نقاط ضعف ساینا مدل GX

در حال حاضر با توجه به خاتمه تولید تیبا و تا پیش از آغاز عرضه سهند، ساینا تنها سدان اقتصادی سایپا محسوب می‌شود. به همین دلیل، این شرکت با ارائه نسخه‌های مختلفی از این خودرو با پسوندهای مختلف مثل S، آپشنال، SR، اتوماتیک، S DA و… قصد دارد ت...

در حال حاضر با توجه به خاتمه تولید تیبا و تا پیش از آغاز عرضه سهند، ساینا تنها سدان اقتصادی سایپا محسوب می‌شود. به همین دلیل، این شرکت با ارائه نسخه‌های مختلفی از این خودرو با پسوندهای مختلف مثل S، آپشنال، SR، اتوماتیک، S DA و… قصد دارد تنوع خانواده آن را بیشتر کند و جدیدترین عضو این خانواده ساینا مدل GX نام دارد که قصد داریم در این مقاله آن را بررسی کنیم. البته همین ازدیاد تیپ‌ها با نام‌های مختلف و تفاوت‌های جزئی با یکدیگر می‌تواند باعث گیجی و سردرگمی خریداران شود. همانطور که می‌دانید شرکت سایپا برای اینکه اوضاع را از این هم پیچیده‌تر کند همانطور که گفتیم، به‌تازگی تیپ جدیدی از ساینا را با نام GX برای عرضه در مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو در خرداد ۱۴۰۲ معرفی کرده است. در ادامه به بررسی نقاط ضعف ساینا مدل GX می‌پردازیم.

به گزارش رصد روز، ساینا GX در اصل نسخه جدیدی از ساینا S محسوب می‌شود که تغییراتی را در بخش پیشرانه و تجهیزات تجربه کرده است. ساینا S به‌عنوان نسخه فیس‌لیفت ساینا با تغییراتی نه‌چندان بزرگ در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ به بازار آمد و هم‌اکنون به‌طور کامل جای ساینای قدیمی را در سبد محصولات سایپا گرفته است زیرا آن مدل دیگر تولید نمی‌شود. ساینا S در نسخه‌های مختلفی مثل اتوماتیک و دوگانه‌سوز راهی بازار شد و حالا مدل جدید GX ساینا هم به خانواده آن افزوده شده است.

نقاط ضعف ساینا مدل GX

معایب اصلی خودرو ساینا کدام ها هستند در ادامه این مقاله به بررسی ساختار کلی خودرو ساینا خواهیم پرداخت و معایب این خودرو را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

  • بدنه سبک در طراحی

Saipa Saina نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
مشکلات خودروی ساینا

یکی دیگر از معایب ساینا سبکی این خودرو است، اگر در شرایط آب و هوایی بد با این خودرو رانندگی کنید وزن کم این خودرو تکان هایی که در خودرو پراید و تیبا تجربه می کنید را در این خودرو هم وجود دارد.

  • موتور مشابه تیبا

ساینا مجهز به پیشرانه ۱. ۵ لیتری با قدرت ۸۷ اسب‌بخار است که دقیقا همان موتور تیبا بوده و متاسفانه بیشتر از آنکه قدرت داشته باشد، صدا دارد و در ساینا این صدا اگرچه نسبت به تیبا کمی کمتر شده اما هنوز هم وجود دارد و آزاردهنده است.

علاوه بر این اگر خودروی ساینا با ۵ سرنشین بزرگسال پر شده باشد، نمی‌توان انتظار عملکرد خوب و مناسبی داشت. بنابراین اگر خانواده شما بیشتر از ۴ نفر جمعیت دارد، ساینا انتخاب خوبی نیست.

  • مونتاژ نسبتا ضعیف

یکی از معایب اصلی خودرو ساینا مونتاژ ضعیف آن است، درز های موجود در این خودرو کاملا به چشم می خورد و درب های خودرو همچنان مثل سایر تولیدات شرکت سایپا به سختی بسته می شود و راحتی چفت شدن درب های در این خودرو مشاهده نمی شود. از دیگر موضوعاتی که در ابتدای این پاراگراف مطرح شد ناهمگونی درز های صندوق عقب و سپر جلوی این خودرو است.

  • بدنه ای همچنان ضعیف در دیگر محصول سایپا

یکی از مشکلات اصلی در خودرو های تولیدی شرکت سایپا ضعیف بودن بدنه خودرو های تولیدی سایپا است، بسیاری از کارشناسان ایمنی خودرو های تولیدی شرکت سایپا را در خودرو هایی همچون پراید، تیبا و ساینا بسیار کم می دانند، این مشکل حاد در این خودرو سایپا هم دیده می شود یکی از معایب اصلی ساینا همین ضعف ایمنی بدنه ساینا است.

  • پلاستیک خشک در کابین خودرو

معایب ساینا نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
بررسی مشخصات ساینا

یکی از زیبایی های هر خودرویی بدنه و کابین داخلی خودرو است که توسط کاربر لمس می شود، در طراحی کابین متاسفانه تفاوت چندانی با تیبا در این خودرو اتفاق نیافته است، سایپا تغییرات جزئی در طراحی کابین این خودرو داده است، اما تغییرات چندان هم به زیبایی داخلی این خودرو کمک نکرده است. کنسول و داشبورد فقط با خودرو تیبا متفاوت است اما باز نمی توان گفت این تغییرات باعث زیبایی این خودرو شده است.

مشکلات رایج ساینا از نظر خریداران خودرو

اما پس از عرضه ساینا، مشتریان دچار مشکلاتی با ساینا شده اند که بعضا غیر قابل رفع نیز هستند. در اینجا به ۷ مورد از آنها که توسط خریداران این خودرو عنوان شده است می پردازیم:

۱- صدای زیاد فن سیستم تهویه مطبوع

طراحی غیر اصولی کانال و دریچه های سیستم تهویه مطبوع در ساینا باعث شده تا صدا پرتاب باد فراوان در دور های بالای فن سیستم موجوب آزار مشتریان ای خودرو شود و تاکنون نیز راهکاری برای حل این مشکل توسط شرکت عرضه کننده ارائه نشده است.

۲- صدای کمک فنرها

استفاده از کمک فنر های ضعیف در ساینا باعث شده تا مشتریان از اضافه کمک فنرها شکایت داشته باشند. بعضی مالکان تغییر کمک فنر ها با مدل دوگانه سوز تیبا را در حل این مشکل موثر می دانند.

۳- به صدا افتادن داشبرد

استفاده از پلاستیک خشک و مونتاژ و غالبگیری ضعیف قطعات داشبرد باعث شده تا علاوه بر افتادن خط و خش و براق شدن زود هنگام پوسته داشبرد، مشتریان شاهد به صدا افتادن آن در کارکرد های پایین نیز باشند.

۴- لرزش و گیج زدن فرمان در سرعت های بالا ۱۱۰ کیلومتر

تقسیم وزن نامناسب، سیستم تعلیق ضعیف در کنار لاستیک های نامرغوب باعث شده تا ساینا خودرویی پایدار نباشد و گاها راننده را دچار مشکل در کنترل خودرو در سرعت های نچندان بالا کند. صاحبان ساینا استفاده از لاستیک های یک سایز پهن تر و از جنس مرغوب را برای کم رنگ شدن این مشکل پیشنهاد می کنند.

۵- افت بیش از حد قدرت موتور زمان استفاده از کولر

مالکان ساینا ادعا می کنند که تاثیر کولر بر روی عملکرد موتور بیش از حد انتظار است و در برخی موارد مجبور به خاموش کردن آن برای ادامه مسیر هایی با شیب معمولی خواهید شد.

۶- صدای زیاد موتور داخل کابین

عایق بندی نامناسب کابین و و فایروال (قسمت جدا کننده کابین و محفطه موتور) باعث شکایت صاحبان ساینا از صدای زیاد موتور و زوزه گیربکس شده است. استفاده از نمد زیر درب کاپوت به کمرنگ شدن این مشکل کمک می کند.

۷- صدا های عجیب و غریب از زیربندی

صدای تق تق از پلوس ها در حین شتابگیری و گردش ساینا گزارش شده است. هنوز راه حلی برای این مشکل از سوی مالکان اعلام نشده است.

تجربه رانندگی در مقایسه با رقبای ساینا

رانندگی ساینا نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
بررسی تجربه رانندگی ساینا

به آخرین بخش از  مقاله نقاط ضعف ساینا مدل GX رسیدیم؛ ساینا همانند بسیاری دیگر از محصولات سایپا یک خودرو مناسب برای سفرهای درون شهری و همچنین رفت‌وآمد در مسیرهای پرترافیک کلان‌شهرها از جمله تهران است.

به‌نظر می‌رسد همان اندازه که ساینا با مصرف سوخت اقتصادی، ابعاد جمع‌وجور و قیمت نسبتا مناسب قطعات خودروی مناسبی برای رفت‌و‌آمد شهری محسوب می‌شود، در مسیرهای طولانی خارج از شهر ممکن است در جلب رضایت سرنشینان ناکام باشد.

با این حال در بازار کم تنوع ما، طراحی ساینا نسبت به خودروهایی همچون تیبا و پژو ۴۰۵ اندکی به‌روزتر به‌نظر می‌رسد. علاوه‌بر این رانندگی با ساینا نسبت به قیمت آن و مقایسه با خودروهای هم‌رده، تجربه رانندگی نسبتا خوبی را به راننده می‌دهد. با وجود تمامی این مزایا، ساینا نتوانست موفقیت‌های تیبا را تجربه کند و در واقع بازار خرید و فروش این خودرو در مقایسه با سایر خودروهای هم‌رده از رونق کمتری برخوردار است.

در حال حاضر ساینا با افزایش قیمت مواجه بوده که به نظر می‌رسد با توجه به افزایش بیش از اندازه قیمت خودرو در یکی دو سال اخیر، قیمت منطقی داشته باشد، چراکه طراحی ظاهری و برخی امکانات آن، مناسب‌تر از سایر خودروهای ایرانیزه است.

یکی دیگر از مزایای ساینا، وجود قطعات آن در بازار و عدم مشکل گرانی قطعات است. هر چند که در یکی دو سال اخیر، این مشکل گریبان‌گیر بسیاری از مالکان شده، اما به نظر می‌رسد که ساینا از این لحاظ مشکل کمتری داشته باشد. از طرفی مشتریان می‌توانند از خدمات پس از فروش ساینا نیز استفاده کنند.

این مسائل باعث شده تا فروش دوباره ساینا یا به اصلاح فروش دست دوم آن در بازار نیز چندان کار سختی نباشد. این در حالی است که برخی دیگر از خودروها به علت کمبود قطعات و گرانی آن‌ها در بازار، بر روی دست مالکان خود مانده‌اند. چراکه هم تقاضا برای خرید آن‌ها کمتر شده و هم مشتریان حاضر به پرداخت قیمت مناسبی برای آن نیستند؛ همچنین می‌دانند بعد از خرید با برخی مشکلات مواجه خواهند شد.

اگر به دنبال یک سدان اتوماتیک باشید هم اصلاً در این حوالی انتخاب دیگری وجود ندارد که بتوانید در دایره رقابت قرار دهید. شاید تنها گزینه‌ها برای جایگزینی ساینا را بتوان از میان محصولات دست دوم (مثلاً ریو اتوماتیک مونتاژ داخل) انتخاب کرد که آنها هم ریسک هزینه نگهداری بالاتر و کمبود خدمات را در پی خواهند داشت.

هزینه استهلاک ساینا

saipa saina 22636969856258587549 نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
مشکلات فنی خودروی ساینا

توصیه ای که کارشناسان همیشه به خریداران خودروها می کنند این است قبل از خرید خودرو با هزینه استهلاک خودرو و قیمت قطعاتی که باید در دراز مدت تعویض شوند، آشنا شوند و هزینه ای را بصورت سالانه در این مسیر باید صرف کنند.

با این وجود زمانیکه شما اقدام به خرید هر خودرویی می کنید، بهتر است با هزینه استهلاک آن هم آشنا باشید تا در صورت بروز مشکل، رینج قیمتی از قطعات خودرو خود را مطلع باشید. از این رو در ادامه با قیمت برخی از قطعات ساینا که باید در طول زمان تعویض شوند آشنا خواهید شد.

اولین هزینه ای که باید در نظر بگیرید هزینه بیمه شخص ثالث خودرو می باشد که برای خودرو ساینا حدودا بین ۲. ۳۰۰. ۰۰۰ الی ۲. ۴۵۰. ۰۰۰ تومان می باشد. یکی دیگر از قطعاتی که بهتر است هر ۵۰ هزار کیلومتر اقدام به تعویض آن نمائید، شمع خودرو است که حداقل قیمت شمع خودرو ساینا ۱۵۰ هزار تومان و حداکثر ۳۰۰ هزار تومان می باشد که بنابر شرکت تولید کننده، متغیر است.

همچنین با صدا در آمدن لنت های ترمز، حداقل هزینه برای خرید همزمان لنت های عقب و جلو ۳۰۰ هزار تومان و حداکثر ۷۰۰ هزار تومان می باشد.

تسمه تایم نیز یکی دیگر از قطعاتی است که باید ۶۰ هزار کیلومتر تعویض شود که برای تعویض این قطع در ساینا باید حداقل ۱۵۰. ۰۰۰ تومان و حداکثر ۲۵۰. ۰۰۰ تومان در این زمینه هزینه نمائید.

همچنین برای خرید دو جفت لاستیک ساینا باید حداقل ۳ میلیون تومان و حداکثر ۴ میلیون تومان هزینه کنید. با این وجود با یک جمع و تفریق ساده بصورت عادی و با در نظر گرفتن حداقل قیمت های گفته شده باید در طول سال حدودا ۶ میلیون تومان برای خودرو ساینا هزینه کنید.

تفاوت ساینا اتوماتیک با دنده ای

وقتی حرف از تفاوت دو خودرو اتوماتیک و دنده ای می شود بسیاری فکر می کنند که تنها تفاوت این دو خودرو در دنده ای و اتومات بودن آن است اما زمانی که آپشن اتومات به خودرو اضافه می شود ویژگی های لوکس تری مانند صفحه نمایش دیجیتالی و لمسی و همچنین سردنده های لوکس به آن اضافه می شود که هر دو از ویژگی های ساینا فول اپشن نیز به حساب می آید.

از سایر امکانات و آپشن های رفاهی این خودرو می توان به امکان اتصال به بلوتوث صفحه نمایشگر اتومبیل و همچنین استارت دکمه ای و کروز کنترل خودرو اشاره کرد.

تفاوت ساینا با ساینا پلاس

ساینا پلاس یا همان ساینا آپشنال، نسخه کاملتر ساینا ساده یا همان ساینا EX است که یک سری قابلیت ها بر روی این خودرو اضافه شده است و شما با پرداخت هزینه نسبتا بیشتر از ساینا ساده، می توانید اقدام به خرید ساینا پلاس نمائید.

با این وجود از مهم ترین و اصلی ترین قابلیت های ساینا پلاس می توان به فرمان جدید با دکمه های کنترل، مولتی مدیا، شیشه های دودی، کف پوش کابین و صندوق عقب، مولتی مدیا ۷ اینچی، دوربین دنده عقب، صندلی های چرم، سپرهای دو رنگ، نگهدارنده صندلی کودک و. . . . اشاره کرد.

تفاوت ساینا با ساینا s

215577 966 نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
تفاوت ساینا با ساینا s

اما نسل جدید ساینا به ساینا S می باشد که تغییرات کلی و جزئی را در این خودرو نسبت به ساینا ساده می توان مشاهده کرد. اولین بخشی که می توان به آن اشاره کرد، ظاهر و بدنه آن است که تغییراتی در سپرهای عقب و جلو و همچنین چراغ های عقب و جلو و همچنین تغییر طراحی صندوق عقب را می توان مشاهده کرد. همچنین از مهمترین تغییرات اساسی ساینا S در داخل کابین آن می باشد که از مهم ترین آنها می توان به مالتی مدیا، کیلومترشمار جدید و فرمان آپشنال آن اشاره کرد.

خودرو ساینا با تیبا چه تفاوتی دارد؟

comparison of tiba with saina نقد و بررسی مزایا و معایب ساینا | دانلود دفترچه
بررسی تفاوت ساینا و تیبا

در حقیقت خودرو ساینا با تیبا از نظر حجم موتور، سوخت مصرفی و قدرت بدنه تفاوتی ندارند. تنها تفاوت این دو خودرو در طراحی ظاهری آن است که به مدل لیفت شده تیبا معروف است. از نظر مشخصات فنی، خودرو ساینا با ارتقای گشتاورد ۱۰۶ نیوتون متری به ۱۲۶ نیوتون متر، قدرت حرکت ماشین در سربالایی ها را بیشتر و بهتر کرده است.

کلام آخر

خریداران ساینا معمولا یک دسته بیشتر نیستند؛ کسانی که نمیخواهند خیلی بیشتر از پراید برای خرید خودرو هزینه کنند و البته میخواهند خودروی بزرگتر، پرشتاب تر و شاید کمی ایمن تر نسبت به پراید سوار بشوند.

خودرویی که مصرف سوخت کمی دارد، استهلاک کمی دارد و قرار است خودرو را بیشتر داخل شهر یا حداکثر در سفرهای بین شهری استفاده کنید. در این صورت ساینا با توجه به قیمتش که در این بازار نسبتا قیمت مناسبی محسوب میشود میتواند گزینه ی خوبی برای این افراد باشد.

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط