را پیدا میکنند.
ممنوعیت واردات آیفون شکست خورد/ موافقت دولت با رجیستری
واردات آیفون و فراهم شدن شرایط برای رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵، در ماههای اخیر با روی کار آمدن دولت جدید دوباره مطرح شده است. ستار هاشمی وزیر ارتباطات دولت چهاردهم اوایل شهریور امسال یعنی همان اولین روزهای آغاز بهکار دولت چهاردهم از پیدا کردن راهکاری برای رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵ بعد گفتگو با وزارت صمت خبر داد.
رجیستری آیفون حالا در صحبتهای رئیس سازمان توسعه تجارت بهعنوان یکی از ارگانهای دولتی بهچشم میخورد و دهقان نبوی میگوید ممنوعیت واردات آیفون باید یکبار دیگر در کمیتههای مربوط بررسی و تصمیم درستی اتخاذ شود.
ممنوعیت واردات آیفون از طرفی دیگر، حداقل از دید یکسری از کارشناسان به طور کلی شکست خورده است. نشان به آن نشان که طبق اعلام رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف، تا اوایل شهریور امسال روی هم یک میلیون دستگاه آیفون ۱۴ و ۱۵ به شکلهای مختلف آنتن گرفتند و فعال بودند.
واردات آیفون ۱۳ به کشور طبق آمارهای رسمی چیزی بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان برای دولت عایدی داشته و درصورت تداوم این روند برای واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ میتوانستیم دستکم شاهد سرازیر شدن هفت هزار میلیارد تومان دیگر به جیب دولت باشیم.
کاهش قیمت آیفون ۱۳ در بازار
عرضه آیفون ۱۶ در بازار جهانی علاوه بر مطرح کردن احتمال رجیستری گوشیهای نسل جدید اپل در ایران، منجر به کاهش قیمت آیفون ۱۳ شده است. لابد خبر دارید که بعد عرضه آیفون ۱۶، آیفون ۱۳ رسما از رده خارج شد و همین خبر میتواند موجی از کاهش تقاضا برای گوشی سه سال قبل اپل شود.
قیمت آیفون معمولا تابعی از نوسانات بازار ارز کشور است، اما در روزها و هفتههای اخیر که نمودار دلار کمی صعودی شده، قیمت آیفون ۱۳ مسیر دیگری را طی کرده است.
قیمت آیفون ۱۳ معمولی با ۱۲۸ گیگ فضای ذخیرهسازی و پارتنامبر CH درحال حاضر به حدود ۴۰ میلیون تومان رسیده درحالی که قبل عرضه آیفون ۱۶، فروشندههای موبایل برای ارزانترین آیفون ۱۳ معمولی برچسب قیمت ۴۵ تا ۴۶ میلیون تومانی انتخاب میکردند.
قیمت آیفون ۱۳ نسخه ۲۵۶ گیگ نیز در این مدت از حولوحوش ۵۰ تا ۵۲ میلیون تومان به کمتر از ۴۸ میلیون تومان برگشته است. آیفون ۱۳ پرو مکس تا زمانی که خبری از آیفونهای نسل بعدی در ایران نباشد، صاحب عنوان گرانترین گوشی اپل است. این یکی الان درحالی نهایتا ۱۲۹ تا ۱۳۰ میلیون تومان به خریداران پیشنهاد میشود، که قبل عرضه آیفون ۱۶ ارقام بالای ۱۵۰ میلیون تومان را تجربه میکرد.