به گزارش رصد روز ، اخیرا نمایندگان مجلس طرحی را در راستای اعطای کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی به تصویب رساندهاند. این طرح که با عنوان «بازگشت به دوران کوپن» در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفته، به منظور حمایت از اقشار کم درآمد اجرا میشود تا آنها اکنون که نوسانات اقتصادی قدرت خرید را کاهش داده بتوانند حداقلهایشان را تامین کنند. هر گاه چنین طرحها کلید میخورد، مباحث دنبالهداری درباره شیوه اجرای آن مطرح میشود. دلیل آن این است که در گذشته همواره کاستیهایی در اجرای طرحهای حمایتی وجود داشته که خود را در توزیع نامناسب کمکها و حتی بروز دلالی نشان داده است.
علی ترکاشوند (فعال کارگری) با بیان اینکه در شرایط کنونی باید از هر طرح حمایتی که منجر به ایجاد آسایش در جامعه کارگری شود، حمایت کرد، میگوید: بیشک گروههایی از کارگران باید مشمول حمایتهایی شوند و کالاهای اساسی را دریافت کنند اما در این بین شیوه توزیع کمکها اهمیت زیادی دارد.
او با بیان اینکه در اجرای چنین طرحهایی مشکل عمدهای که معمولا بروز میکند، توزیع نامناسب حمایتهاست، تصریح میکند: بر این اساس باید گروهها یا تشکلهایی مسئولیت را به عهده بگیرند که شناخت کافی از جامعه هدف دارند. در حوزه کارگری ریشه بسیاری از مشکلات و کاستیها، سپردن امورات کارگران به غیر کارگران است.
ترکاشوند ادامه میدهد: نگاهی به وضعیت پیمانکاران این نقص را به خوبی آشکار میکند. کارگران پیمانکاری مشکلات ویژهای دارند و بعضا بعد از سالها کار شاهد این هستیم که سنوات آنها پرداخت نشده یا کارفرما از اعطای حق بیمه آنها شانه خالی کرده است. اگر مسئولیت به خود کارگران سپرده شود چنین مشکلاتی وجود نخواهد داشت.
او تاکید میکند: در زمینه اجرای طرحهای حمایتی مانند توزیع کالاهای اساسی نیز تشکلهای کارگری میتواند موثر عمل کنند. ما بر این باوریم که اگر قرار است حمایتها به صورت کالایی باشد باید اکیدا از توزیع کالاهای بیکیفیت اجتناب شود. از طرف دیگر توزیع باید مناسب و عادلانه باشد و این کار از عهده تشکلهای کارگری برمیآید.
ایلنا