به گزارش رصد روز،بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی، توئیت شروین حاجیپور، خواننده مشهور علیه آمنه السادات ذبیحپور، خبرنگار جنجالی بخش خبری ۲۰:۳۰ درباره نزدیکان احمدینژاد را بازنشر کرد.
شروین حاجیپور نوشت: تمام دوران کاری حرفه ایت مشغول پرونده سازی های بی پایه اساس بودی و در جهت منافع شخصیت به هر شایعه ی مزخرفی دامن زدی، زمین خیلی گرده و خدا خیلی بزرگ، شاکر باش که تقاصشو تو همین دنیا پس دادی رفیق.
شروین حاجیآقاپور (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۷۶) خواننده، ترانهسرا و آهنگساز اهل ایران است. وی فارغالتحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه مازندران است. او در فاصله چند روز بعد از خواندن ترانه اعتراضی «برای…» به یکی از مشهورترین چهرههای خیزش ۱۴۰۱ ایران تبدیل شد. او این ترانه را بر اساس توئیتهای اعتراضی برای همراهی با مردم معترض نوشت و سپس برای مدتی توسط حکومت بازداشت شد. مجلهٔ تایم در سال ۲۰۲۳ او را یکی از ۱۰۰ شخص تأثیرگذار در جهان نامید.
حاجیپور بابت «برای…» برنده جایزه گرمی بهترین ترانه برای تغییر اجتماعی سال ۲۰۲۳ شد. جیل بایدن، بانوی اول ایالات متحده آمریکا، در این مراسم با تقدیر از این ترانه و با یادآوری کشتهشدن مهسا امینی و جنبش زن، زندگی، آزادی، او را برنده این جایزه اعلام کرد. حاجیپور در واکنش به بردن این جایزه، با انتشار عکسی از خود در صفحه اینستاگرامش، نوشت «ما بردیم.»
زندگی و حرفه
حاجیپور ۱۰ فروردین ۱۳۷۶ در شهر بابلسر مازندران زاده شد. او دارای دیپلم ریاضی و مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه مازندران است.
حاجیپور از ۸ سالگی در کلاسهای موسیقی مختلفی آموزش دید. او با شرکت در فصل اول برنامه عصر جدید توانست خودش را به عنوانِ یک خواننده مطرح کند. او در عصر جدید تا مراحل نهایی بالا آمد و در همان مرحله اول با ترانه «شاید بهشت» توانست رای هر چهار داور را به خود اختصاص دهد. آریا عظیمینژاد، آهنگساز و داور این برنامه از او به خاطر صدای متفاوتش تقدیر کرد و گفت «ما کمتر فردی را داشتهایم که هم آهنگ بسازد، هم بخواند و هم ترانه و شعر بسراید.» حامد صفایی، کارگردان هنری عصر جدید، با اعلام اینکه حاجیپور شرکت کننده عصر جدید بوده، اعلام کرد در آن برهه صدا و سیما نگران بود که حاجیپور در آینده دردسرساز خواهد شد.
شروین حاجی پور در سال ۲۰۲۳ برنده «بهترین ترانه تأثیر گذار در تغییرات اجتماعی» در شصت و پنجمین دور از جوایز گرمی شد.جیل بایدن بانوی اول آمریکا، در این مراسم با تقدیر از این ترانه و با یادآوری مرگ مهسا امینی و جنبش زن، زندگی، آزادی، شروین حاجیپور را برنده این جایزه اعلام کرد. ویدیویی از شروین حاجیپور در فضای مجازی دست به دست میشود که نشان گر واکنش وی و خوشحالی دوستانش به دریافت جایزه گرمی است. شروین پس از دریافت جایزه گرمی خطاب به مردم ایران نوشت: «ما بردیم!».با این حال در ۸ فوریه ۲۰۲۳، متنی در صفحه اینستاگرام و توئیتر شروین منتشر شد که با توجه به تضاد با واکنشهای قبلی شروین نسبت به برد جایزه و دیدگاه سیاسی وی در آهنگ «برای»، نشان گر تحمیل فشار و انتشار اجباری از طرف وزارت اطلاعات و سران حکومت جمهوری اسلامی بود.
تایم ۱۰۰
مجله تایم شروین حاجی پور را در فهرست صد چهره تأثیرگذار سال۲۰۲۳ در بخش «هنرمندان» این مجله قرار داد.
ترانهشناسی
حاجیپور سی و سه آهنگ، سه آهنگ موسیقی متن، چهار نماهنگ، چهل و هشت آهنگ منتشر نشده و سه آهنگ را به عنوان هنرمند برجسته منتشر کرده است. او پس از تست خوانندگی در عصر جدید در ۲ فروردین ۱۳۹۸ با آهنگ شاید بهشت که خودش نوشت و اجرا کرد، این آهنگ را بهعنوان اولین تکآهنگ خود بر روی تمامی پلتفرمها منتشر کرد و در بین نسل جوانان ایرانی شهرت یافت. پس از انتشار آهنگهای زیادی، او آهنگ جهانی خود را به نام «برای…» در ۶ مهر ۱۴۰۱ منتشر کرد.این آهنگ از توئیتهای با مضمون برای در توئیتر بعد از کشتهشدن مهسا امینی نوشته شده است. این آهنگ اولینبار در حساب حاجیپور در اینستاگرام منتشر شد و در کمتر از دو روز پس از دستگیری او توسط مقامات در ۷ مهر، ویدئوی این آهنگ از روی صفحهٔ حذف شد.این آهنگ در کمتر از ۴۸ ساعت حدود ۴۰ میلیون بازدید داشت. بعدها از آن به عنوان «سرودی» در اعتراضات به جان باختن مهسا امینی یاد شد. با توجه به محبوبیت روزافزون حاجیپور، ترانههای دیگر او از جمله «بعدِ ما»، «بهار اومد» و «چشماتو ببند» در فضای مجازی منتشر و در بین طرفداران محبوب شد.