در آستانه سفر پزشکیان رئیس جمهور و بعد از دو ماه و در اتفاقی عجیب، امروز سراسر استان خوزستان هوای پاک و قابل قبول داره! فقط بهبهان ناسالم هست که تا دقایقی دیگر حل میشود.
به گزارش رصد روز، آرش ویسی (فعال محیط زیست) در توئیتی از وضعیت هوای قابل قبول امروز در استان خوزستان ابراز شگفتی کرد.
او در توئیت خود نوشت:
«در آستانه سفر پزشکیان رئیس جمهور و بعد از دو ماه و در اتفاقی عجیب، امروز سراسر استان خوزستان هوای پاک و قابل قبول داره! فقط بهبهان ناسالم هست که تا دقایقی دیگر حل میشود.»
او ساعتی بعد پرده از این ماجرا برداشت:
«پس از تعطیلی های متوالی بعلت آلودگی هوا؛ امروز هوای خوزستان پاک پاک است. طبق گزارشات؛ فلرها و مراکز مازوت سوزی ۳ بهمن ۱۴۰۳ به دلیل سفر رییس جمهور به خوزستان؛ خاموش شدند. عزل و توبیخ مسئولین خوزستان کمترین جریمه در نادیده انگاشتن حق مردم خوزستان است.»
مسعود پزشکیان (زادهٔ ۷ مهر ۱۳۳۳) پزشک، جراح قلب و سیاستمدار ایرانی است که از تابستان ۱۴۰۳ بهعنوان نهمین رئیسجمهور ایران فعالیت میکند. او همچنین از سال ۱۳۸۷ تا مرداد ۱۴۰۳ نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی بود و در دورهٔ دهم مجلس، بهعنوان نایبرئیس اول انتخاب شد. پزشکیان پیشتر از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت محمد خاتمی را برعهده داشت.
پزشکیان دارای فوقتخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. او در دوران جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام نیروهای پزشکی به جبهه بود و بهعنوان رزمنده و پزشک خدمت میکرد. پزشکیان از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ در کابینهٔ اول سیدمحمد خاتمی و در زمان وزارت محمد فرهادی، معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود و در کابینهٔ دوم خاتمی بهعنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت. او در دورهٔ وزارتش یک بار مورد استیضاح ناموفق مجلس قرار گرفت. پزشکیان در ۱۳۸۶ برای نخستین بار بهعنوان نمایندهٔ آذربایجان شرقی به دورهٔ هشتم مجلس شورای اسلامی راه یافت.
پزشکیان در دور اول انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ با قرار گرفتن در جایگاه اول به دور دوم انتخابات راه پیدا کرد و در دور دوم توانست با کسب ۵۷٪ از آرای مأخوذه و شکست سعید جلیلی به عنوان نهمین رئیسجمهور ایران انتخاب شود. او در این انتخابات نمایندهٔ جبههٔ اصلاحات ایران بود و از حمایت سیدمحمد خاتمی و حسن روحانی، رئیسجمهورهای پیشین، برخوردار بود. پزشکیان پیشتر در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۲ شرکت کرد، اما قبل از آغاز بررسی صلاحیتها به علت ثبتنام اکبر هاشمی رفسنجانی انصراف داد و در انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
پزشکیان مدافع ولایت فقیه، سیدعلی خامنهای و سپاه پاسداران است و شک کردن به اصل ولایت فقیه و زیر سؤال بردن آن را از نظر اعتقادی جایز نمیداند. او خیزش ۱۴۰۱ ایران و ایجاد «اغتشاش» را به سود منافقان و دشمنان ایران عنوان کرده،[۶] هرچند انتقاداتی نسبت به برخورد حکومت با معترضان و روایات حکومتی در آن مقطع نیز مطرح ساخته است. پزشکیان بنابر گفتهٔ خودش پس از انقلاب ۱۳۵۷ از مدافعان حجاب اجباری در ایران بوده، اما اکنون با طرحهای حکومت برای برقرار کردن حجاب اجباری مخالف است و معتقد است باید برای حفظ حجاب «کار فرهنگی» انجام شود. او از مخالفان فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی است، اما از مداخلهٔ دولت در اینترنت در «مواقع خاص» دفاع میکند. همچنین پزشکیان از برنامههای برجام و پیوستن ایران به افایتیاف حمایت کرده است.
زندگی و تحصیلات
پزشکیان در ۷ مهر ۱۳۳۳ در مهاباد به دنیا آمد و تبارش آذری-کرد است.برخی منابع پدر او را آذری و مادر او را کُرد معرفی کردهاند.تابناک با استناد به حوزه محل ثبت سند پدرش که قصر شیرین است، پدر او را کُردتبار معرفی کرد. او به هر دو زبان تُرکی و کُردی سخن میگوید. گفته شده که نام فامیلی پیشین وی «پوزیده» بوده است.
پزشکیان تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد طی کرد و سپس به ارومیه رفت و در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذایی گرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ جهت انجام خدمت سربازی به زابل در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همین دوره بود که به پزشکی علاقه پیدا کرد و در نتیجه در سال ۱۳۵۴ و پس از اتمام خدمت سربازی، دیپلم دوم خود را در رشتهٔ علوم تجربی اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشتهٔ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.
پزشکیان در گفتگویی با صدا و سیما در سال ۱۳۹۳ خود را از بانیان پاکسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و آغاز انقلاب فرهنگی دانست. او اذعان داشت بلافاصله بعد از انقلاب ۱۳۵۷، قبل از رسمی شدن قانون حجاب اجباری، مقررات پوشش را برای ورود به دانشگاه علومپزشکی تعیین کرده و زنان را مجبور کرده که صرفاً با پوشش روسری، مانتوی بلند و شلوار در دانشگاه حاضر شوند.[۱۷] او گفته آنها «در جریانات پاک سازی و بازسازی» یک نفر را هم اخراج نکردهاند و با «حرف زدن و توجیه» حجاب را قبولاندند و اجرا کردند.پزشکیان در دوران جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام اکیپهای پزشکی به جبههها بود و همزمان بهعنوانِ رزمنده و پزشک فعالیت میکرد.
پزشکیان در دانشگاه هارواردِ آمریکا و نیز در انگلستان دورههای مدیریت سلامت را گذرانده است. او دورهٔ پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ به پایان رساند و در سمت مربی فیزیولوژی شروع به تدریس در دانشکدهٔ پزشکی نمود. در سال ۱۳۶۹ تخصص خود در رشتهٔ جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اخذ کرد و سپس در سال ۱۳۷۲ فوقتخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت نمود و در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام شد که بعدها رئیس این بیمارستان شد.
پزشکیان استاد جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.او طی سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۹، ریاست این دانشگاه را عهدهدار بود.او طی این دوره برای رهبری پروژهٔ ساخت ۶۰۰ خانهٔ بهداشت روستایی در آذربایجان شرقی از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تقدیر قرار گرفت. پزشکیان سردبیر مجلهٔ تحقیقات قلب و عروق و قفسهٔ سینه است که در مرکز تحقیقات قلبی-عروقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر میشود. او در بیمارستانهای دولتی و مراکز پزشکی دانشگاه دولتی مشغول به کار است. پزشکیان همچنین از سال ۱۳۸۹ عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران است.