پاسخ به پرسشهای متداول بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری توسط بیمه ملت +جدول سقف تعهدات
با انتخاب شرکت بیمه ملت به عنوان ارائه دهنده خدمات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۴۰۳، سوالاتی برای این عزیزان ایجاد شده است. در این خبر به برخی از سوالات متداول و پاسخ به آنها میپردازیم.
به گزارش رصد روز به نقل از روابط عمومی بیمه ملت، پس از مشخص شدن شرکت بیمه ملت به عنوان شرکت بیمهگر در قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۴۰۳، سوالاتی از سوی بازنشستگان عزیز مطرح شده است، که در این خبر پاسخ آنها داده خواهد شد.
بازنشستگان محترم میتوانند برای جهت سهولت در دسترسی به مراکز درمانی از این لینک و جهت دریافت لیست نمایندگان منتخب دریافت و ثبت اسناد درمانی بیمهشدگان صندوق بازنشستگی کشوری از طریق این کلیک اقدام کند.
مهم ترین سوالات مطرح شده و پاسخ به این پرسشها به شرح زیر است:
نحوه ثبت نام و یا انصراف از بیمه تکمیلی؟
کلیه بازنشستگان و موظفین می توانند با مراجعه به پایگاه الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری به آدرس www.sabasrm.ir (خدمات بیمه ای- بیمه تکمیلی درمان – ثبت نام و انصراف بیمه تکمیلی درمان) نسبت به ثبت درخواست ثبت نام و یا انصراف از بیمه تکمیلی اقدام نمایند.(افرادی که در سال گذشته دارای بیمه تکمیلی بوده اند نیازی به ثبت نام مجدد ندارند)
تاریخ شروع و پایان قرارداد بیمه تکمیلی درمان چه تاریخی می باشد؟
شروع و پایان قراداد سال ۱۴۰۳ از مورخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ تا ساعت ۲۴ مورخ ۳۰/۱۲/۱۴۰۳ می باشد.
چه نفراتی از اعضای خانواده را میتوان تحت پوشش بیمه نمود؟
همسر یا همسران دائمی بازنشستگان و از کار افتادگان مرد.
فرزندان و نوادگان ذکور در صورت نداشتن شغل ، حداکثر تا سن ۲۲ سالگی و درمورد دانشجویان با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل تا پایان سن ۲۵ سالگی.
فرزندان و نوادگان اناث به شرط نداشتن همسر و شغل (نوادگان در این قرارداد آن دسته از افرادی می باشند که پدرشان در قید حیات نبوده و قانوناً تحت تکفل بازنشستگان اصلی مرد می باشند).
فرزندان و نوادگان معلول ذهنی یا جسمی از کار افتاده کلی یا دائم با ارائه کارت بهزیستی (معلولیت شدید و متوسط) یا گواهی معتبر از پزشکی قانونی.
شوهر علیل و از کار افتاده کلی یا دائم و فرزندان بازنشستگان اناث با ارائه مدارک مستند از سوی مراجع ذیصلاح
فرزندان بازنشستگان اناث فاقد همسر با ارائه مدارک مستند از سوی مراجع ذیصلاح مبنی بر تحت تکفل بودن فرزند.
پدر و مادر بازنشستگان و از کار افتادگان تحت تکفل (زن و مرد).
فرانشیز به چه معناست و در قرارداد صندوق بازنشستگی کشوری میزان آن چقدر است؟
منظور از فرانشیز سهمی از خسارت می باشد که پرداخت آن بر عهده بیمه شده می باشد و این فرانشیز زمانی اعمال می گردد که خسارت انجام شده به صورت آزاد بوده و مبلغی از جانب بیمه پایه بابت آن خسارت پرداخت نگردیده باشد و میزان فرانشیز در قرارداد صندوق بازنشستگی ۳۰ درصد می باشد و باید به این نکته توجه داشت که سهم بیمه گر پایه نباید از میزان فرانشیز قرارداد کمتر باشد در این صورت پرداخت ما به تفاوت تا میزان فرانشیز بر عهده بیمار می باشد.
منظور از بیمه گر پایه چیست؟
منظور از بیمه گر پایه بیمه های تامین اجتماعی ، خدمات درمانی یا سلامت و نیروهای مسلح می باشد.
مراکز طرف قرارداد بیمه ملت کدام است؟
بیمه شدگان محترم می توانند با مراجعه به آدرس https://darman.mellatyar.app/ لیست تمامی مراکز طرف قرارداد بیمه ملت در کشور را مشاهده نمایند.
نحوه دریافت خدمات در مراکز درمانی طرف قرارداد؟
تمامی مراکز درمانی طرف قراداد بیمه ملت می توانند نسبت به صدور معرفی نامه آنلاین برای بیماران محترم اقدام نمایند و نیازی به حضور بیمه شدگان محترم به دفاتر و یا شعب بیمه ملت جهت اخذ معرفی نامه نمی باشد.
آیا امکان رویت خسارت های ثبت شده به صورت الکترونیکی وجود دارد؟
بیمه شدگان محترم می توانند با مراجعه به آدرس http://hs.mellatyar.app/ و پس ورود به حساب کاربری خود در قسمت سوابق درمانی خسارت های ثبت شده برای خود و خانواده را مشاهده نمایند(در صورت نداشتن حساب کابردی بیمه شدگان محترم ابتدا می بایست نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام نمایند)
چه بیماری هایی شامل بیماری خاص می شود؟
تالاسمی، ماژور، هموفیلی، دیالیزی مزمن، ام اس، پارکینگسون، آلزایمر، پیوند کلیه، پیوند کبد، پیوند ریه، پیوند مغز استخوان، پیوند قلب، بیماری های ضعف عصب و عضله، بیماری های اتوایمیون ، پسوریازیس، نوروپاتی، انواع بدخیمی ها(کانسر،پری کانسر) و دیابت طبق دستورالعمل های بیمه های پایه
نحوه تشکیل پرونده و مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده بیمار خاص؟
بیمه شدگان محترمی که دارای بیماری خاص می باشند می توانند با مراجعه به شعب بیمه ملت نسبت به دریافت فرم بیماری خاص اقدام و پس تکمیل آن توسط پزشک معالج با در دست داشتن مستندات بیماری به پزشک معتمد بیمه ملت مراجعه و پس از تایید ایشان تشکیل پرونده برای بیمار صورت می پذیرد.
آیا هزینه داروهای خارجی پرداخت می شود؟
هزینه داروی خارجی (برای بیماران خاص) در صورت تجویز توسط پزشک متخصص معالج قابل پرداخت است.
هزینه داروهای مکمل در چه صورتی پرداخت می گردد؟
هزینه داروی مکمل برای بیماران خاص در صورت تجویز توسط پزشک متخصص معالج و تایید پزشک معتمد بیمه از سقف داروهای مکمل( مجموع سقف ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال در طول مدت قرارداد) قابل پرداخت است.
آیا قبل از انجام مراحل درمانی مراجعه به پزشک معتمد بیمه ملت لازم است؟
صرفاً برای این نوع بیماری ها می بایست قبل از بستری بیمار نسبت به اخذ تاییدیه از بیمه ملت اقدام نمایید: کورتاژ، فتق شکمی، فتق نافی، بلفاروپلاستی، استرابیسم(انحراف چشم)، جراحی سینوس های، سپتوپلاستی، جراحی دیسک و ارتروسکوپی های مفاصل، لیزخوردگی مهره ها، جراحی اسلیو و بای پس، انواع شکستگی ها، بیماری های اعصاب و روان.
آیا هزینه درمانی انجام شده در خارج از کشور توسط بیمه پرداخت می گردد؟
بله هزینه های درمانی انجام شده در خارج از کشور در صورت تایید مدارک پزشکی توسط کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوطه، طبق مفاد قراداد قابل محاسبه و پرداخت می باشد.
هزینه آمبولانس در چه صورتی پرداخت می گردد؟
پرداخت هزینه های آمبولانس مشروط به بستری بیمه شده در مراکز درمانی و یا نقل و انتقال بیمار (در زمان بستری) به سایر مراکز تشخیصی و درمانی طبق دستور پزشک معالج.
سقف تعهدات در قرارداد صندوق بازنشستگی کشوری چقدر است؟
تعهدات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان، از کار افتادگان و افراد تحت تکفل و وظیفه بگیران مشترک صندوق بازنشستگی کشوری سال ۱۴۰۳
فرانشیز موارد مورد تعهد سقف تعهدات برای هرنفر
۳۰ الف- هزینه های بستری در بیمارستان ناشی از اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی شامل: جراحی قلب و عروق، مغز واعصاب مرکزی(به استثنای ستون فقرات)، فمور و مفصل زانو و برخی از اعمال جراحی لگن و مفصل ران و هزینه های پروتز اعمال مذکور(مشروط بر آنکه در خصوص اعمال زیبایی نباشدبا تایید پزشک معتمد بیمه گر)،آنژیوپلاستی عروق محیطی(کرونر، کاروتید و آئورت) و مغز، پیوند کلیه، پیوند کبد، پیوندریه، پیوند مغزاستخوان، پیوند قلب و هزینه های بستری طبی و اعمال جراحی بیماریهای خاص و صعب العلاج. ب-جراحی تومورهای بدخیم، درمان سرطان شامل گامانایف(مرتبط با جراحی تومورهای بدخیم)، هزینه های شیمی درمانی (اعم از بستری و سرپایی)، انواع رادیوتراپی ،PET اسکن، هزینه های داروهای اختصاصی درمان و داروهای جانبی و داروهای عوارض ناشی از درمان بیماری های خاص برحسب تجویز پزشک معالج متخصص اعم از شمول و غیر شمول بیمه پایه مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی،تزریق BCG و IVIG. داروهای مکمل بیماری های خاص نظیر پارکینسون، آلزایمر، آرتریت روماتوئید حسب تجویز پزشک معالج حداکثر تا سقف ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال. ویزیت،آزمایش،رادیولوژی و سایر خدمات مرتبط با بیماری خاص و صعب العلاج. جراحی تخصصی و فوق تخصصی، خدمات بستری و سرپایی بیماریهای خاص و صعب العلاج در بخش خصوصی بر اساس تعرفه عمومی غیر دولتی بدون سقف
۳۰ هزینه های بستری در بیمارستان ناشی از درمان طبی، سایر اعمال جراحی، خدمات DAY CARE ( بابیشتر از ۶ ساعت بستری در بخش غیر اورژانس)، آنژیوگرافی عروق قلب و مغز و کاروتید، سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر، زایمان، جراحی دیسک، لـیزرتـراپـی چشـم (نظیـر ضایعات شبکیه، یاگ لیزر)، SLT (لیزر گلوکوم)، پیوند قرنیه ،ویترکتومی و دکولمان رتین و … به غیر از رفع عیوب انکساری، تزریق ماده فارماکولوژیک داخل ویتره مانند(آوستین، لوسنتیس، آیلا و سایر موارد مشابه)کراسلینگ(UVX) چشم، PDT، PRP،TTT، RF نقاط مختلف بدن و سوزن آن، استفاده از RF از طریق آندوسکوپ، ERCP به تنهایی و یا توام با استنت گذاری، گامانایف(تومورهای خوش خیم) ، بیوپسی سوزنی و آسپیراسیون مغزاستخوان تواماً ، سوزن براکی تراپی بصورت سرپائی و یا بستری ، سنگ شکن و نمونه برداری از ارگانهای مختلف بدن به وسیله سوزن نظیر(پروستات، پستان و سایر موارد مشابه) تحت هدایت تصویربرداری،اوزون تراپی( مشروط بر آنکه جنبه درمانی داشته باشد و با تایید پزشک معتمد بیمه گر) ،انواع آندوسکوپی،کولونوسکوپی،آندوسونوگرافی که توسط پزشکان متخصص مربوطه در مطب انجام می پذیرد منوط به تایید پزشک معتمد بیمه گر و سایر موارد مرتبط با موضوع این بند. جبران هزینه افراد زیر ۱۰ سال و بالاتر از ۷۰ سال به شرط بستری شدن در بیمارستان. جبران هزینه های بستری جهت درمان بیماری های روان پریشی(سایکوتیک و غیره) با تایید پزشک معتمد. موارد آندوسکوپی، کولونوسکوپی و آندوسونوگرافی که توسط پزشکان متخصص مربوطه و مجاز در مطب انجام می پذیرد منوط به تایید پزشک معتمد بیمه گر. اعمال جراحی عمومی و بستری طبی در بخش خصوصی بر اساس تعرفه عمومی غیر دولتی بدون سقف
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) هزینه های خدمات تشخیصی، درمانی سرپائی از جمله فلوروسکپی ، انواع ماموگرافی، سنجش تراکم استخوان، سایر انواع آنژیوگرافی، انواع سونوگرافی، انواع سی تی اسکن، انوا ع MRI ، پزشکی هسته ای و انواع اسکن ، خدمات تشخیصی چشم (OCT ، اسکن کان فوکال، ECC ، UBM ، پاکی متری، توپوگرافی ، پنتاکم،HTR ، GDX و…، FNA ارگان های مختلف بدن ، هولترمانیتورینگ، IOL Master ، مانومتری، نوار مثانه، ICG، نوار چشم EOG وBody box ، ERG ، تسـت متـاکـولیـن (آستوگرافی)، تسـت های تنفسی، پلتیسموگرافی، پـاپ اسمیـر، PRP اکوکاردیوگرافی، ASI، جبران هزینه فیزیوتراپی(PT)، گفتاردرمانی(ST)، کاردرمانی(OT)، ورزش،تست آلرژی،تست قند،تست تنفسی اسپیرومتری(pft)، نوار عصب(NCV)، نوار مغز(Eeg)، نوار عضله(Emg)، نوار مثانه(سیتومتری یا سیتوگرام)،نوار قلب، شنوایی سنجی،هولتر مانیتورینگ قلب و آنژیوگرافی چشم،بینایی سنجی،تست ریه،پالس تراپی،سیستوسکوپی،رکتوسکوپی،تست استرس و سایر موارد مرتبط با موضوع این بند. جبران هزینه های پاراکلینیکی یک و دو حداکثر تا سقف تا سقف ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) اعمال مجاز سرپایی مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت از جمله شکستگی ها، دررفتگی ها، انواع گچ گیری(بهمراه هزینه های گچ، آتل و بریس)، آتل گذاری، اکسیزیون جسم خارجی، اکسیزیون تومورهای خوش خیم، اکسیزیون میخچه، جراحی ناخن فرورفته در نسج نرم، کشیدن ناخن، درمان و کنترل خونریزی بینی، اکسیزیون آبسه، شالازیون، ناخنک چشم، پونکسیون مایع مغزی نخاعی(LP)، درآوردن جسم خارجی از گوش و بینی، پاپ اسمیر، کاشت حلزون، کورتون تراپی جهت بیماران MS، تمپانوتراپی، هولتر فشار، فرام تراپی، اپتومتری و سایر موارد مرتبط با موضوع این بند. جبران هزینه های خدمات تشخیصی، درمانی سرپایی تا سقف ۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) هزینه های خدمات آزمایشگاهی اعم از آزمایشات تشخیص طبی و آسیب شناسی از جمله پذیرش و نمونه گیری، تجزیه ادرار، شیمی بالینی ، شیمی بالینی اختصاصی، هورمون شناسی ، تومور مارکرها، خون شناسی، انعقاد، بانک خون، سرولوژی و ایمنولوژی، میکروب شناسی ، آزمایشهای متفرقه ،آزمایشات ژنتیک مولکولی ، تستهای غربالگری، آسیب شناسی تشریحی، هزینه پاتولوژی مربوط به تمامی موارد نمونه برداری که بصورت سرپایی در مطب یا سایر مراکز درمانی انجام می شود و سایر موارد مرتبط با موضوع این بند. انواع آزمایش، انواع پاتولوژی و آسیب شناسی حداکثر تا سقف ۱۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) هزینه خدمات رادیولوژی برای هر نفر خدمات رادیولوژی حداکثر تا سقف ۸٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه های ویزیت ویزیت تا سقف ۵٫۰۰۰٫۰۰۰ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه خرید عینک هر سه سال یک بار پرداخت می گردد. عینک(هر سه سال) تا سقف ۳٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه خرید عصا. عصا تا سقف ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه ویلچر. ویلچر تا سقف ۱۷٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه خرید سمعک هر پنج سال یک بار پرداخت می گردد. سمعک برای هر گوش تا سقف ۸٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
با کسر سهم بیمه گر پایه(۳۰%) جبران هزینه خرید دست دندان هر سه سال یک بار پرداخت می گردد. دست دندان تا سقف ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
تجارت گردان | پاسخ به پرسشهای متداول بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری توسط بیمه ملت +جدول سقف تعهدات