وزیر پیشنهادی صمت: اگر با دنیا تعامل نداشته باشیم، دچار مشکل می شویم

وزیر پیشنهادی صمت گفت: ما باید بتوانیم در بازار منطقه و روسیه، ترکیه، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، افغانستان، کشورهای CIS ارتباط ارگانیک و اقتصاد صنعتی برقرار کنیم تا بتوان کالاهایی که در آن مزیت نسبی بالایی داریم را به این کشو...

وزیر پیشنهادی صمت گفت: ما باید بتوانیم در بازار منطقه و روسیه، ترکیه، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، افغانستان، کشورهای CIS ارتباط ارگانیک و اقتصاد صنعتی برقرار کنیم تا بتوان کالاهایی که در آن مزیت نسبی بالایی داریم را به این کشورها صادر کنیم و در مقابل از این کشورها کالاهایی که مزیت نسبی بالایی دارد را بخریم. این موضوع در حوزه خودرو، گندم، یخچال و… وجود دارد.

به گزارش رصد روز، عباس علی آبادی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود برای تصدی وزارت صمت گفت: دشمن با تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی حدود۴۰ سال است که تلاش می‌کند بگوید که شما نمی‌توانید اما با برنامه‌هایی که ارائه دادم ثابت خواهم کرد که ما می‌توانیم را محقق خواهیم کرد.

بنابر گزارش خانه ملت، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رزومه کاری خود گفت: فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی مکانیک هستم، کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران دریافت کردم و همچنین مدرک دکترای خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دریافت کردم و سال‌هاست در دانشگاه تهران تدریس می‌کنم. به عنوان عضو حقیقی شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامه‌ریزی در وزارت علوم و تحقیقات فعالیت دارم ، همچنین رئیس انجمن مهندسان مکانیک و برق آبی ایران هستم.

وی همچنین با یادآوری فعالیت‌هایی که در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان‌های خاش، سراوان، زابل، کهک و خواجه احمد داشته است، گفت: آخرین اقدام ما ایجاد نیروگاه بادی در زابل بود که برای اولین بار چاه نفتی را به کمک برادران و نمایندگان منطقه و با کمک وزارت نیرو توانستیم پتانسیل عظیم انرژی را در این منطقه ثابت کنیم.

علی‌آبادی با بیان اینکه ۸ برنامه راهبردی برای تصدی وزارت صمت ارائه کرده‌ام، گفت: در موسسه‌ای سال‌ها کار و آن را اداره کردم که با ده‌ها موسسه بین‌المللی کار می‌کنم، مپنا فقط مورد توجه مقام معظم رهبری نبود بلکه صدها وزیر، رئیس جمهور و نخست وزیر از مپنا بازدید کردند و دفترچه و کتاب ارزشمندی از افتخارات جمهوری اسلامی را در آنجا ثبت کردند.

اولین برنامه راهبردی ما تمرکز بر تاکید بر توسعه صنعت صادرات محور است

علی آبادی افزود: اولین برنامه راهبردی ما تمرکز بر تاکید بر توسعه صنعت صادرات محور است، ۸ استراتژی بسیار مهم در برنامه من آمده که در برنامه های قبلی نبوده است. به عنوان کسی که کف صنعت را می شناسم و هم در دولت حضور داشته ام، به نظرم این راهبردها استثنایی و باارزش است. امیدوارم با تاکید بر این راهبردها بتوان بسیاری از مسائل مانند حمایت تولید مشترک با برندهای معتبر دنیا و… محقق شود.

وی توسعه زیرساخت های کشور از طریق دیپلماسی تجاری اقتصادی را دومین استراتژی خود برشمرد و ادامه داد: ما باید به سمت ساختار ژئواکونومیک حرکت کنیم. نمی توان از یک کشور، کالا وارد کنیم و بعد به همان کشور کالا صادر نکنیم. باید ارز مورد نیاز برای واردات را داشته باشیم، این ارز باید حاصل صادرات کالا یا خدمات به آن کشور باشد.

وزیر پیشنهادی صمت اضافه کرد: ما باید بتوانیم در بازار منطقه و روسیه، ترکیه، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، افغانستان، کشورهای CIS ارتباط ارگانیک و اقتصاد صنعتی برقرار کنیم تا بتوان کالاهایی که در آن مزیت نسبی بالایی داریم را به این کشورها صادر کنیم و در مقابل از این کشورها کالاهایی که مزیت نسبی بالایی دارد را بخریم. این موضوع در حوزه خودرو، گندم، یخچال و… وجود دارد. همه چیز باید در تعامل مشترک با دنیا انجام شود. اگر با دنیا تعامل نداشته باشیم از همین جا دچار مشکل می شویم.

علی آبادی ادامه داد: بازآفرینی و اصلاح حکمرانی بخش صنعت و معدن با تاکید بر تنظیم گری، تسهیل گری و نظارت و کاهش تصدی گری و عدم قطعیت محیط های کلان دیگر استراتژی ما است. دولت باید تصدی گری را کاهش دهد، به طور مثال در حوزه خودرو یکی چالش ها تصدی گری است، باید تا جای ممکن تصدی گری را کاهش دهیم. با اعمال این موضوع می توان فضا را برای اعمال سیاست های بهتر و مدیریت بهتر و تنظیم گری آماده کرد.

وی با اشاره به موضوع ایجاد زنجیره ارزش به عنوان راهبرد بعدی تصریح کرد: در بحث معدن متاسفانه ما خام فروشی می کنیم و هنوز زنجیره پایین دستی در بسیاری از بخش ها ایجاد نشده است. ما باید در حوزه پتروشیمی به صمت زنجیره های پایین تر از ” پلی پروپیلن ” حرکت کنیم، نه تولید این محصول. هر چند پلی پروپیلن ارزش افزوده بالایی دارد، اما زنجیره های پایین دستی آن ارزش بالاتری دارند. ما در حوزه صنایع معدنی به این موضوع تاکید بسیاری داریم و تلاش می کنیم افزایش بهره وری و رقابت پذیری در سطح بین المللی را از این طریق ایجاد کنیم.

وزیر پیشنهادی صمت، حمایت از نوآوری و قابلیت ارتقای فناورانه را با تمرکز بر تحول دیجیتال را دیگر استراتژی خود برشمرد و ادامه داد: دنیا از انقلاب صنعتی اول، دوم و سوم عبور کرده و حتی به زودی از انقلاب صنعتی چهارم نیز عبور خواهد کرد و به دوره انقلاب صنعتی پنجم ورود می کند. در انقلاب صنعتی پنجم دیگر هوش مصنوعی محور نیست و هوش انسانی و ارتباط ارگانیک با ربات محور است. ما هنوز اندر خم برقی کردن خودرو هستیم و هنوز خودروهایمان برقی نشده است که ما توجه جدی به این موضوع خواهیم داشت، زیرا این کار، اقدامی خوب است. ما در داخل کشور با توجه به فرصت های مناسب موجود و قوانین و مقررات نیازهای مالی این موضوع را تامین می کنیم.

علی آبادی تصریح کرد: استفاده از ابزارهای تامین مالی بنگاه های تولیدی و توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی یکی دیگر از راهبردها است؛ یکی از مشکلات جدی صنعت ما تامین مالی است. علت طولانی شدن اجرای بسیاری از پروژه ها عدم تامین مالی به موقع است.

وی ادامه داد: مدل های تامین مالی فقط دولتی نیستند، امروز اقتضا می کند ما از سرمایه های خرد مردم و از بازارهای سرمایه با تاسیس صندوق پروژه تامین کنیم. من در مپنا این موضوع را تجربه کردم. نیروگاه پرند، عسلویه و فردوسی محصول همین روش است.

وزیر پیشنهادی صمت افزود: تجمیع مجموعه شرکت های کوچک در شهرک های صنعتی از دیگر راهبردهاست. شهرک های صنعتی بسیاری تاسیس شدند اما فعال نیستند، زیرا برخی از آنها متناسب با پتانسیل ها و مزیت های منطقه ای خود ایجاد نشده اند. باید متناسب با پتانسیل مناطق، صنایعی راه اندازی شود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار