به گزارش رصد روز، ویدئویی از خردسالی مانی حقیقی، در نمایی از فیلم پدربزرگش «ابراهیم گلستان»، سال ۱۳۵۳ مورد توجه قرار گرفته است. این بازیگر فرزند لیلی گلستان و نعمت حقیقی است. نعمت حقیقی پدر مانی، یکی از خوشفکرترین و باسوادترین فیلمبرداران تاریخ سینمای ایران بود.
مانی حقیقی در این فیلم «اسرارگنج دره جنی»، چهار ساله است. سالها بعد او راه پدر و پدربزرگش را میرود و فیلمساز میشود. او در فیلم «اژدها وارد میشود»، به شکلی به پدربزرگش ادای احترام کرده است.
مانی حقیقی (زاده ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۸) بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویس اهل ایران است. او از سال ۱۳۸۱ شروع به ساخت فیلم کرد.
زندگی شخصی
مانی حقیقی ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۸ در تهران متولد شد. حقیقی تحصیلات دبیرستان خود را در سال ۱۹۸۸ در کالج اپلبی در انتاریو، کانادا به اتمام رساند. او فارغالتحصیل کارشناسی فلسفه از دانشگاه مکگیل در سال ۱۹۹۱، کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه گولف در سال ۱۹۹۷ و کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی از دانشگاه ترنت در سال ۲۰۰۰ است.
مادر او لیلی گلستان مترجم و پدر او نعمت حقیقی فیلمبردار پرآوازهٔ ایرانی است. همچنین او نوه ابراهیم گلستان، کارگردان، نویسنده و مترجم ایرانی است. با وجود اینکه تحصیلات آکادمیک مانی حقیقی فلسفه است اما راه خانواده خود یعنی سینما را ادامه داده است. خواهر او صنم حقیقی وکیل حوزه نفت و گاز و کارمند اوپک است.
زندگی حرفهای
مانی حقیقی نویسنده و کارگردان فیلمهای کنعان، آبادان، کارگران مشغول کارند، پذیرایی ساده، ۵۰ کیلو آلبالو، اژدها وارد میشود! و خوک است و در سال ۱۴۰۲ فیلم تفریق او پس از توقیف طولانی به فیلمی لو رفته تبدیل شد . وی همچنین از نویسندگان فیلم چهارشنبهسوری، ساختهٔ اصغر فرهادی بوده و در فیلم دیگر او دربارهٔ الی نیز به ایفای نقش پرداختهاست. در فیلم «آسمان محبوب» داریوش مهرجویی و «ورود آقایان ممنوع» ساخته رامبد جوان نیز ایفای نقش کردهاست.
دیدگاه
حقیقی خرداد ۱۴۰۱ پس از تهدید سینماگران امضا کننده بیانیه «بیانیه تفنگت را زمین بگذار»، به امضا کنندگان این بیانیه پیوست. مسعود کیمیایی، هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی، نازنین فراهانی، مرضیه وفامهر، امین جعفری، مسعود کرامتی، پوریا نوری و کیارش اسدیزاده از دیگر امضا کنندگان این بیانیه بودند.
در همین ارتباط محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد هم به عنوان منتشرکنندگان بیانیه بازداشت شدند.
کتابشناس
مهرجویی، داریوش؛ حقیقی، مانی (۱۳۹۲). مهرجویی: کارنامهٔ چهلساله. تهران: نشر مرکز