میلیاردها تومان سرمایه بیمه رازی در گرداب سوء مدیریت / از کیسه خلیفه نبخشید

بررسی ها نشان می دهد که  بیمه رازی  با در اختیار داشتن ۸۰۰ میلیون برگه سهم بانک آینده تملک ۵ درصد از سهام این بانک که ارزش دفتری آن بیش از ۱۳ هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال است را برای خود می بیند.گفتنیست ارزش کل سهام بانک آینده تحت تملک بیمه را...

بررسی ها نشان می دهد که  بیمه رازی  با در اختیار داشتن ۸۰۰ میلیون برگه سهم بانک آینده تملک ۵ درصد از سهام این بانک که ارزش دفتری آن بیش از ۱۳ هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال است را برای خود می بیند.گفتنیست ارزش کل سهام بانک آینده تحت تملک بیمه رازی بیش از ۸ هزار و ۶۶ میلیارد ریال بوده و این اتفاق در شرایطی می افتد که نماد بانک آینده از ۲۷ شهریور سال گذشته ممنوع المعامله است و امکان خرید و فروش آن وجود ندارد.

به گزارش اختصاصی رصد روز، موضوع سرمایه گذاری شرکتها در بازار سرمایه به منظور چابک سازی تراز مالی و ایجاد ارزش افزوده امری رایج در نظام اقتصادی کشورست که پیش از اقدام به آن باید جوانب مختلفی را سنجید. از مهمترین نکاتی که در موضوع سرمایه گذاری در سهام شرکتها باید مورد توجه قرار گیرد وضعیت فعلی آنها در بازار سرمایه، روند معاملات، حجم معاملات، میزان تقاضا و ارزش بازار و ارزش افزوده ایست که ایجاد می کنند. بدون در نظر گرفتن این موارد سرمایه گذاری در سهام شرکتها نتیجه ای محتوم خواهد داشت و دقت نظر در این مسائل خصوصاً برای شرکتهای سهامی عام که با سرمایه گذاری در سهام سایر شرکتها سعی در خلق آورده ای قابل قبول برای سهامداران دارند بیشتر مورد اهمیت است زیرا مهمترین سرمایه این شرکتها را سهامداران تشکیل می دهند و تأمین نقدینگی جهت سرمایه گذاری از شاهراه آورده نقدی سهامداران می گذرد.

با این مقدمه مشخص خواهد بود که علیرغم تلاشهایی که مدیران بخشهای مختلف در جهت ایجاد ارزش افزوده از طریق فعالیت در بازار بورس دارند اگر این کار از مسیر درست صورت نگیرد علاوه بر اینکه موجب تضییع سرمایه سهامداران می شود اصل چنین فعالیتهایی را با ابهام روبرو می کند زیرا کاهش ارزش پول که متأسفانه در سالهای گذشته اقتصاد کشور با آن مواجه است مانع از تحقق برخی اهداف در آینده خواهد شد چرا که  سرمایه کوچک شده با تورم فعلی امکان بسیاری از اقدامات را از بین می برد.

شاهکار سرمایه گذاری بیمه رازی!!!

بررسی ها نشان می دهد که  بیمه رازی  با در اختیار داشتن ۸۰۰ میلیون برگه سهم بانک آینده تملک ۵ درصد از سهام این بانک که ارزش دفتری آن بیش از ۱۳ هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال است را برای خود می بیند.گفتنیست ارزش کل سهام بانک آینده تحت تملک بیمه رازی بیش از ۸ هزار و ۶۶ میلیارد ریال بوده و این اتفاق در شرایطی می افتد که نماد بانک آینده از ۲۷ شهریور سال گذشته ممنوع المعامله است و امکان خرید و فروش آن وجود ندارد.

در گزارشات مالی منتهی به ۶ ماهه نحست ۱۴۰۱ بیمه رازی در توضیح سرمایه گذاری در نماد بانک آینده آمده است؛

“مدیریت اعتقاد دارد به رغم اینکه نماد بانک آینده بسته می باشد، لیکن براساس ارزش ذاتی چند ملک بزرگ بانک شامل (ایران مال، فرمانیه مال، هتل دزاشیب و دفتر مرکزی) براساس آخرین کارشناسی رسمی انجام شده در دوره مالی جاری(در خصوص ایران مال) و تیرماه سال ۱۳۹۹ (درخصوص سایر املاک مذکور) و تعدیل آن بابت افزایش نرخ رشد رسمی شاخص بهای مسکن زیان های بانک جبران شده و ارزش ذاتی هر سهم بیشتر از ارزش دفتری فعلی آن خواهد بود و نیازی به کاهش ارزش نمی باشد.”

گذاری بیمه رازی در سهام بانک آینده 1

در این خصوص ذکر چند توضیح و طرح چند سؤال ضروری می نماید؛

اول اینکه با وجود نمادهای دیگری در بازار سرمایه که هیچ یک از چالشهای نماد بانک آینده را ندارند و در یکسال گذشته بازدهی قابل توجهی در بازار سرمایه داشتند، سرمایه گذاری در نمادی که از مدتها پیش با مسائل مختلف مالی دست به گریبان است چه توجیهی دارد؟

میزان افزایش تورم از شهریور سال گذشته تا بهمن امسال،  کاهش ارزش پول ملی ، روند افسار گسخته قیمت ارز، افزایش بهای فلزات گرانبها و… چه تأثیری در میزان سرمایه ی بلوکه شده بیمه رازی در نماد بانک آینده خواهد داشت؟

از شهریور سال گذشته تا بهمن ۱۴۰۱ تنها قیمت دلار در بازار آزاد بیش از ۵۹ درصد رشد داشته و اگر بنا باشد میزان تورم سایر بازارها را نیز محاسبه کنیم شاهد نتیجه ای خواهیم بود که بیش از گذشته سیاست سرمایه گذاری در نماد بانک آینده توسط مدیران بیمه رازی را با ابهام روبرو می کند. زیرا چیزی که در برآوردهای حیرت انگیز مدیریت بیمه رازی در این خصوص دیده نمی شود مسئله خواب سرمایه است که امروز هر فردی با هر سطح از دانش اقتصادی از آن پرهیز می کند.

بیمه رازی در شرایطی که می توانست با آینده نگری بیشتری در بازار سهام اقدام به سرمایه گذاری کند میلیاردها تومان سرمایه خود را روی نمادی قرار داد که نه پشتوانه تکنیکالی درستی داشت و نه بررسی ها بنیادی این نماد را به عنوان یک نماد شاخص معرفی می کرد.

سرمایه های مردم که امروز در شرکتهای سهامی عام در کانالهای درآمدزایی قرار می گیرد با تلاش و زحمت فراوانی حاصل شده که چنین اقداماتی ریسک سرمایه های آنان را افزایش می دهد و گاهاً تا مرز نابودی پیش می برد پس بهترست که از کیسه خلیفه نبخشیم و پیش از هر اقدامی که با سرمایه های مردم در ارتباط است عاقبت اندیشی کنیم.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط