به گزارش رصد روز، وزیری که قرار است بر صندلی وزارت نیرو تکیه بزند باید با چالشها و مشکلات دیده شده و نادیده این بخش آشنا و برای رفع هر یک از این معضلات پیش رو برنامههای قابل اجرا داشته باشد.
این در حالی است که عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی است که از سوی مسعود پزشکیان به عنوان گزینه اصلی وزارت نیرو به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.
همزمان با تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، بکارگیری نیروگاههای تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاههای نیمه کاره را در سابقه کاری علی آبادی میتوان دید.
وزیر پیشنهادی نیرو در برابر مشکلات چه میکند؟
از این رو به سراغ حمید رضا صالحی دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته و نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران رفتیم تا نظر وی را درباره وزیر پیشنهادی وزارت نیرو بپرسیم.
صالحی در پاسخ درباره عباس علی آبادی گفت: وزیری که قرار است بر صندلی وزارت نیرو تکیه بزند باید با چالشها و مشکلات دیده شده و نادیده این بخش آشنا و برای رفع هر یک از این معضلات پیش رو برنامههای قابل اجرا داشته باشد.
وی ادامه داد: ناترازی برق بزرگترین چالش عصر امروز در بخش انرژی کشور است به طوری که تا کنون تلاشها در این خصوص یا ناکافی بوده و یا گاهاً هیچ اقدامی درباره آن صورت نگرفته است.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته، با اشاره به اینکه رزومه کاری علی آبادی نشان از مدیریت اجرایی در بخشهای مختلف انرژی از جمله آب و برق را دارد، تصریح کرد: علی آبادی باید هفته آینده در مجلس شورای اسلامی از برنامههایی که برای وزارت نیرو تبیین و ارائه کرده است، حمایت کند و این قطعاً با برنامه ریزی و هدفگذاری مبنی بر کاهش و یا رفع مشکلات موجود تهیه شده است.
به گفته نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران؛ تنها ارائه طرح و پیشنهاد در راستای حل مشکلات، راهگشای این دردسرها در وزارت نیرو نیست؛ بلکه وزیر پیشنهادی علاوه بر تعیین نقشه راه نجات این صنعت باید زوایای تامین نقدینگی و حمایتهای مالی طرحها را قبل از هر اقدام دیگری در نظر داشته باشد.
چالشهای وزارت نیرو
صالحی با تاکید بر اینکه علی آبادی با توجه به سوابق اجرایی در این صنعت میتواند بهترین گزینه برای وزارت نیرو باشد، گفت: ناترازی ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاواتی برق کشور که منجر به اعمال محدودیتهایی برای صنایع در پیک مصرف تابستان میشود و زیانهای سنگینی را برای آنها به همراه دارد از یک طرف و از سوی دیگر عدم تعمیرات و اورهال سالانه توسط نیروگاهها و شرکتهای متخصص در این بخش، ناترازی برق را در طی سالهای اخیر به شدت افزایش داده است چراکه بخش زیادی از نیروگاههای کشور عمر بالایی دارند.
وی تصریح کرد: با وجود این اقتصاد، ناترازی صنعت برق، دلیلی بر افزایش هزینه تعمیرات این دستگاه ها شده است که هزینه اورهال آن توسط مالکان نیروگاهها به سختی تامین و وزارت نیرو در پرداخت بدهی خود به آنها دچار مشکل شده و در نهایت شاهد انباشتی از طلب مالکان نیروگاهها از دولت شده ایم.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ادامه داد: وزیر پیشنهادی نیرو میتواند با تعامل بیشتر با بخش خصوصی راهی برای نجات صنایع وابسته به نیرو داشته باشد تا بتوانند در آینده نزدیک راندمان تولید و توزیع برق، مشکلات آب و فاضلاب و صدها موارد دیگر در این بخش مهم از اقتصاد را راحتتر حل کند.
چالشها بیش از هر زمانی دیده شود
از کاهش تلفات شبکه توزیع برق و تک رقمی شدن آن در صنعت برق کشور تا ضرورت احداث بخش بخار نیروگاههای گازی و تکمیل و بهره برداری از نیروگاهها و نیروگاههای جدید به ویژه در بخش تجدیدپذیرها و استفاده از ظرفیت تولید برق توسط بخش خصوصی، نکاتی هرچند تکراری، اما قابل اعماض است که باید دیده و در خصوص آن برنامه ریزی شود تا وزیر جدیدی که میبایست سکان وزارت نیرو را به دست بگیرد، در اعمال سیاستهای راهبردی جهت رفع مشکلات این چنینی صاحب قدرت در اجرا باشد.