یرمحمدی با بیان اینکه میانگین سن بازنشستگی در استانداردهای جهانی ۱۳ سال کمتر از سن امید زندگی است، افزود: در حال حاضر میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری به حدود ۵۲ سال (۵۱.۵۵سال) رسیده و با توجه به افزایش سن امید به زندگی، میانگین پرداخت حقوق و مستمری به ۲۹ سال رسیده است.
به گزارش رصد روز،حقوق بازنشستگان این گروه ۳۷ درصد افزایش یافته است. طبق پیش بینی ها حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۲ ، با افزایش ۲۰ درصدی همراه است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان را میخوانید.
معاون امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در حال حاضر سه درصد افراد تحت پوشش این صندوق اصطلاحا حداقل بگیرحقوق هستند و همچنین میانگین حقوق نیز امسال ۹ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان است.
صندوق بازنشستگی کشوری دومین صندوق بازنشستگی کشور پس از تامین اجتماعی است که به بازنشستگان و دستگاههای دولتی، دانشگاهها شهرداری های کشور به جز شهرداری تهران، کارمندان سیاسی وزارت امور خارجه، قضات قوه قضاییه و در مجموع به ۷ گروه مشخص حقوق و خدمات بازنشستگی ارائه می دهد.
صندوق بازنشستگی کشوری با یک میلیون و ۶۳۰ هزار بازنشسته خدمات متعددی شامل افزایش وام های ضروری و وام ازدواج فرزندان، خدمات بیمه و پرداخت هزینه بیمه های تکمیلی، حمایت از پایان نامه های دانشجویی و گردشگری را به منظور رفاه حال بازنشستگان ارائه کرده است.
این صندوق در کنار حوزه ستادی خود ۳۱ مدیریت استانی در مراکز استان ها دارد تا به بازنشستگان و ذینفعان خدمات ارائه کرده و پاسخگوی نیازها و مطالبات آنان به صورت مستقیم باشد.
در حال حاضر صندوق بازنشستگی کشوری از سه مدل شامل بودجه عمومی دولت (۷۳ درصد)، کسور شاغلان دولت( ۲۰ درصد) و سودآوری شرکتهای تابعه(۷درصد) منابع مورد نیاز برای پرداخت حقوق بازنشستگان را تامین میکند.
معاون امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به حضور یک میلیون و ۶۳۰ هزار بازنشسته و ۸۷۸ هزار شاغل کسورپرداز در صندوق بازنشستگی کشوری گفت: درحال حاضر ۶۵ هزار نفر کمترین دریافتی را دارند و اصطلاحا حداقلی بگیر هستند که سه درصد افراد تحت پوشش را تشکیل می دهند.
اکبر شیرمحمدی ادامه داد: با افزایشهای اخیر در زمینه حقوق دریافتی این افراد به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بین ۵ تا ۱۱ میلیون تومان و ۴۶ هزار نفر بین ۱۱ تا ۲۵ میلیون تومان دریافتی دارند، گفت: ۵ هزار و ۴۱۹ نفر از بازنشستگان و وظیفه بگیران بین ۲۵ تا ۴۱ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند.
وی میانگین پرداخت حقوق در سال گذشته را ۷ میلیون و ۷۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این رقم اکنون به ۹ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان رسیده است.
شیرمحمدی با بیان اینکه میانگین سن بازنشستگی در استانداردهای جهانی ۱۳ سال کمتر از سن امید زندگی است، افزود: در حال حاضر میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری به حدود ۵۲ سال (۵۱.۵۵سال) رسیده و با توجه به افزایش سن امید به زندگی، میانگین پرداخت حقوق و مستمری به ۲۹ سال رسیده است که با استانداردهای موجود فاصله زیادی دارد که امیدواریم که نمایندگان مجلس این موضوع را در نظر داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه از بازنشستگان قبل از سال ۱۳۵۴ هنوز هم وظیفه بگیرانی داریم که بیش از ۵۰ سال است که حقوق از صندوق بازنشستگی دریافت میکنند، گفت: امیدواریم این قوانین حمایتی اصلاح شوند تا صندوقها بتوانند از بحرانهایی که دارند عبور کنند.
شیر محمدی با اشاره به پیشینه تاسیس صندوق بازنشستگی کشوری گفت: سال ۱۲۸۷ قانون وظایف در دوران مشروطیت تصویب و مصوب شده بود مقرری به بازماندگان کارمندانی که فوت میکنند پرداخت شود.
وی افزود: قانون استخدام کشوری ۲۲ آذر ۱۳۰۱ تصویب شد و چهارفصل داشت که به موجب این قانون اداره تقاعد و وظایف وراث در وزارت مالیه یا دارایی تشکیل شد که شرایطی نیز برای بازنشستگی وضع شده بود، وجوهات در اداره تقاعد مدیریت میشد و به بازنشستگان حقوق داده میشد تا سال ۱۳۳۷ که قانون اصلاح شد.
شیرمحمدی گفت: ماده ۷۰ قانون استخدام کشوری در سال ۵۴ اصلاح و صندوق بازنشستگی کشوری به شکل فعلیاش تشکیل شد؛ در صندوق قبلی ۴۵ هزار نفر حقوق بگیر بودند که به صندوق جدید منتقل شدند. در سیستم بازنشستگی قدیم سهم کارفرمایی دیده نشده بود و منابع مالی آن محدود بود که بعدها مشمول تغییرات قابل توجهی شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره جزییات افزایش حقوق و مستمری ایثارگران با تأکید بر اینکه تا مجلس قانون بودجه را تصویب نکند نمیتوان در این زمینه قولی داد، گفت: آنچه دولت در لایحه بودجه پیشبینی کرده است، رشد ۲۰ درصدی دریافتی ایثارگران است. البته همه مؤلفههای حقوق این رقم نخواهد بود و بعضی بیشتر و برخی کمتر است.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی افزود: در صورت نهایی شدن قانون بین ۱۰ تا ۳۷ درصد حقوق والدین شهدا، مستمری، کمک معیشت، حقوق جانبازان، حق پرستاری و هزینه درمان ایثارگران افزایش مییابد که هرکدام بر اساس نیاز خواهد بود و این عناوین رشد متفاوتی خواهند داشت.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران که پس از پاسخ به تماسها و مطالبات مردمی سامانههای ۶۱۳۳ و ۱۱۱ در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری سخن میگفت، اظهار کرد: تاکنون به درخواستها و مطالبات حدود ۴۸۰۰ ایثارگر در سامانه هوشمند «دیدار» پاسخ گفته شده است.
وی گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران یک سازمان تخصصی و دارای جامعه هدفی با نیازهای متنوع است و به طور طبیعی مسائلی که به ما ارجاع داده میشود ناشی از سوء عملکرد بخشهای مختلف یا عدم توان در برآورده کردن نیازها و یا مربوط به سایر دستگاههاست. بنیاد شهید و امور ایثارگران خانه ایثارگران است حتی اگر ایثارگران عزیز مشکلی با سایر دستگاهها هم داشته باشند با بنیاد مطرح میکنند، نیازها و مسائلی که در این نشست مطرح شد بسیار متنوع بود که بخشی از آن مربوط به واحدهای زیرمجموعه و مؤسسات وابسته بنیاد بود.