نیروهای تروریستی تحریرالشام وارد زینبیه شدند+ ویدیو

پس از آنکه دیروز نیروهای تروریستی تحریرالشام وارد حرم حضرت رقیه(س) شده بودند حالا امروز با ادوات نظامی با وجود اینکه جمعی از سوری‌ها مانع از ورود آن‌ها شدند به حرم حضرت زینب(س) رفتند.

به گزارش رصد روز،  پس از آنکه دیروز نیروهای تروریستی تحریرالشام وارد حرم حضرت رقیه(س) شده بودند حالا امروز با ادوات نظامی با وجود اینکه جمعی از سوری‌ها مانع از ورود آن‌ها شدند به حرم حضرت زینب(س) رفتند.

عناصر مسلح سوری پس از مقاومت خادمان حرم حضرت زینب محل را ترک کردند.

هیئت تحریر شام (به عربی: هیئه تحریر الشام)که با عنوان تحریر الشام نیز شناخته می‌شود؛ سازمان سیاسی و مسلح اسلامگرای سنی است که در جنگ داخلی سوریه شرکت دارد. این سازمان در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۷ از ادغام بین جیش الاحرار (جناحی از احرار الشام)، جبهه فتح شام، جبهه انصار الدین، جیش السنه، لواء الحق و جنبش نورالدین زنکی تشکیل شد. روند اتحاد این گروه‌ها به ابتکار ابوجابر الشیخ از فرماندهان اسلامگرا که دومین امیر احرار الشام بود انجام شد.

ابوجابر الشیخ این سازمان را به‌عنوان «مرحله‌ای جدید در زندگی انقلاب مبارک» توصیف کرد و از تمام گروه‌های اپوزیسیون سوریه خواست که تحت رهبری اسلامی این گروه متحد شده و «جهاد مردمی» را برای دستیابی به اهداف انقلاب سوریه آغاز کنند. او اهداف انقلاب را سرنگونی رژیم بعث و خروج نیروهای حزب‌الله از خاک سوریه و تشکیل یک حکومت اسلامی توصیف کرد.پس از اعلام این خبر، گروه‌ها و افراد بیشتری به این ائتلاف پیوستند. این گروه ترکیبی عمدتاً تحت رهبری جبهه فتح شام و رهبران سابق احرار الشام است، هرچند فرماندهی عالی نیز شامل نمایندگانی از دیگر گروه‌ها می‌شود. جنبش نورالدین الزنکی در ژوئیه ۲۰۱۷ و جبهه انصار الدین در سال ۲۰۱۸ از هیئت تحریر شام جدا شدند.

تشکیل هیئت تحریر شام با مجموعه‌ای از ترورها علیه حامیان آن همراه بود. این گروه در پاسخ، سرکوبی موفق علیه وفاداران به القاعده را آغاز کرد که قدرتش را در ادلب تثبیت کرد؛ از آن زمان هیئت تحریر شام برنامه‌ای با عنوان «سوری‌سازی» را دنبال کرده است که بر ایجاد یک اداره مدنی پایدار متمرکز است که خدمات ارائه دهد و با سازمان‌های بشردوستانه ارتباط برقرار کند و در عین حال نظم و قانون را حفظ کند. استراتژی تحریر شام بر گسترش کنترل سرزمینی در سوریه، ایجاد حکمرانی و جلب حمایت مردمی استوار است. تحریر شام در سال ۲۰۱۷ به نیروهای ترکیه اجازه داد تا به‌عنوان بخشی از توافق آتش‌بس در مذاکرات آستانه در شمال غرب سوریه گشت‌زنی کنند. این سیاست‌ها باعث درگیری آن با شاخه سوری القاعده حراس الدین شد که درگیری‌های نظامی را هم در بر می‌گرفت.تعداد اعضای هیئت تحریر شام در سال ۲۰۲۲ بین ۶.۰۰۰ تا ۱۵.۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

هیئت تحریر شام با دولت نجات سوریه که یک دولت جایگزین اپوزیسیون سوریه در استان ادلب است بیعت کرده است. اگرچه این سازمان به‌طور رسمی به مکتب سلفی پایبند است، اما شورای عالی فتوای دولت نجات سوریه – که تحریر شام به لحاظ دینی تابع آن است – شامل علمایی از سنت‌های اشعری و صوفی نیز می‌شود. تحریر شام در سیستم حقوقی و برنامه‌های آموزشی خود اندیشه‌های شافعی را اجرا کرده و اهمیت چهار مذهب کلاسیک اهل سنت در فقه اسلامی را آموزش می‌دهد از سال ۲۰۲۱ هیئت تحریر شام به‌عنوان قدرتمندترین گروه نظامی در اپوزیسیون سوریه شناخته می‌شود.

تاریخچه
جبهه النصره و احرار الشام در بیشتر سال‌های ۲۰۱۵–۲۰۱۶ با همدیگر همکاری می‌کردند. ابوجابر الشیخ روحانی برجسته احرار الشام مدت‌ها از وابستگی النصره به القاعده انتقاد می‌کرد و آن را مانعی برای پیشرفت شورشیان می‌دانست. وی همچنین تلاش‌های بسیاری در راستای اتحاد عناصر شورشی اسلام‌گرا انجام داده بود.وی رهبر جناح اسلام‌گراتر و کمتر ملی‌گرای احرار الشام، جیش الاحرار را بر عهده داشت که از ادغام احرار الشام با جبهه فتح الشام حمایت می‌کرد. مذاکرات ادغام در اواخر سال ۲۰۱۶ انجام شد، اما این مذاکرات به نتیجه نرسید. در اوایل سال ۲۰۱۷ این گروه با گروه‌های رقیب اسلام‌گرا در ادلب به ویژه احرار الشام درگیر شد، اما جیش الاحرار از احرار الشام جدا شد تا با جبهه فتح الشام در یک نهاد جدید ادغام شود.

تشکیل
در طول اعلامیه تأسیس امیر ابوجابر الشیخ هیئت تحریر شام را به عنوان «یک نهاد مستقل» عاری از تمام روابط و وابستگی‌های قبلی و یک سازمان اتحاد توصیف کرد.

به گفته چارلز لیستر تحلیلگر سوریه حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از نیروهای احرار الشام به هیئت تحریر شام پیوستند، اما حداقل ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ نفر دیگر را از طریق ادغام صقور الشام، ارتش مجاهدین، اتحاد فاستقم و واحدهای غرب حلب جبهه شام و واحدهای مستقر در ادلب جیش الاسلام به دست آورد. در همین حال جبهه فتح الشام چند صد جنگجو را به احرار الشام از دست داد، اما ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ جنگجو را از طریق ادغام با حرکات نورالدین زنکی، لواء الحق، جیش السنه و جبهه انصار الدین در هیئت تحریر شام به دست آورد. نورالدین زنکی زمانی مورد حمایت ایالات متحده بود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار