نقاط قوت اطلس سایپا

خودروی اطلس سایپا نمونه فیس لیفت کوییک است که البته با امکانات شاخص و مشخصات فنی متفاوت از آن به تولید می‌رسد. در این مطلب به بررسی نقاط قوت اطلس سایپا پرداخته و نگاهی به مشخصات فنی جدید اطلس سایپا و نیز سایر ویژگی‌های آن انداخته‌ایم. نقا...

خودروی اطلس سایپا نمونه فیس لیفت کوییک است که البته با امکانات شاخص و مشخصات فنی متفاوت از آن به تولید می‌رسد. در این مطلب به بررسی نقاط قوت اطلس سایپا پرداخته و نگاهی به مشخصات فنی جدید اطلس سایپا و نیز سایر ویژگی‌های آن انداخته‌ایم.

نقاط قوت اطلس سایپا

به گزارش رصد روز،شرکت سایپا در اواخر سال ۹۹ به طور رسمی از شروع به کار پروژه توسعه و ساخت خودروی اطلس به عنوان یک مدل جدید از خانواده پلتفرم ایکس۲۰۰ خبر داد. حالا و در روزهای واپسین پاییز ۱۴۰۱، شرکت سایپا از تصاویر رسمی مدل اطلس رونمایی کرده و خبر آغاز تولید آزمایشی این خودرو را به رسانه‌ها داده است.

 

سایپا اطلس

 

با بررسی اطلس سایپا از نظر طراحی، می‌توان به راحتی به مدل پایه این خودرو پی برد. به‌ویژه وقتی از نمای بغل به تصاویر اطلس دقت کنید، متوجه خواهید شد که این خودرو از همان بدنه کوییک و تیبا ۲ استفاده می‌کند، اما نمای جلو و عقب آن به طور کامل بازطراحی شده تا راحت‌تر بتواند خود را به عنوان محصول جدید در دل مشتریان جا دهد.

البته وقتی به قسمت چهره و نمای جلوی اطلس دقت می‌کنید، متوجه شباهت‌های زیاد آن با نسخه فیس قدیم جک جی ۷ خواهید شد. خودرویی که پیش از این قرار بود توسط کرمان موتور به ایران بیاید اما بعد از عرضه نسخه جدید آن به بازار چین، شرکت کرمان موتور نیز محصول فیس‌لیفت شده را با نام کی ام سی جی ۷ به ایران آورد.

 

نمای پشت اطلس

 

بررسی سایپا اطلس در قسمت پشت نیز نشان می‌دهد که این خودرو از چراغ‌ها و سپر جدید استفاده کرده و به طور کلی از شمایل متفاوتی نسبت به گذشته بهره‌مند شده است که در نوع خود زیبا و مناسب به نظر می‌رسد. هرچند که طرح چراغ‌های عقب تناسب زیادی با نمای جلو اطلس ندارد.

 

بررسی اطلس سایپا از نظر فضای کابین

درون کابین سایپا اطلس شاهد استفاده از یک داشبورد جدید هستیم که پیش از این قرار بود در محصولاتی همچون ساینا جی و دیگر تولیدات جدید سایپا هم به کار گرفته شود. طرح این داشبورد زیباتر از طرح داشبورد کوییک شده و استفاده از دریچه‌های هوای دایره‌ای کروم رنگ، در ارتقای کیفیت آن تأثیر بسزایی داشته است.

 

نمای داخل اطلس سایپا

گفته شده کیفیت عایق‌بندی کابین اطلس نسبت به کوییک ارتقا پیدا کرده تا سروصدای کمتری به گوش سرنشینان برسد. ضمنا این خودرو از نظر میزان فضای داخل کابین و همچنین حجم صندوق عقب، تفاوت چندانی با کوییک ندارد.

بررسی سایپا اطلس از نظر مشخصات فنی

مشخصات فنی سایپا اطلس سایپا نسبت به کوییک کمی متفاوت است؛ زیرا شرکت سایپا از نمونه تقویت‌شده موتور کوییک برای سایپا اطلس استفاده کرده است. گفته می‌شود مهندسان سایپا از سامانه زمان‌بندی متغیر سوپاپ CVVT و همچنین خروجی اگزوز استیل موسوم به هدرز جهت ارتقای قوای این موتور و همچنین کاهش مصرف سوخت بهره برده‌اند.

 

موتور سایپا اطلس

 

درنتیجه شاهد هستیم موتور سایپا اطلس که با کد M15-GSI شناخته می‌شود، حالا قدرتی معادل ۹۲ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر تولید می‌کند. این در حالی است که حداکثر قدرت و گشتاور موتور کوییک در حال حاضر حدود ۸۷ اسب بخار و ۱۲۸ نیوتن متر است.

جهت انتقال قدرت این پیشرانه به محور چرخ‌های جلو نیز از گیربکس‌های ۵ دنده دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک سی وی تی کمک گرفته خواهد شد. انتظار می‌رود شتاب سایپا اطلس کمی نسبت به کوییک بهتر باشد و به محدوده ۱۲.۵ ثانیه برسد. احتمالا میزان مصرف سوخت اطلس سایپا نیز از رقم ۷ لیتر در صد کیلومتر برای کوییک به چیزی حدود ۶.۷ لیتر کاهش یابد.

 

خودرو سایپا اطلس
موتور M15-GSI – ۸سوپاپ – ۴سیلندر – ۱.۵لیتر
توان (اسب بخار) ۹۲
گشتاور (نیوتن متر) ۱۳۷
شتاب ۰-۱۰۰ ۱۲.۵
گیربکس ۵ دنده دستی – شش سرعته cvt
بیشترین سرعت
مصرف سوخت (لیتربر۱۰۰کیلومتر) ۶.۷
وزن

 

امکانات سایپا اطلس

در ادامه معرفی اطلس سایپا به یکی دیگر از جنبه‌های مهم ارتقای این خودرو نسبت به کوییک می‌رسیم. شرکت سایپا اعلام کرده نسخه‌های فول آپشن اطلس از امکانات به‌روز و بسیار کاربردی برخوردار خواهند بود که در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره شده است:

  • سیستم کنترل پایداری
  • کروز کنترل
  • رادار هشدار نقطه کور
  • سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
  • دوربین ۳۶۰
  • سانروف برقی
  • استارت دکمه‌ای

اکثر این امکانات برای نخستین بار است که به یکی از محصولات اقتصادی سایپا راه پیدا کرده و نقطه قوت بسیار شاخص برای اطلس به شمار می‌روند.
البته همان‌طور که اشاره کردیم، این امکانات مختص نسخه فول آپشن سایپا اطلس خواهند بود اما گفته می‌شود که نسخه ساده این خودرو هم از امکانات مناسبی مثل سنسور نور و باران، فرمان برقی، سیستم پایش فشار باد تایرها ،تهویه دیجیتال با تنظیم دستی، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی و قابلیت اتصال تلفن همراه و… بهره‌مند خواهد بود.

 

اطلس سایپا

 

جمع‌بندی

در پایان مطلب بررسی نقاط قوت اطلس سایپا باید به آگاهی شما برسانیم که این هاچبک کوچک قرار است طی سال ۱۴۰۲ در قالب مدل‌های دستی و اتوماتیک به صورت ساده و آپشنال (جمعا چهار تیپ) به بازار ایران راه پیدا کند. در مورد قیمت سایپا اطلس هنوز نمی‌توان به طور دقیق اظهارنظر کرد، اما می‌توان این‌طور حدس زد که حداقل قیمت نسخه ساده سایپا اطلس با گیربکس دستی حدود ۲۰ درصد گران‌تر از کوییک خواهد بود.
در مورد نسخه فول آپشن اتوماتیک هم می‌توان احتمال داد که این خودرو حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد نسبت به کوییک اتوماتیک پلاس گران‌تر باشد؛ چراکه از امکانات ویژه‌تری مثل سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، رادار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ و… سود می‌برد.

 

سایپا اطلس

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار