به گزارش رصد روز ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه خبری سیبیاس خاطرنشان کرد که هر نتیجهای در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقم بخورد، ایران تحت هیچ شرایطی حاضر به مذاکره مجدد بر سر مفاد برجام نخواهد بود.
ظریف در این مصاحبه که امروز دوشنبه از شبکه سیبیاس آمریکا پخش شد،درباره احتمال مذاکره مجدد بر سر برجام تصریح کرد: «اگر میخواستیم این کار را انجام دهیم، چهار سال قبل با رئیسجمهور ترامپ انجامش میدادیم. تحت هیچ شرایطی تهران مذاکره مجدد بر سر مفاد برجام را بررسی نمیکند.»
ظریف در ادامه گفت: «من میدانم که جو بایدن درک میکند که این [مذاکره مجدد بر سر برجام] هرگز اتفاق نخواهد افتاد و به همین دلیل وی احتمالاً رفتار متفاوتی را در پیش خواهد گرفت. امیدوارم که رئیسجمهور ترامپ هم این را درک کند.»
وزیر امور خارجه کشورمان درباره اینکه ایران ترجیح میدهد چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود نیز تأکید کرد: «ایران از بین دونالد ترامپ و جو بایدن هیچیک را به دیگری ترجیح نمیدهد. شاید اظهارات اردوگاه بایدن امیدوارکنندهتر باشد، اما باید صبر کنیم تا ببینیم چه پیش میآید.»
وی خاطرنشان کرد: «مهم نیست که مقامات دولت جدید در دوران رقابتهای انتخاباتی چه میگویند، بلکه مهم این است که پس از در اختیار گرفتن دولت در عمل چه میکنند.»
ظریف همچنین در خصوص تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران در شرایطی که بحران کرونا جهان را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: «این تحریمها به ایران آسیب زدهاند، اما تغییر سیاسی مد نظر آمریکا را میسر نکردهاند؛ خواه این تغییر سیاسی براندازی حکومت باشد –که آرزوی بخشهای مشخصی از دولت کنونی آمریکاست- یا به زانو در آوردن ایران و دیکته کردن شرایط مذاکره به تهران همانطور که ترامپ میخواهد.»
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سخنانی گفت که رفتار آمریکا بعد از انتخابات برای ایران مهم است نه وعدهها و شعارهایی که نامزدها در انتخابات میدهند.
ظریف در گفت وگو با شبکه خبری سی بی اس نیوز اظهار داشت که برای دولت ایران دونالد ترامپ یا جو بایدن تفاوتی ندارند.
تارنمای این شبکه نوشت: وقتی اصرار شد که پاسخی داده شود، ظریف گفت «اظهارات اردوگاه بایدن امیدوار کننده تر است، اما باید منتظر ماند و دید».
ظریف گفت: آنچه برای ما مهم است این است که کاخ سفید پس از انتخابات چگونه رفتار میکند، نه اینکه چه وعدههایی داده شود، چه شعارهایی داده میشود. رفتار ایالات متحده مهم است.
وی افزود: اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد که رفتارهای بد خود را علیه ایران متوقف کند، صرف نظر از اینکه چه کسی در کاخ سفید نشسته است ماجرا فرق خواهد کرد.
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش ضمن رد مذاکره ایران با آمریکا در خصوص برجام، گفت: اگر میخواستیم دوباره مذاکره کنیم چهار سال پیش این کار را با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا انجام میدادیم.
به نوشته تارنمای سی. بی. اس نیوز، ظریف با بیان اینکه ایران مایل به بازگشت آمریکا به توافق هستهای است، ادامه داد: بدیهی است که ما میتوانیم راهی برای تعامل مجدد پیدا کنیم. اما تعامل مجدد به معنای مذاکره دوباره نیست. بلکه به معنای بازگشت ایالات متحده به میز مذاکره است.
ظریف با اشاره به سیاست فشار حداکثری واشنگتن علیه ایران، گفت: این به ایران صدمه زده است اما تغییر سیاسی مورد نظر آمریکا را به ارمغان نیاورد اعم از تغییر رژیم که خواست بخشی خاص از دولت فعلی ایالات متحده بود یا آنچه رئیس جمهور ترامپ میخواست که قرار بود ایران را به زانو درآورد تا وی بتواند شرایط مذاکرات خود را دیکته کند.
وزیر امور خارجه ایران گفت: من می دانم که بایدن می فهمد که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد [درباره توافق هستهای دوباره مذاکره کنیم] و ممکن است متفاوت عمل کند.
تارنمای سی بی اس همچنین نوشت که ظریف ابراز امیدواری کرد که ترامپ نیز قادر به عملکرد متفاوت باشد.
ظریف همچنین در واکنش به ادعاهای آژانسهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه ایران اطلاعات رأی دهندگان آمریکایی را بدست آورده و از آنها برای کاهش اعتماد به روند انتخابات آمریکا استفاده کرده است، قاطعانه هرگونه مداخله توسط ایران را رد کرد و گفت که ترامپ «تنها فردی است که مهمترین و مؤثرترین اهانتها را به سیستم انتخاباتی آمریکا میکند.»
وی افزود: هر کسی که علاقه مند به تضعیف دموکراسی در ایالات متحده باشد، فقط از رئیس جمهور ترامپ میخواهد که درباره تقلب و تخلفها در برگههای رأی گیری از طریق پست و انواع موارد دیگر صحبت کند.
به نوشته سی. بی. اس نیوز، ظریف همچنین گفت که ایران نامهای را از دولت ترامپ دریافت کرده که در آن گفته شده است ایران در مورد انتخابات آمریکا اقدامی انجام ندهد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان صبح روز دوشنبه ۱۲ آبان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکاییها ادعا میکنند که ایران به همراه کشورهای روسیه و چین بهصورت سایبری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دخالت میکند، اظهار کرد: ما علاقهای برای مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نداریم و به نفع کسی نیز نمی دانیم که دخالتی انجام شود و این مردم آمریکا هستند که باید انتخاب کنند گرچه معتقدیم انتخابات آمریکا بیش از پیش در حال تبدیل شدن به یک نمایش است.
وی افزود: ما تمام اتهاماتی که در این زمینه مطرح می شود را رد میکنیم و آن را کاملا بیاساس میدانیم.
خطیب زاده همچنین در این ارتباط افزود: تاریخ نشان داده است چه کشوری با دخالت در امور داخلی دیگر کشورها اقدام به کودتا کرده است، روسای کشورها را عوض کرده است و نیروهای CIA به دیگر کشورها اعزام کرده است.
همشهری آنلاین