به گزارش اختصاصی رصد روز ، موضوع واکسیناسیون عمومی و پاسخ به این سؤال که واکسیناسیون عمومی در کشور چقدر طول می کشد مهمترین مسئله ایست که در موج پنجم کرونا باید به آن پاسخ داد. متأسفانه آمار واکسیناسیون در کشور اصلا جالب نیست و طبق آخرین آماری که منتشر شده تنها ۴.۸ درصد از مردم موفق شدند دوز اول واکسن کرونا را دریافت کنند و در این زمینه کشورمان حتی پائین تر از کشورهایی مانند لبنان با ۱۸.۴ درصد و پاکستان با ۵.۹ درصد قرار دارد. در این زمینه کشور مالدیو با ۸۴.۸ درصد در جایگاه نخست واکسیناسیون عمومی دیده می شود. آمار پائین و نگران کننده کشور در حالی است که ایران در بین ۱۱ کشور اول دنیا در تولید واکسن قرار دارد.
طبق تحقیقات انجام شده ایمنی بدن در برابر کووید۱۹ با تزریق واکسن یکسال خواهد بود و در این بین ۱ یا ۲ درصد افراد بعد از تزریق نیر می توانند به کرونا مبتلا شوند. اگرچه گفته می شود رسیدن به ایمنی کامل در برابر کرونا نیازمند مدت زمان طولانی است اما کارشناسان اعتقاد دارند اگر همه شرایط در کشور مهیا باشد واکسیناسیون عمومی در کشور حداقل یکسال زمان می برد این در حالیست که باید فاصله بین دوز اول و دوم واکسن مورد توجه قرار گیرد. البته آمارها و پیش بینی ها در زمینه متغیر است و باید به شرایط اپیدمی نیز توجه کرد.
واکسیناسیون عمومی در کشور چقدر طول می کشد
ما در حال حاضر در موج پنجم کرونا هستیم، تهران و ۹۲ شهر دیگر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و این مسئله طبیعتاً روی مقاومت جمعی تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین باید به پیش بینی ها مواردی را اضافه کرد که به احتمال قریب به یقین مدت زمان بیشتری به طول خواهد انجامید.
روند کند واکسیناسیون عمومی در کشور از بهمن سال گذشته آغاز شده این سؤال را به ذهن متبادر می کند که با توجه به نیاز ۶۰ میلیون ایرانی به تزریق واکسن چقدر باید منتظر بود که کل جامعه حداقل دور اول را دریافت کنند؟
با احتساب چندمیلیون دوز واکسن وارداتی در کشور که شامل واکسن های آسترازنکا ، اسپوتنیک ، سینوفارم چینی و بهارات هندی می شود و نیز با در نظر گرفتن تولید ۸ واکسن ایرانی در کشور و نوع اطلاع رسانی ها در مورد تزریق واکسن این پیش بینی وجود دارد که حداقل دوسال طول می کشد تا کل کشور واکسینه شوند و البته در این مدت زمان نیز باید روند ابتلا به کرونا ویروس را در کشور در نظر گرفت.
طبق آخرین آمار تا کنون ۴ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۵۶۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۳۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید که در مقایسه با نیاز ۶۰ میلیونی برای تزریق واکسن آمار اصلا جالب نیست.
در واقع باید گفت که همبستگی مثبت روند واکسیناسیون با تأمین واکسن سبب می شود که در خلال ایجاد ایمنی شاهد فروکش کردن میزان اثرگذاری باشیم آن هم در شرایطی که هنوز از جمعیت نیازمند واکسن بیش از ۴.۸ درصد موفق به دریافت و تزریق واکسن نشده اند.