شاراک شاهراه باگ

پتروشیمی شازند در وضعیت اورژانسی

حال این روزهای پتروشیمی شازند خوب نیست و اگر فکری به حالش نشود می تواند کام سهامداران را از این تلخ تر کند.

به گزارش اختصاصی رصد روز، پیش بینی می شد که با روی کار آمدن عباس کریمی به عنوان مدیرعامل پتروشیمی شازند که پیش تر مدیر بازرگانی آن بود اوضاع در این شرکت تغییر کرده و شاهد وضعیتی متفاوت باشیم اما شرایط طبق انتظار سهامداران پیش نرفت چرا که پتروشیمی شازند در حال سپری کردن روزهاییست که خروجی آن از دست دادن بخش بزرگی از سود خالص شرکت و نمایشی غیرقابل دفاع در بازار سرمایه است هرچند که دستاورد ضعیف پتروشیمی شازند در گزارشات مالی مربوط به دوره مدیریتی کریمی نیست اما تمایش ضعیف در بازار سرمایه موضوعیست که می توان از عباس کریمی خواست تا درباره آن توضیح دهد.

براساس آخرین گزارشات مالی منتشر شده از پتروشیمی شازند منتهی به پایان آذرماه ۱۴۰۳ سود خالص این شرکت با ریزش قابل توجه ۹۵ درصدی همراه بود که عملاً یعنی از دست دادن تمام دستاوردهای گذشته.

تبدیل سود عملیاتی 19 هزار میلیارد ریالی نه ماهه ۱۴۰۲ به زیان عملیاتی یک هزار و ۸۹۴ میلیارد ریالی در کنار افزایش ۶۶ درصدی هزینه های اداری نشان می دهد که کمیت مدیریتی در پتروشیمی شازند لنگ است. این در حالیست که شازند در لیست سهامداران عمده خود اسامی آشنایی مانند شرکت پالایش نفت تهران، سرمایه گذاری نفت و گاز تأمین، سرمایه گذاری آتیه صبا و صندوق بازنشستگی کشوری را دارد.

در بازار سرمایه نیز اوضاع برای شازند اصلا مطلوب نیست و چیزی که به سهامداران می رسد زیان ۲۰۰ ریالی به ازای هر سهم و p/e  منفی ۹۹.۸۵ است. سایر بررسی ها نشان می دهد که با توجه به معاملات روز یکشنبه ۳۱ فروردین بازدهی ۶۰ روزه نماد شاراک به منفی ۳۷.۷ درصد رسیده و بازدهی و نقدشوندگی یکساله آن نیز منفی ۳۱ درصد قابل مشاهده است.

این اطلاعات از تابلو و صورتهای مالی شازند خطر بالقوه ایست که می تواند شرایط را برای ادامه سخت و سخت تر کند اما باید دید که مدیریت این شرکت پتروشیمی توانایی ارائه راه حل عملی برای برون رفت از شرایط فعلی را دارد یا سهامداران این شرکت باید خود را برای روزهای پرچالشی آماده کنند؟

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

منبع : رصد روز

مطالب مرتبط