به گزارش رصد روز، در روزهای گذشته و در مراسم بازگشایی ورزشگاه آزادی یک دیدار نمادین بین پیشکسوتان فوتبال سال ۹۸ و پیشکسوتان سرخابی برگزار شد که غیبت علی دایی در این دیدار شبهاتی را برای هواداران فوتبال به وجود آورد.
محمدرضا مهدوی مدیرعامل مؤسسه ستارگان ۹۸ گفت: «قویاً ممنوع الحضور بودن علی دایی در تیم ۹۸ را تکذیب میکنم. ما از ایشان هم برای این بازی دعوت کرده بودیم».
وی افزود: «اما علت نیامدن علی دایی به این مسابقه مشغله زیاد کاری او بود. من به عنوان یک دوست صمیمی وقتی میخواهم دایی را ببینم نهایتاً ۵ تا ۱۰ دقیقه بیشتر در دفتر کارش نمیتوانم کنارش باشم چون او به شدت گرفتار است و فرصت این قبیل برنامه ها را ندارد و در مشهد هم به دلیل امر خیر و جمع آوری کمک مالی برای کمک به خانواده های حادثه معدن طبس هرطور بود با این همه مشغله خودش را در کنار برو بچه های تیم ۹۸ به مشهد رساند. امیدوارم در بازیهای بعد در خدمت دایی عزیز باشیم».
وی در این باره که کریم باقری در صحبتهایش اعلام کرد “چون دایی دعوت نبود او هم نیامده و شبهات در این باره را افزایش داد” نیز خاطرنشان کرد: «آقا کریم گفت چون علی دایی نبود من هم نیامدم. انشاالله در بازیهای بعدی تیم پیشکسوتان ۹۸ که در سال آینده برگزار خواهد شد از حضور همه عزیزان استفاده خواهیم کرد. البته به شرطی که زمان و فرصت کافی برای همراهی تیم داشته باشند».
علی دایی (زادهٔ ۱ فروردین ۱۳۴۸) بازیکن بازنشسته و مربی فوتبال اهل ایران است.دایی در رده باشگاهی، علاوه بر بازی در لیگ ایران، سابقه حضور در لیگهای قطر، آلمان و امارات را نیز داشتهاست.
دایی با زدن ۱۰۸ گل در ۱۴۸ بازی ملی بهترین گلزن تاریخ تیم ملی فوتبال ایران و دومین گلزن برتر جهان در رده ملی، شناخته میشود. او در نظرسنجی سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا و برنامهٔ تلویزیونی ۹۰ به ترتیب با کسب «۵۹ درصد» و «۷۳ درصد» آراء مخاطبان، به عنوان بهترین مهاجم تاریخ جام ملتهای آسیا و بهترین مهاجم بعد از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران انتخاب شد.دایی با ثبت ۱۴ گل، رکورد بیشترین گلزنی در تمام ادوار جام ملتهای آسیا را در اختیار دارد.
دایی در سال ۱۳۸۵ به عنوان بازیکن-مربی باشگاه سایپا، پا به عرصه مربیگری گذاشت. او در اسفند ۱۳۸۶ نیز به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد.
زندگی شخصی
علی دایی در ۱ فروردین ۱۳۴۸ در محله خیرآباد اردبیل بهدنیا آمد. شناسنامهٔ او و سه برادرش برای اینکه زودتر به مدرسه بروند، در ۱ فروردین صادر شدهاست. خود دایی تاریخ تولد دقیقش را زمستان ۱۳۴۹ میداند. او چهار برادر دارد و فرزند سوم خانواده است. خواهر او که فرزند اول خانواده بود، ۲۰ روز پس از تولد درگذشت.
دایی در سال ۱۳۶۶ در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب قبول شد و دو ترم هم به دانشگاه رفت؛ ولی در سال ۱۳۶۷ دوباره در کنکور شرکت کرد و اینبار در رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و لیسانس خود را بهمن ماه سال ۱۳۷۱ از همان دانشگاه دریافت کرد.
دایی متأهل است و دو فرزند دختر به نامهای «دنیز» و «نورا» دارد. در حالیکه دایی در خرداد ۱۴۰۱، در گفتگو با عادل فردوسی پور اعلام کرده بود، فقط یک بار در سال ۱۳۸۳ ازدواج کرده؛ «دختر بزرگش دنیز» که ساکن لندن هست با انتشار عکس مادرش (مهسا) در اینستاگرام، به صحبتهای پدرش واکنش نشان داد.
دایی علاوه بر فوتبال، فعالیتهای متعدد تجاری نیز دارد. او در سال ۱۳۸۸ به عضویت اتاق بازرگانی تهران درآمد. واردات و تولید البسه و لوازم ورزشی،(با چندین شعبه) سرمایهگذاری دربخش مسکن و برجسازی در شمال تهران فعالیت در حوزه مواد غذایی بیمه و تجارت فولاد، از جمله فعالیتهای اقتصادی هست که دایی انجام میدهد. دایی مدیریت رستوران و جواهرفروشی اش را نیز به همسرش مونا فرخ آذری (مادر نورا) واگذار کردهاست.
در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران، هواپیمای حامل همسر و فرزند دایی هنگام خروج از ایران که راهی دبی بود، در فرودگاه کیش فرود آمد. این اقدام با دستگیری عبدالمالک ریگی مقایسه شد. مدتی بعد خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت که همسر او قصد رفتن به آمریکا را داشته و بهدلیل «همراهی با اغتشاشات و تحریک به اعتصاب» ممنوعالخروج بودهاست. دایی بعداً گفت که او و همسرش ممنوعالخروج نشده بودند و همسرش طبق قوانین حکومت قصد خروج از ایران را داشتهاست. او ادعای سفر همسرش به آمریکا را تکذیب کرد و گفت «خدا را شکر میکنم که هواپیمایشان مورد اصابت موشکهای دشمن قرار نگرفت» که اشارهای به سقوط پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین بود.
علی دایی فوتبال خود را از استقلال اردبیل آغاز کرد.او پس از قبولی در دانشگاه صنعتی شریف و اقامت در تهران، به تیم تاکسیرانی تهران پیوست. دایی پس از آن، چهار سال در تیم بانک تجارت در مسابقات لیگ تهران به میدان رفت و از آنجا بود که مورد توجه مربیان وقت تیمهای فوتبال قرار گرفت و برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. دایی پس از آن به تیم پرسپولیس تهران پیوست و دوران فوتبال حرفهای خود را با بازی در جام آزادگان آغاز کرد.
پرسپولیس
فصل ۱۳۷۳
علی دایی در سال ۱۳۷۳ به پرسپولیس پیوست. دایی در اولین فصل حضور در پرسپولیس همراه با فرشاد پیوس در خط حمله این تیم ۳۵ گل به ثمر رساندند که دایی زننده ۱۵ گل از این تعداد بود. در رقابتها جام آزادگان که در فصل ۱۳۷۳ با حضور ۲۴ تیم در دو گروه ۱۲ تیمی برگزار شد، پرسپولیس و کشاورز از گروه دو، همراه با سایپا و استقلال از گروه یک به جمع چهار تیم پایانی راه یافتند.
در بازی نیمه نهایی این رقابتها پرسپولیس به مصاف استقلال رفت. در دیدار رفت و در حالی که بازی با تساوی ۲–۲ دنبال میشد، این مسابقه به جنجال کشیده شد و با آمدن تماشاگران به زمین مسابقه، این بازی ناتمام به پایان رسید. پس از مدتی با حکم کمیته انضباطی، پرسپولیس با نتیجه ۰–۳ بازنده دیدار رفت اعلام شد. در بازی برگشت که در بندرعباس برگزار شد، دو تیم به تساوی بدون گل رسیدند و در نهایت پرسپولیس در مجموع با نتیجه ۰–۳ در دوبازی رفت و برگشت مغلوب استقلال شد و از رسیدن به فینال رقابتهای جام آزادگان بازماند. در دیدار ردهبندی این رقابتها، پرسپولیس از بازی با کشاورز انصراف داد و دایی به همراه این تیم، به مقام چهارم جام آزادگان رسید.