نفت تسلیم نگرانی‌های اقتصادی شد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به رکود جهانی و تقاضای ضعیف به خصوص در چین که دورنمای کاهش تولید اوپک پلاس را تحت الشعاع قرار داد، بیش از سه درصد کاهش یافت و کاهش هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند. به گزارش رصد روز، بهای...

قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به رکود جهانی و تقاضای ضعیف به خصوص در چین که دورنمای کاهش تولید اوپک پلاس را تحت الشعاع قرار داد، بیش از سه درصد کاهش یافت و کاهش هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

به گزارش رصد روز، بهای معاملات نفت برنت با دو دلار و ۹۴ سنت معادل ۳.۱ درصد کاهش، در ۹۱ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با سه دلار و ۵۰ سنت معادل ۳.۹ درصد کاهش، در ۸۵ دلار و ۶۱ سنت در هر بشکه بسته شد.

هر دو شاخص نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در طول معاملات جمعه بین کاهش و افزایش در نوسان بودند، اما برای کل هفته به ترتیب به میزان ۶.۴ درصد و ۷.۶ درصد، کاهش پیدا کردند.

نرخ تورم مبنا در آمریکا، بزرگترین افزایش سالانه را در ۴۰ سال گذشته ثبت کرد و این دیدگاه را تقویت کرد که نرخ‌های بهره برای مدت طولانی‌تری بالا خواهند ماند که با ریسک رکود جهانی همراه خواهد بود. تصمیم بعدی درباره نرخ‌های بهره آمریکا ۱۲ نوامبر گرفته می‌شود. نظرسنجی نشان داد اعتماد مصرفی آمریکا در اکتبر بهبود یافت، اما انتظارات تورم مصرف کنندگان اندکی وخامت پیدا کرد.

فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز در این باره گفت: بهبود اعتماد مصرفی اندکی منفی دیده شد، زیرا به معنای آن است که بانک مرکزی آمریکا باید اندکی روحیه مصرف کنندگان را خراب کند و اقتصاد را آهسته‌تر کند و این باعث افزایش ارزش دلار شد و بازار نفت را تحت فشار کاهشی قرار داد. شاخص دلار آمریکا حدود ۰.۸ درصد رشد کرد. دلار قویتر، نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر کرده و تقاضا را کاهش می‌دهد.

در بخش انرژی، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکایی هفته گذشته هشت حلقه به شمار دکل‌های حفاری نفت اضافه کردند و شمار دکل‌ها را به ۶۱۰ حلقه رساندند که بالاترین میزان از مارس سال ۲۰۲۰ بود.

چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، پس از تعطیلات یک هفته‌ای، با شعله ور شدن مجدد کووید ۱۹ مبارزه می‌کند. آمار ابتلا در این کشور بر اساس استاندارد‌های جهانی اندک است، اما پایبندی چین به سیاست کووید صفر، فعالیت اقتصادی و تقاضا برای نفت را به شدت متاثر کرده است.

آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی آینده را کاهش داد. اما بازار همچنان در حال هضم تصمیم هفته گذشته اوپک و متحدانش برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز است.

بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین المللی انرژی برآورد کرد تولید کمتر اعضای این گروه به معنای آن است که کاهش واقعی تولید اوپک پلاس، یک میلیون بشکه در روز خواهد بود آمریکا و عربستان سعودی بر سر این تصمیم درگیری پیدا کرده اند.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

 

مطالب مرتبط