به گزارش رصد روز،علیرضا کوشک جلالی در حال آماده کردن نمایشی با نام «باد زرد ونگوگ» است که قرار است پاییز امسال در سالن اصلی تئاترشهر روی صحنه برود. در این نمایش فرهاد آییش نقش ونسان ونگوگ را برعهده دارد؛ نقاش شناخته شده و کاریزماتیک هلندی که چندین کتاب و فیلم داستانی و مستند در باره او ساخته شده است.
متن نمایش هم نوشته کوشک جلالی است که سال ۱۹۹۸ در بنگاه انتشارات تئاتر مونیخ به چاپ رسیده و گروه «کرئون تور» آلمان هم آن را اجرا کرده است. باد زرد ونگوگ دو جایزه بینالمللی بهترین کارگردانی را از فستیوال یونیما در روسیه و جایزه بلاجا وازا در همین فستیوال را برای اجرای نقش ونگوگ دریافت کرده است. نمایش با چهار شخصیت دارد و دوران اقامت ون گوگ در تیمارستان سنت رمی را در سال ۱۸۹۰ روایت میکند در حالی که قادر به درک جهان بیرون نیست و در نهایت دست به خودکشی میزند.
تهیهکننده نمایش آزیتا موگویی است که پیش از این تهیهکنندگی نمایشهای «آئینههای روبه رو»، «روزهای رادیو»، «گالیله»، «قصه ترانههای ماندگار» را انجام داده که در تالار وحدت، سالن اصلی مجموعه تئاترشهر و کاخ سعدآباد، اجرا شدهاند. او در صفحه اینستاگرامش در باره این نمایش نوشته : «یک همکاری جذاب و هیجان انگبز با فرهاد آئیش ستاره درخشان صحنه و علیرضا کوشک جلالی کارگردان فوق العاده و پر افتخار به همراه یک متن بی نظیر از یک شخصیت عجیب؛ ونگوگ
همکاران و بازیگران فوق العاده دیگری به ما خواهند پیوست تا پائیز امسال در سالن اصلی تاتر شهر نمایش باد زرد ونگوگ را اجرا کنیم.»
کوشک جلالی سالهاست در آلمان زندگی میکند، اما در سفرهایش به ایران هر بار نمایشی را روی صحنه برده است. او پیش از ونگوگ، نمایش هنر نوشته یاسمینا رضا را اردیبهشت سال گذشته با بازی سام کبودوند، آرمین رحیمیان و محمد صدیقی مهر در تماشاخانه ایرانشهر اجرا کرد. علاوه بر این در طی سالهای اخیر در شهرهای دیگر به جز تهران هم نمایشهایی را روی صحنه برده است.
فرهاد آییش و شخصیتهای واقعی که اجرا کرده است
فرهاد آییش در این نمایش نقش ونسان ونگوگ را بازی میکند. او پیش از این هم اجرای چند شخصیت واقعی را تجربه کرده است. او بهار سال گذشته در نمایش راپرتهای شبانه دکتر مصدق نقش دکتر محمد مصدق را بر عهده داشت که با نویسندگی و کارگردانی اصغر خلیلی در تالار وحدت اجرا شد. آییش در نمایش سقراط هم نقش این فیلسوف یونانی را بازی کرد. نمایش در پاییز و زمستان ۹۲ برای اولین بار در تالار وحدت روی صحنه رفت و بعد از آن هم در بهار ۹۳ و ۹۴ و تابستان ۹۵ در همین سالن باز اجرا شد و برای آییش تحسینهای زیادی را به دنبال داشت. شخصیت دیگری که او نقشش را ایفا کرده، گالیله است. ، اخترشناس، فیزیکدان و مهندس ایتالیایی که او را یک همهچیزدان میدانند. شهرت گالیله بیشتر به دفاع علمیاش از مدل کوپرنیک برمیگردد. کوپرنیک، پیش از گالیله گفته بود که خورشید به گرد زمین نمیچرخد. رد مدل زمین مرکزی کلیسا، که صدها سال یک سخنی آسمانی تلقی میشد، به محکوم شدن گالیله در دادگاه تفتیش عقاید انجامید و تنها با توبه و رد نظریه ای که به شدت به آن معتقد بود، جانش نجات پیدا کرد. نمایشنامه گالیله نوشته برتولت برشت است که حمید سمندریان آن را ترجمه کرده و سالها در آرزوی اجرا بود و حتی آن را وصیت نامه هنری اش میدانست. اما هر بار که خواست دست به اجرای آن بزند، اجازه پیدا نکرد. این نمایشنامه در نهایت بهار سال گذشته و با کارگردانی شهاب الدین حسین پور در سالن اصلی تئاترشهر روی صحنه رفت.