واریز یارانه نقدی میلیونی از سال جدید برای این افراد

در کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ هفته گذشته تقدیم مجلس شد. با توجه به تصمیم مجلس مبنی بر تقدیم ارسال لایحه برنامه هفتم توسعه بر لایحه بودجه، دولت ناچار به ارسال لایحه بودجه به صورت دو مرحله‌ای شد. در مرحله اول هفته گذشته کلیات لایحه به مجلس ...

در کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ هفته گذشته تقدیم مجلس شد. با توجه به تصمیم مجلس مبنی بر تقدیم ارسال لایحه برنامه هفتم توسعه بر لایحه بودجه، دولت ناچار به ارسال لایحه بودجه به صورت دو مرحله‌ای شد. در مرحله اول هفته گذشته کلیات لایحه به مجلس تقدیم شد و جزییات آن نیز طی روزهای آتی ارسال می‌شود.

به گزارش رصد روز،یارانه نقدی در دولت دهم کلید خورد و رئیسی در دولت جدید قول افزایش و تغییر مبلغ واریزی یارانه نقدی را داده است.یارانه نقدی با ۴۵ هزار تومان آغاز شد و امسال شاهد افزایش مبلغ یارانه نقدی بودیم.دولت هر ماه مبلغی به عنوان یارانه نقدی به حساب قشر خاصی از مردم واریز میکند.در مورد یارانه نقدی امسال بحث های زیادی وجود دارد. در ادامه به جدیدترین اخبار یارانه نقدی می پردازیم.

اطلاعات رسیده از کلیات لایحه بودجه نشان می‌دهد دولت برای حمایت از معیشت مردم در سال آینده برنامه‌هایی جدی در نظر گرفته است.

۳۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی برای سال آینده

در لایحه بودجه ۱۴۰۲ علاوه بر تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، دولت در جهت حمایت از سفره مردم، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان هم برای یارانه نان در نظر گرفته است؛ از سوی دیگر با کاهش تعرفه گمرکی نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی از چهار درصد به یک درصد، گام دیگری برای حمایت از معیشت مردم برداشته شده است.

دولت برای تنظیم بازار خودرو به عنوان یکی از درخواست‌های امروز مردم، پیش‌بینی واردات دو میلیارد دلار، خودروی خارجی کرده که در صورت موافقت مجلس و با توجه به رشد تولید داخل شاهد تنظیم و متعادل شدن قیمت‌ها در این بازار باشیم.

۷ میلیون تومان؛ حداقل حقوق کارمندان

دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ رشد ۲۰ درصدی ضریب حقوق در حکم کارگزینی شاغلین و بازنشستگان را در نظر گرفته است. البته منابع این رشد در بودجه دیده شده تا با کسری بودجه، فشارهای تورمی از این ناحیه به مردم وارد نشود؛ بر این اساس حداقل حکم حقوق کارکنان به میزان ۷ میلیون تومان افزایش می‌یابد و حقوق تا سقف ۷ میلیون تومان از مالیات معاف خواهد بود. البته حق عائله‌مندی و حق اولاد هم به ترتیب ۵۰ و ۱۰۰ درصد افزایش خواهد داشت.

خبر مهم سخنگوی ستاد هدفمندی درباره قطع یارانه نقدی خانوارها را در ادامه بخوانید.

در این زمینه، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه درباره ارسال پیامکی مبنی بر قطع یارانه خانوارها توضیحاتی ارائه کرد.

سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: سازمان هدفمندی هیچ‌گونه پیامکی مبنی بر قطع یارانه خانوار ارسال نکرده است.

طیبه حسینی، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: سازمان هدفمندی یارانه پیامکی مبنی بر قطع یارانه افراد ارسال نکرده و این پیام‌ها جعلی است و تنها با قصد کلاهبرداری به افراد ارسال می‌شود.

به گفته او، با توجه به جعلی بودن این‌ پیامک‌ها به افراد توصیه می‌شود که به هیچ عنوان وارد لینک نشوند.

حسینی با اشاره به بحث کالابرگ گفت: توزیع کالابرگ در استان هرمزگان به‌طور آزمایشی قرار است انجام شود و انتخاب دریافت کالابرگ یا یارانه نقدی کاملا اختیاری است.

سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ادامه داد: اجرای طرح کالابرگ در تمامی استان‌ها منوط به طرح آزمایشی استان هرمزگان است، اما واریز یارانه نقدی کماکان ادامه دارد.

او با بیان اینکه عدم انتخاب کالابرگ به معنای قطع یارانه نیست، گفت: تنها با تغییر در دهک بندی یارانه افراد قطع می‌شود.

حسینی گفت: بررسی درخواست‌های یارانه بگیران با وزارت تعاون است، چنانچه پس از بازبینی افراد دهک یک تا ۹ شناخته شوند، یارانه نقدی به آنها تعلق می‌گیرد.

جزئیات پرداخت یارانه به دهک‌ها

حسن حیدری کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی و ارزی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص مساله پرداخت یارانه به صورت نقدی یا تغییر شکل پرداخت یارانه به صورت کالایی گفت: به هر حال هر کدام از شیوه‌های پرداخت یارانه به مردم یا به عبارت بهتر به دهک‌های کم‌برخوردار جامعه اگر به صورت درست و کارشناسی مورد بررسی قرار بگیرد دارای مزیت‌ها و معایبی است که بررسی و رصد همه‌جانبه آنها می‌تواند مشخص کند، بهتر است دولت کدام رویکرد را برای تخصیص یارانه به مردم اجرا کند.

وی در این باره خاطرنشان کرد: اگر دولت مطابق سال‌های گذشته قصد داشته باشد یارانه را به صورت نقدی به مردم بپردازد از این جهت مطلوب است چرا که وجه نقد حق انتخاب را به افراد می‌دهد در صورتی که اعطای کالابرگ به مردم از این جهت مزیت دارد که بخشی از تورم موجود یا تورمی که ممکن است افزایش یابد را پوشش می‌دهد.

حیدری در این باره تصریح کرد: مساله مهم این است که وقتی نرخ تورم بالا برود یارانه نقدی نمی‌تواند خلاء موجود بین قیمت ثابت خود با تورم‌هایی که به افزایش قیمت کالا منتهی می‌شوند را پوشش دهد به این خاطر اعطای کالابرگ از این جهت بر واریز یارانه به صورت نقدی برتری دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: اما در مورد کالابرگ باید به آنچه در دهه شصت شاهد بودیم نیز توجه کنیم، گرفتاری به نام کوپن فروشی و رد و بدل کوپن؛ چرا که وجه نقد به مردم امکان می‌داد کالای مورد نظرشان را خریداری کنند به همین دلیل نیز شاهد رواج کوپن فروشی بودیم.

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در ادامه خاطرنشان کرد: مساله مهم این است که دولت یارانه را چه به صورت نقدی بدهد یا به صورت کالایی، باید منابع مالی پرداخت نقدی یا خرید کالا را تامین کند. بنابراین هر دو شکل اجرا تاثیری آنچنانی روی بحث تورم یا کسری بودجه به جا نمی‌گذارد و همان اثر را بر رشد نقدینگی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان گفت‌وگو تاکید کرد: دلیلی ندارد دولت به همه دهک‌های جامعه یارانه بپردازد بلکه منابع مالی یارانه‌ها باید در بخش توسعه تولید هزینه شود و فقط به دهک‌های اول تا سوم یارانه داده شود اعم از یارانه نقدی یا کالا برگ. اگر قرار شد دولت به مردم کالا برگ بدهد بهتر است کالاهای اساسی مثل لبنیات، حبوبات، گوشت، مرغ و برنج به مردم داده شود تا از سوء تغذیه طبقات ضعیف جامعه جلوگیری به عمل آید.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار