حسین صمصامی:

تورم حذف ارز نیما با کالابرگ جبران پذیر نیست

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: زمانی که ارز یارانه‌ای تولیدکننده قطع و قیمت کالا‌ بر اساس نرخ آزاد یا نیمایی محاسبه می‌شود، قیمت کالا‌های اساسی به شدت افزایش می‌یابد و یک موج تورمی در کل اقتصاد ایجاد می‌کند که بر سایر کالا‌ها و خدمات، ...

به گزارش رصد روز، حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اشاره به طرح کالابرگ، اظهار داشت: کالابرگ به این مفهوم است که ما عرضه کالا‌های اساسی را که قبلا به تولیدکنندگان می‌دادیم یا با واردات تامین می‌کردیم، حذف کنیم و کالا‌ها را با قیمت بازار آزاد عرضه کنیم، سپس به جای ارائه یارانه مستقیم به کالاها، کالابرگ به مردم بدهیم تا بر اساس آن، کالا‌هایی را که نیاز دارند تهیه کنند، این طرح به نظرم موفق نیست و من با آن مخالف هستم.

وی در مورد دلایل مخالف خود توضیح داد: وقتی کالابرگ ارائه می‌کنید، مردم به خرید کالا‌هایی محدود می‌شوند که از پیش تعیین شده‌اند. این موضوع به‌ خصوص در مناطق روستایی مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند، زیرا بسیاری از کالا‌هایی که از این طریق عرضه می‌شوند، مورد پذیرش مردم محلی نیستند. برای مثال ممکن است که برنج خارجی یا پنیر عرضه‌شده با ذائقه یا عادت‌های غذایی مردم آن مناطق سازگار نباشد.

صمصامی افزود: زمانی که ارز یارانه‌ای برای تولیدکنندگان قطع می‌شود و قیمت کالا‌ها بر اساس نرخ آزاد یا نیمایی محاسبه می‌گردد، قیمت کالا‌های اساسی به شدت افزایش می‌یابد. این افزایش، یک موج تورمی در کل اقتصاد ایجاد می‌کند که بر سایر کالا‌ها و خدمات، از جمله مسکن، خودرو و حتی خود ارز، تاثیر می‌گذارد. این موج تورمی سطح قیمت‌ها را در کل جامعه بالا می‌برد که دولت باید چاره‌ای بیاندیشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: این سیاست (کالابرگ) موجب می‌شود، کسانی که دارایی و ثروت دارند از افزایش قیمت‌ها منتفع شوند، در حالی که طبقات فقیر و کسانی که به کالابرگ وابسته‌اند، از این موج تورمی آسیب جدی می‌بینند. این خاصیت تورم است که باعث افزایش شکاف طبقاتی می‌شود، زیرا تورم به نفع ثروتمندان عمل کرده و فشار بیشتری بر اقشار ضعیف جامعه وارد می‌کند.

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار