واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط چه نتایجی را به همراه دارد؟

موضوع افزایش قیمت خودورهای وارداتی و ایجاد سوداگری در این محصولات محل نگرانی فعالان خودرویی و مردمیست که پس از ۵ سال در انتظار یک اتفاق نو در بازار خودرو هستند اما باید دید واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط روند بازار را به کدام سمت و ...

موضوع افزایش قیمت خودورهای وارداتی و ایجاد سوداگری در این محصولات محل نگرانی فعالان خودرویی و مردمیست که پس از ۵ سال در انتظار یک اتفاق نو در بازار خودرو هستند اما باید دید واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط روند بازار را به کدام سمت و سو می برد؟ 

به گزارش اختصاصی رصد روز، واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط با گمانه زنی هایی همراه شده که نیازمند پاسخهای روشنی است.

با بالا گرفتن بحث واردات خودرو در بازار شاهد شکل گیری موجی هستیم که برخلاق پیش بینی های صورت گرفته مانند کاهش قیمت خودروهای داخلی قطب سومی را در بازار خودرو به وجود آورده که نگرانی های زیادی را ایجاد می کند. بعد از آنکه پس از ۵ سال مجوز واردات خودرو صادر شد حالا و در شرایطی که بازار منتظر واکنش قیمتها به این تصمیم است شنیده ها حاکیست که باید ساز و کار مؤثری برای کنترل قیمت خودروهای وارداتی وجود داشته باشد در غیر اینصورت با افزایش میزان تقاضا  در خصوص این محصولات موج افزایش قیمتها را شاهد خواهیم بود.

واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط بله یا خیر؟ 

علیرغم اینکه قیمت خودروهای مونتاژی در داخل با ورود شورای رقابت پس از حاشیه های بسیار به ساحل آرامش نزدیک می شود اما گویا برخی ها در خصوص خودروهای وارداتی برنامه ای مشابه با آنچه در حاشیه بازار داخلی رقم زدند را دارند که این موضوع باید هرچه سریعتر چاره ای عاجل داشته باشد چرا که اگر این اتفاق نفیتد موضوع واردات خودرو مصداق از چاله به چاه افتادنست.

به عبارت دیگر وقتی با شرط واردات خودرو در قبل به شرط صادرات روبرو می شویم این امکان به برخی ها داده می شود تا در ازای صادرات بازار پر زرق و برقی را برای خود رقم بزنند و با توجه به سطح کیفی نظارت در بازار خودرو افزایش قیمتها در بازار خودروهای وارداتی نزدیکترین نتیجه ایست که می توان انتظار داشت.

در پایان آبان سال قبل مدیرکل دفتر صنایع خودرو در نامه ای به مدیر دفتر صادرات و واردات اسامی ۷ شرکتی که پس از ارزیابی ها مجاز به واردات خودرو هستند را اعلام کرد که اسامی آنها به شرح ذیل می باشد:

سایپا، پارس خودرو، سایپا_سیتروئن، تجارت بین المللی و پشتیبانی کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکث موتور و آرین موتور پویا

گفتنی است این ۷ شرکت براساس ظرفیتهای موجود از بین ۲۸ شرکت دیگر زودتر نسبت به این مسئله اقدام کرده بودند که خود این مسئله می تواند پیام روشنی را داشته باشد. به عبارت دیگر اقدام عاجل این ۷ خودروساز نشان می دهد که زیرساختهای لازم اجرایی و نظارتی در آنها جهت واردات خودرو وجود دارد.

واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایطی که اسامی آنها گفته شد چند نتیجه مهم را در بازار رقم می زند؛

اول اینکه امکان افزایش قیمت خودروهای وارداتی در حاشیه بازار را به حداقل ممکن می رساند، دوم اینکه با ساز و کار نظارتی تعریف شده بر این خودروسازان شرایط سوءاستفاده دلالان به منظور کسب سود از این ناحیه فراهم نخواهد شد و مهمترین و بهترین نتیجه آن تعادل قیمت و کاهش قیمت ها در بازارست.

اما روی دیگر سکه چنانچه واردات خودرو توسط شرکتهای واجد شرایط صورت نگیرد شبیه به ملغمه ایست که در آن هیچ فرد و نهاد مشخصی نسبت به وضعیت بازار و قیمت خودروهای وارداتی پاسخگو نخواهد بود و در این شرایط به نظر می رسد که واردات خودرو در ازای صادرات خود بخود تبدیل به پاشنه آشیل این طرح خواهد شد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط