بخشخصوصی در نظر دارند که در دولت سیزدهم خودروهای خارجی با سوخت الکل وارد کنند. حال واردات خودروهای الکی چقدر جدی است؟ دبیر انجمن واردکنندگان خودرو پاسخ داد: چند کشور با تولید خودروهایی که سوخت آن الکل است توانستند نظر مردم به مصرف این خودروها جلب کنند. ما هم در دولت سیزدهم در نظر داریم، بازار خودروهای خارجی را از خودروسازان جدا و خودرو خارجی با سوخت الکل وارد کنیم.
مهدی دادفر گفت: تا زمانی که بازار واردکنندگان خودروهای خارجی با انحصارگران یکی است ما هیچگاه در واردات خودروهای بروز بنزینی به کشور موفق نمیشویم. بنابراین در دولت رئیسی قصد داریم فضای کاری را تغییر دهیم.
او اظهار کرد: قطعا واردات خودروهای که با انرژی تجدیدپذیر فعالیت دارند، برای سلامت شهر و شهروندان هم خوب است، چرا که میزان استفاده از آلایندهها پایینتر است.
دادفر همچنان خودروسازان را مقصر اصلی عدم واردات خودروهای خارجی دانست و گفت: برای واردات خودروهای برقی انرژی آن توسط بخش خصوصی تامین میشود. البته با این راهکارها دوباره خودروسازان مانعی برای واردات این خودروها میشوند.
استفاده از الکل به عنوان سوخت خودرو، ایده تازهای در برزیل نیست که از دهه ۱۹۷۰ میلادی، طرحهایی دراین زمینه انجام میشوند و اکثر خودروهای مدرن مجهز به سیستم « فلکس» است که صاحبان خودرو میتوانند به سلیقه خود باک را با بنزین پر کنند یا با الکل. الکلی که در باک خودرو ریخته میشود با استفاده از نیشکر تولید شده است.
اولین بار است که ساخت چنین خودرو با صرفهای که با الکل اتیلیک کار کند ممکن شده است.
دنیای اقتصاد هم در این باره نوشته است: برزیل به داشتن اتومبیلهایی مشهور است که با اتانول کار میکنند، در دهه ۷۰ برزیل بهاندازه کافی نفت تولید نمیکرد و قیمت نفت خیلی بالا بود. هر واحد بنزین در برزیل با یکچهارم اتانول مخلوط میشود!