به گزارش رصد روز، در شرایط کنونی در عین این که ۱۳۰ هزار تن روی آب است اما خبرهایی درخصوص کمبود این محصول در بازار شنیده می شود.
به همین بهانه جریان دپوی کالای اساسی در گمرک و بنادر از عسگری معاون امور گمرکی گمرک ایران مورد سوال قرار گرفت.
طبق اعلام وی، تا ۱۲ اردیبهشتماه سال جاری مجموع کالاهای اساسی شامل موجودی، پای اسکله و منتظر در لنگرگاه به بیش از ۳.۹ میلیون تن رسیده است که از این میزان بالغ بر ۳.۱ میلیون تن، موجودی بنادر و مابقی در شناورها قرار دارد.
اما از حجم کالاهای دپو شده بیش از ۷۰۰ هزار تن متعلق به انواع روغن است که ۵۸۷ هزار تن آن در گمرک موجود است؛ شامل ۴۰۳.۶ هزار تن روغن خام و ۱۸۳.۳ هزار تن دانه های روغنی. همچنین بیش از ۱۳۰ هزار تن دیگر هنوز در گمرک تحلیه نشده است؛ به گونه ای که حدود ۱۳۰ هزار تن دانه های روغنی در شناورهای منتظر در لنگرگاه قرار دارد و حدود ۷۷۴ تن روغن خام در شناورهای کنار اسکله برای تخلیه است.
با وجود گزارشهایی در مورد کمبود روغن در سامانه بازارگاه و توزیع آن، معاون گمرک گفت که در مسیر ترخیص این کالا از گمرک، مشکل خاصی گزارش نشده است.
اما از مابقی موجودی ۳.۱ میلیون تنی بنادر، ۲۳۴.۷ هزار تن گندم، ۱.۹ میلیون تن ذرت، ۲۱۵.۷ هزار تن جو، ۸۶.۵ هزار تن کنجاله سویا، ۵۳.۹ هزار تن برنج، ۲۸.۲ هزار تن شکر است.
از حدود ۸۱۸ هزار تن کالایی که در شناورها قرار دارد نیز ۲۶۸.۴ هزار تن در شناورهای کنار اسکله و بیش از ۵۵۰ هزار تن در شناورهای منتظر در لنگرها قرار دارد.
اینکه اقلام در شناورها میماند، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله طی فرایند تخلیه. همچنین بخشی از آن به دلیل عدم تعیین تکلیف اسناد خرید و وضعیت ارزی ممکن است امکان تخلیه در بنادر نداشته باشد.
اما گزارش معاون گمرک همچنین نشان میدهد که از ۳.۱ کالای اساسی موجود در بنادر، بیشترین حجم در بندر امام خمینی (ره) با بیش از ۲.۳ میلیون تن دپو شده و در سایر بنادر نیز ۲۸۶ هزار تن بندر امیرآباد، ۲۳۵.۵ هزار تن بندر شهید رجایی، ۱۲۳.۱ هزار تن نوشهر، ۵۳.۱ هزار تن انزلی، ۱.۸ هزار تن بوشهر، چابهار ۳۸.۳ هزار تن، آستارا ۲۲.۴ هزار تن، فریدون کنار ۲۴.۹ هزار تن، شهید باهنر ۳.۹ هزار تن، خرمشهر ۸۲ تن و بندر لنگه ۷۰ تن بوده است.
منبع: ایسنا