به گزارش رصد روز، در بخشی از برنامه اخیر «هفت» نام ویشکا آسایش به میان آمد. ابتدا محمدرضا شریفینیا از چگونگی حضور آسایش در سریال «امام علی» گفت و محمدرضا ورزی نیز او را یکی از بهترین انتخابهای تاریخ تلویزیون دانست. آسایش نقش قطام را در ۱۹ سالگی بازی کرد و مسیر زندگیاش عوض شد.
ویشکا آسایش با فیلم و سریالهای دیگر نشان داد صاحب استعداد در بازیگری است و حالا تصمیم گرفته خارج از ایران به ادامه زندگی و فعالیت بپردازد. خوب است که در برنامه تخصصی «هفت» میتوان درباره کارنامه سینماگران حرف زد؛ حتی کسانی که شیوهای متفاوت از قبل پیش گرفتهاند. آیا اگر برنامه ضبطی بود، صحبتها درباره آسایش مجوز پخش میگرفت؟ بعید میدانیم و این بد است!
ویشکا آسایش (زادهٔ ۱۶ آبان ۱۳۵۱) بازیگر ایرانی است. او فعالیتش را در میانهٔ دههٔ ۱۳۷۰ آغاز کرد و نقش قطام بنت شجنه را در مجموعهٔ تلویزیونی امام علی (۱۳۷۵) بازی کرد. نخستین تجربهٔ حضور او در سینما مربوط به بازی در درام ساحره (۱۳۷۶) بود که برایش نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد و این جایزهٔ را برای بازی در کمدی ورود آقایان ممنوع (۱۳۸۹) کسب کرد.
زندگینامه
ویشکا در محله سید خندان تهران از پدری مهندس تاسیسات ساختمان و مادری معلم مهد کودک زاده شد. در خردسالی به مهد کودکی فرانسوی در تهران میرفت و از ۹ سالگی نوازندگی پیانو را شروع کرد، ویشکا و خواهرش در دوران جنگ ایران و عراق به قصد اینکه پیش خاله شان در انگلستان بروند راهی آلمان شدند اما سفارت ۱ سال بعد وقت مصاحبه به آنان داد و مجبور شدند که آن سال را در آلمان زندگی کنند اما مصاحبه را رد شدند و به ایران بازگشتند؛ در نهایت دیپلم تجربی را از دبیرستان دریافت کرد.
مادر ویشکا از سن ۹ سالگی به بخاطر اینکه پدرش (شین پرتو) سفیر ایران در هند بوده است ۴ سال در هند زندگی میکرده و سپس شین پرتو فرزندانش را به انگلیس در مدرسه شبانه روزی میفرستد و مدرک رشته مونته سوری از دانشگاهی در انگلیس را دریافت میکند و سپس به ایران باز میگردد.
آسایش، خواهرزاده فیلمساز مازیار پرتو، و نوه نویسنده و شاعر شین پرتو است. او دارای مدرک طراحی صحنه از کشور انگلستان است. نخستین فعالیت هنری او بازی در سریال امام علی به کارگردانی داوود میرباقری بود که توسط محمدرضا شریفینیا معرفی شد. او موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم ورود آقایان ممنوع شد.
او در طی خیزش ۱۴۰۱ به فرانسه مهاجرت کرد ، آسایش با ایفای نقش در فیلم هفت روز به کارگردانی علی صمدی احدی نخستین فیلمش پس از خروج از ایران را بازی کرد.آسایش هم اکنون ممنوع التصویر است.
جوایز
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «ورود آقایان ممنوع» به کارگردانی «رامبد جوان»
جایزه بهترین بازیگر زن از «نوزدهمین جشنوارهٔ بینالمللی فیلم ریورساید آمریکا» (۲۰۲۱) برای بازی در فیلم «گورکن» به کارگردانی «کاظم ملایی»
نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن از «یازدهمین جشنوارهٔ فیلم کوئینز ورلد آمریکا» (۲۰۲۱) برای بازی در فیلم «گورکن» به کارگردانی «کاظم ملایی»
جایزه بهترین بازیگر زن از «دهمین جشنوارهٔ فیلم زمستان آمریکا» (۲۰۲۱) برای بازی در فیلم «گورکن» به کارگردانی «کاظم ملایی»
جایزه ویژه هیئت داوران به عنوان بهترین بازیگر از «سی و هفتمین جشنوارهٔ فیلمهای آسیایی لس آنجلس» (۲۰۲۱) برای بازی در فیلم «گورکن» به کارگردانی «کاظم ملایی» (در بیانیه هیئت داوران آمدهاست: آسایش در نقش سوده اجرای خیرهکنندهای دارد که شما را به پیچیدگی دنیای خود دعوت میکند)
جایزه بهترین بازیگر زن در بخش فیلمهای مستقل «ششمین جشنواره فیلم کالیای اسپانیا» (۲۰۲۱) برای بازی در فیلم «گورکن» به کارگردانی «کاظم ملایی»
نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن کمدی از “بیست و یکمین جشن حافظ” برای بازی در سریال ” دراکولا ”