به گزارش رصد روز ، بر اساس آنچه اعلام شده، با اجرای این طرح، حقوق بازنشستگان هر گروه شغلی باید معادل ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان همان گروه باشد؛ اتفاقی که تاثیر قابلتوجهی در بهبود سطح معیشتی حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته کشوری و لشکری خواهد داشت.
طبق جداول منتشرشده، حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند. همچنین باتوجه به خبرهای منتشرشده درباره میزان حقوق بازنشستگان لشکری، افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نیز از بازنشستگان کشوری کمتر نخواهد بود.
ابتدای امسال بود که دولت ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری اختصاص داد و با این کار، علاوه بر افزایش ۱۵ درصدی حقوق همه شاغلان و بازنشستگان، مبلغ دیگری نیز طبق جداول تعیینشده به حقوق بازنشستگان اضافه شد. حالا در آغاز ششماههدوم سال ۹۹، دومین مرحله متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان اجرایی شده است. بر اساس اعلام دولت، بودجه اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، از محل واگذاری سهامهای دولتی (به ارزش تقریبی و تا سقف
۱۸۰ هزار میلیارد ریال)، به صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تامین میشود. البته چنانچه ارزش قطعی سهام، بیش از ارزش برآوردشده باشد، با پیشنهاد سازمان خصوصیسازی و تصویب هیئت واگذاری، رساندن حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور بازنشستگی شاغلان همطبقهتعدیلات لازم اعمال خواهد شد. اما در آن سوی ماجرا، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی مکلف شدهاند عدالت در نظام پرداخت و متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تحتپوشش خود را اجرایی کنند، با ملاک.
پس از آنکه روز یکشنبه سخنگوی دولت از تصویب آییننامه این طرح خبر داد، «اکبر افتخاری» رئیس صندوق بازنشستگی کشوری هم در صفحه اینستاگرامی خود خطاب به بازنشستگان کشوری سه نکته را اعلام کرد:
یک: تا چند روز دیگر احکام جدید صادر و اعلام میشود. لطفا شکیبا باشید تا روال قانونی و اجرایی طی شود.
دو: از مهرماه به بعد، حقوق بازنشستگان کشوری براساس آییننامه همسانسازی پرداخت خواهد شد. سه: همه اطلاعات را پس از صدور احکام میتوانید با مراجعه به سایت صندوق بازنشستگی کشوری در حکم جدید خود مشاهده بفرمایید. هر دو سایت Sabasrm.ir و Cspf.ir.
اما طبیعتا طرح متناسبسازی حقوق شامل برخی بازنشستگان نمیشود؛ هرچند که احتمالا تعداد این افراد اندک خواهد بود. «اکبر شیرمحمدی» مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی در اینباره گفته است:
* کسانی که درگروههای شغلی خود افزایش حقوق بازنشستگی آنها عدد بالایی را نشان میدهد، مشمول این قانون نشدند.
* امسال حدود ۱۰ درصد بازنشستگان با حقوق بالا نسبت به میانگین گروه خود، مشمول قانون همسانسازی حقوق نشدند و تنها ۱۵ درصد افزایش حقوق سنواتی به آنها تعلق گرفت؛ زیرا دریافتی حقوق آنها از گروه همترازشان بالاتر بوده است؛ بنابراین، همسانسازی به آنها تعلق نگرفت.
* در سال ۹۷، حدود ۸۳ درصد از بازنشستگان مشمول همسانسازی شدند و ۱۷ درصد مشمول نشدند، در سال ۹۸ نیز ۱۳ درصد مشمول این قانون نشدند.
اگرچه تا عصر دیروز جدول رسمی میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری منتشر نشد، اما فعالان صنفی این دو گروه، جدولهای مربوط به آن را در فضای مجازی و برخی خبرگزاریها منتشر کردند؛ جدولهایی که به ادعای آنها، نسخه نهایی و ملاک و معیار اجرای طرح متناسبسازی حقوق هاست. ما نیز تاکید میکنیم که این جدولها توسط نهادهای رسمی تاییدنشده بااینحال با توجه به عدم تکذیب آن از سوی این سازمانها و تاکید فعالان صنفی بر صحت آن، شاید بتوان هماکنون آن را تنها معیار و سند موجود درباره جزئیات طرح بهشمار آورد.
برای بازنشستگان فروردین ۸۸ به بعد، آخرین طبقه درجشده در آخرین حکم شاغلی یا اولین حکم بازنشستگی ملاک عمل است. با این توضیح که «طبقه» از یک تا ۱۶ بوده و معادل ردیفهای ۵ تا ۲۰ میباشد. به طور مثال طبقه یک معادل گروه ۵ و طبقه ۱۶ معادل گروه ۲۰ خواهد بود.
* بازنشستگان با ۳۰ سال سابقه که حداقل ۲ سال سابقه مدیریت داشته باشند، حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان افزایش حقوق بیشتری خواهند داشت. ملاک مدیریت، داشتن حداقل ۲ سال مدیریت یا معاونت است.
* کارمندانی که در مناطق جنگزده با حکم یا ابلاغ خدمت کرده باشند، به ازای هر سال از امتیاز مربوط برخوردار خواهند شد.
* عائلهمندی و حق اولاد، همانند گذشته علاوه بر مبالغ مندرج در جدول، به مشمولان پرداخت خواهد شد.
* به ازای هر سال خدمت مازاد بر ۳۰ سال، ۵/۲ سال به حقوق اعلام شده افزوده خواهد شد. همچنین به ازای هر سال کمتر از ۳۰ سال، ۵/۲ سال از حقوق تعیینشده کسر میشود.
اقتصاد ۲۴