واکنش ریچارد لینکلیتر در کن درباره تهدید ترامپ

ریچارد لینکلیتر در کن درباره تهدید ترامپ به اعمال تعرفه بر فیلم‌های خارجی واکنش نشان داد.

به گزارش رصد روز، ریچارد لینکلیتر، کارگردان سرشناس آمریکایی، در کنفرانس مطبوعاتی جشنواره کن برای فیلم جدیدش «موج نو» که به ساخت فیلم «از نفس افتاده» ژان لوک گدار می‌پردازد، به تهدید اخیر دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلم‌های ساخته‌شده در خارج از آمریکا واکنش نشان داد و گفت: «این اتفاق نمی‌افتد، نه؟»

لینکلیتر که «موج نو» را در فرانسه فیلمبرداری کرده، در پاسخ به پرسشی درباره این تهدید گفت: «مسئله تعرفه… واقعاً قرار است عملی شود؟ آن مرد روزی پنجاه بار نظرش را عوض می‌کند. سینما یکی از صنایع صادراتی آمریکاست، و اعمال چنین سیاستی واقعاً… خب، اصلاً لازم نیست درباره‌اش صحبت کنیم.»

در پاسخ به این سوال که آیا ساخت فیلم در آمریکا گران‌تر شده است، او گفت: «به گمانم هزینه ساخت فیلم‌های مستقل کم‌بودجه در شصت سال اخیر تقریباً ثابت مانده. همیشه مسئله این است که چقدر بودجه در اختیار داری، پس این بخش خیلی تغییر نکرده.»

زویی دویچ که در این فیلم نقش ژان سبرگ، بازیگر زن «از نفس افتاده» را ایفا می‌کند، با اشاره به دل‌تنگی‌اش برای فیلم‌سازی در لس‌آنجلس گفت: «چه خوب می‌شد اگر فیلم‌های بیشتری در لس‌آنجلس ساخته می‌شد. تاریخچه، استودیوها، فرهنگ و تیم‌های فیلمسازی آنجا چیز فوق‌العاده‌ای هستند. تازه فیلمی را آنجا تمام کردم و تجربه‌ای به‌اندازه پاریس جادویی بود. دلم می‌خواهد فیلم‌های بیشتری در لس‌آنجلس ساخته شود.»

لینکلیتر با تأیید این نظر افزود: «من واقعاً به فرانسوی‌ها به خاطر حمایت از صنعت سینمایشان احترام می‌گذارم. آن‌ها مطمئن می‌شوند که این صنعت سلامت است، به آن رسیدگی می‌کنند و از آن حمایت می‌کنند. دولت و همه مردم پشت آن هستند. از تولید تا توزیع، برایشان مهم است. و کشور ما [آمریکا] می‌تواند کمی از این رویکرد را الگو بگیرد.»

«موج نو» با تشویق گرم حاضران روبه‌رو شد. گیوم ماربه در نقش ژان لوک گدار و اوبری دولن در نقش ژان پل بلموندو بازی می‌کنند. این اولین فیلم فرانسوی‌زبان لینکلیتر است و اوون گلیبرمن از «ورایتی» آن را یکی از نقاط قوت جشنواره کن ۲۰۲۵ خواند و نوشت: «ماربه در نقش گدار آنقدر بی‌نقص است که ترسناک می‌شود! و کل فیلم هم همین‌طور است.»

لینکلیتر در بخش دیگری از این کنفرانس با ابراز خوشبینی نسبت به آینده سینما گفت: «سینما ذاتاً خوشبینانه است، چاره‌ای هم ندارد. همیشه احساس می‌کنی زیر حمله است. من سی سال است فیلم می‌سازم و همیشه این جمله را شنیده‌ام: “وضع افتضاح است، شرایط سخت است.” بله، سخت است، ولی همیشه همین‌طور بوده.»

او ادامه داد: «تهدیدهای جدیدی وجود دارد، اما چیزی در سینما جاودانه است. ما داستان‌ها را دوست داریم، فرم فیلم‌های بلند را دوست داریم. امروز بیش از هر زمان دیگری فیلم مستقل ساخته می‌شود، فقط دیده شدنشان سخت‌تر شده. ولی ما خودمان را وفق می‌دهیم.»

لینکلیتر این امیدواری را به نسل جوانی نسبت داد که آن‌ها را «نسل لترباکسد» (اشاره به پلتفرم محبوب نقد فیلم) نامید و گفت: «این بچه‌های پرشور که عاشق سینما هستند، مرا خوشبین نگه می‌دارند.»

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار