به گزارش رصد روز ، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت در بازدید از بیمارستان امام خمینی (ره) آمل با بیان اینکه مازندران به ویژه شهرستان آمل وضعیت خوبی ندارد، گفت: آمل از معدود شهرستانهایی است که ضریب R یا انتقال بیماری به ۲ نزدیک شده یعنی هر بیمار دو نفر دیگر را بیمار میکند.
وی با بیان اینکه راه حل مبارزه با کرونا اصلاً و به هیچ وجه در بیمارستان نیست بلکه راه حل کرونا پیشگیری از ورود بیمار قبل از علائم بالینی شدن به بیمارستان است، افزود: در کشورهای اسپانیا و ایتالیا بیش از بیش از چهار برابر تخت و پزشک، فرانسه چهار برابر تخت و پنج برابر پزشک دارد اما نتوانست پیشگیری داشته باشند، در این راستا کار اصلی، مقابله با کرونا است.
معاون کل وزارت بهداشت مشکل عمده مشکل آملی ها را عروسیها، تجمعات، بافت خانوادگی از نوع دور همی و مهمانی ها بیان و مطرح کرد: در این زمینه باید تصمیمگیری اساسی از سوی فرماندار و نماینده آمل گرفته شوند؛ بازاری های بزرگ به مردم برسند.
وی با اشاره به بستری شدن رئیس بیمارستان آن هم در بخش آی سی یو با وجود سر جا ماندن تجمعات، عروسی و عزا به نتیجه نمیرسد، افزود: برای آمل باید چیز خاصی را ببندیم و در این خصوص حتما با وزیر هم صحبت خواهم کرد.
حریرچی با بیان اینکه ظرفیت تخت در کشور در هر بیمارستانی ۱.۶ دهم درصد با هزار نفر جمعیت برآورد شده که در سطح بندی استان های پرجمعیت چون تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و یزد ارجاعی تر سپس مراکز استانها و شهرستانها لحاظ می شود، گفت: شهرستان آمل با توجه به آمار جمعیتی آن در سال ۹۵ حدود ۴۰۰ هزار نفر اعلام شده که طبق سطح ۲ دهم درصد در یک هزار نفر است.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در بخش تکمیل ظرفیت نیروی انسانی سازمان درمانی ۲.۲ دهم درصد و پرستاری ۱.۲ دهم درصد است که آمل درصد آن را دارد، خاطرنشان کرد: البته آمل لیاقت صد برابر بیشتر از این است ولی الان دغدغه و مبحث کروناست و رسیدگی به امور زیرساختی جانبی لازم الاجرا نیست.
وی افزود: تصمیمات خوبی در ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تعطیلی سالنهای عروسی و لغو برگزاری مراسم ختم و اجتماعات گرفته شد.
معاون کل وزارت بهداشت از تعطیلی داوطلبانه بازاریان آمل تشکر کرد و ادامه داد: بازارهای آمل از شنبه تا سه شنبه به صورت داوطلبانه تعطیل خواهد بود.
حریرچی تاکید کرد: مشکل مازندران را مردم مازندران و مشکل آمل را آملی ها باید حل کنند و این جز با رفتار مناسب اجتماعی، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و برگزار نکردن هرگونه مراسمی امکانپذیر نیست.
معاون کل وزارت بهداشت به مسافران و هموطنان توصیه کرد: هرگز به مازندران سفر نکنند چرا که هم احتمال ابتلا بالاست و هم استان مازندران را درگیر میکنند.
نصب دستگاه اکسیژن ساز در آمل
وی در خصوص انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر کمبود دستگاههای اکسیژن ساز در بیمارستانهای آمل در ۴۸ ساعت گذشته، گفت: تاکنون مریضی به دلیل کمبود اکسیژن دچار مشکل نشده است.
به گفته حریرچی ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران در حالت عادی نیاز به اکسیژن پیدا میکردند، در نتیجه طراحی بیمارستانها بر این مبنا است و تمام دنیا در موضوع تامین اکسیژن دچار مشکل شدند.
وی گفت: خوشبختانه امروز با نصب دستگاه جدید اکسیژن ساز در بیمارستان امام خمینی (ره)، هم اکنون این بیمارستان با دو دستگاه اکسیژن ساز با ظرفیت تولید ۱۲۰۰ لیتر اکسیژن در دقیقه به بیماران کرونایی خدمات در مانی ارائه میکند.
تسنیم