نقطه عطف بورس

در حال حاضر شرکت‌های پتروشیمی، فولادی، پالایشی و فلزات رنگی از تامین کنندگان اصلی ارز کشور هستند که ارز آن‌ها فقط باید در سامانه نیما عرضه شود به همین خاطر نرخ تعیین شده دلار در بودجه برای این صنایع مهم است، اگر سودآوری و پوشش هزینه این ش...

به گزارش رصد روز، چند وقتی است که محدودیت‌های پیمان‌سپاری ارزی گلایه تولیدکنندگان و صادرکنندگان را افزایش داده است. تا جایی که چندی پیش محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نسبت به محدودیت‌های پیمان‌سپاری ارز و تثبیت نرخ ارز در همایش ملی صادرات ابراز نگرانی کرد.

بعضا در هنگامی که اقتصاد دچار شوکی شود که نرخ ارز را دچار نوسان و افزایش کند پیمان‌سپاری ارزی به مدت محدود برای کنترل تنش موجود انجام می‌شود. پیمان‌سپاری ارزی در حقیقت محدودیت‌هایی است که اعمال می‌شود تا ارز حاصل از صادرات در اختیار بازارساز قرار بگیرد، که می‌تواند شامل مدت زمان بازگشت ارز، قیمت تحویل آن، امکان تهاتر و واردات کالا و… باشد.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس مداخله دستوری در قیمت ارز بازگشتی صادرات را به عنوان مهم‌ترین عامل عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات اعلام کرد.

با نزدیک‌شدن به فصل تقدیم و تصویب بودجه، چنین مواردی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ در شرایطی که تورم هنوز پابرجاست، و تولیدکننده و صادرکننده با افزایش هزینه برای سال آتی رو به روست. افزایش هزینه دستمزد و‌ مواد اولیه، با فرض ثابت بودن مالیات، هزینه‌ تولیدکننده را بالا می‌برد، در چنین شرایطی بازارساز باید این مسئله را برای صادرکننده در تعیین نرخ ارز در نظر بگیرد که با توجه به شرایط متنوع و متفاوت بازارها و کالاها و البته شرایط سیاسی این کار برای بازارساز بسیار سخت است. برخی صادرکنندگان از این محدودیت‌ها ضربه سختی خورده‌اند و برخی از آن‌ها کلا از صادرات دست کشیده‌اند.

در حال حاضر شرکت‌های پتروشیمی، فولادی، پالایشی و فلزات رنگی از تامین‌کنندگان اصلی ارز کشور هستند که ارز آن‌ها فقط باید در سامانه نیما عرضه شود. به همین خاطر نرخ تعیین‌شده دلار در بودجه برای این صنایع مهم است، اگر سودآوری و پوشش هزینه این شرکت‌ها دچار مشکل شود، با کاهش صادرات، زنحیره تامین ارز کشور دچار اخلال می‌شود که می‌تواند به نرخ ارز هم سرایت کند.

تتر در معاملات شبانه بالا رفت
هرچند دلار هنوز آرام است ولی با کاهش اندکی و در ابتدای کانال ۵۱ هزار تومانی قرار دارد و در صورتی که این محدوده را از دست بدهد کنترل بازار در دست کاهشی‌ها خواهد بود.

قیمت تتر در معاملات شبانه در شب قبل رشد کرد و خود را به بالای ۵۱ هزار و ۸۰۰ تومانی رساند، مقاومت سنگین فوق در نهایت مانع از رشد قیمت دلار دیجیتال شد و قیمت تتر از محدوده فوق کاهش یافت.

طلای آب‌شده روند نزولی به خود گرفته و در کانال ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی جا خوش کرده‌است. در صورتی که طلای آب شده محدوده حمایتی ده میلیون و ۴۳۰ هزار تومان را از دست بدهد حمایت مهم کانال ده میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی را پیش رو دارد.

نقطه عطف بورس
بورس تهران روز قبل سرسبز شروع به کار کرد ولی در ادامه کاهشی‌ها هم خودی نشان دادند و نقشه بازار میزبان سرخپوش‌ها هم شد.

شاخص کل بورس در حال حاضر روی مقاومت کانال دو‌میلیون و ۵۰ هزار واحدی قرار گرفته است. اگرچه با عبور تنکانسن از کیوجنسن در اندیکاتور ایچی کومو سیگنال صعودی صادر شده است ولی در صورتی شاخص کل محدوده دو میلیون و ۵۰ هزار واحدی را از دست بدهد، نزولی خواهد شد چرا که با از دست رفتن ابر کومو سیگنال نزولی صادر می‌شود. در حال حاضر شاخص کل مقاومت ابر کومو در محدوده دو میلیون و ۶۵ هزار واحد را پیش‌رو دارد، حمایت دو میلیون و ۳۰ هزار واحدی نیز اولین حمایت شاخص کل در صورت عقب‌گرد است.

آنچه که مشخص است شاخص کل در نقطه عطف خود قرار گرفته و باید تعیین تکلیف کند، یا از این نقطه حجم معاملات بهبود پیدا کند و قدرت لازم را برای رشد و فرار رو به جلو فراهم شود، یا اگر زور ارزش معاملات خرد نرسید امکان اصلاح شاخص کل از این نقطه وجود دارد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار