پرکارترین‌های سینما در سالی که گذشت چه بازیگرانی بودند؟

از پژمان جمشیدی و عباس جمشیدی‌فر در کمدی تا امیر آقایی و سحر دولت‌شاهی در درام اجتماعی؛ سینمای ایران در سال ۱۴۰۳ حضور برخی بازیگران را در ۳ الی ۴ فیلم و در گونه‌های متفاوت روی پرده نقره‌ای خود دید.

به گزارش رصد روز، اگر قرار باشد لیستی از بازیگران پرکار ۱۴۰۳ داشته باشیم، نام پژمان جمشیدی در بالای لیست قرار می‌گیرد. بازیگری که در سال ۱۴۰۳ با ۴ فیلم، هم کمدی صرف، هم درام و هم کمدی ابزود را تجربه کرد. «بی‌بدن»، «صبحانه با زرافه‌ها»، «تگزاس۳» و «یادگار جنوب» ماحصل کارنامه جمشیدی بر روی پرده سینما در سال ۱۴۰۳ است.

قطعا که چنین تجاربی، به حرفه‌ای بودن بازیگر و توانمندی او بازمی‌گردد اما اخیرا درباره تکراری‌شدن جمشیدی در قالب یک نقش نیز زیاد گفته و نوشته‌اند؛ انتقاداتی که البته نتیجه‌ای نداشته و این بازیگر همچنان هر سال با دو الی سه فیلم در گیشه حضور دارد.

عباس جمشیدی‌فر؛ حساب‌شده‌تر از گذشته با ۴ فیلم

جمشیدی‌فر سالهاست در تئاتر و تلویزیون ایفای نقش می‌کند اما اکنون چهار، پنج سالی است که این بازیگر انتخاب‌های حساب‌شده‌تری دارد. از همان سالی که «سه دونگ، سه دونگ» در تلویزیون پخش می‌شد، بیشتر دیده شد اما در این چند سال اخیر و خصوصا پس از ایفای نقش در «شیشلیک» که البته هنوز اکران نشده، وسواس انتخاب نقش در کارنامه‌اش دیده می‌شود.

«قیف»، «کت چرمی» و پس از آن «زخم کاری»، مسیر جمشیدی‌فر را از بازیگری که در ایفای کمدی تبحر داشت، به سمتی برد که توانمندی های او بیشتر دیده شود. امسال کمدی «باغ کیانوش» نتیجه وسواس او در کارنامه‌اش است؛ کمدی که فیلمنامه داشت و در کنار خنداندن، قصه هم می‌گفت.

او نیز مانند جمشیدی، سال گذشته در ۴ فیلم ایفای نقش کرد که «تمساح خونی»، «قیف» و «شه‌سوار» فیلم‌های دیگر این بازیگر بودند.

امیر آقایی و ۴ حضور که هیچ کدام دیده نشد

جالب است که نام امیر آقایی نیز در میان ۴ فیلمه‌های ۴۰۳ قرار می‌گیرد. بازیگری که سال گذشته در ۴ فیلم، روی پرده نقره‌ای حضور داشت اما به میزان حضورش در ۴ فیلم، دیده نشد. دو فیلم «شبگرد» و «کارزار» به اندازه‌ای که باید، دیده نشدند و «نبودنت» نیز با اقبال محدودی که در جشنواره داشت، در اکران عمومی هم دیده نشد. «خائن‌کشی» نیز دیگر فیلم کارنامه سال گذشته آقایی بود که با وجود نام کارگردان مطرحش، نتوانست بیش از ۳ میلیارد در گیشه فروش داشته باشد.

پرکارترین بازیگر زن سینما در سال ۱۴۰۳

سحر دولت‌شاهی از آن دست بازیگران پرکار نمایش خانگی است. از سال ۹۶ و پس از حضور در سریال «عالیجناب»، تقریبا هر سال با یک سریال در نمایش خانگی حضور داشته؛ سال گذشته حواشی «افعی تهران» و حضور متفاوتش، نقل محفل رسانه‌ها بود. از آن سو اما از سینما نیز غافل نشده و سه فیلم روی پرده داشت که باعث شد به لیست بازیگران پرکار اضافه شود.

دولت‌شاهی جنس متفاوتی از کمدی را با «مفت‌بر» تجربه کرد، البته که این فیلم آنچنان دیده نشد. «یادگار جنوب» و «نبودنت» دیگر فیلم‌هایی بودند که به نظر می‌رسید مطابق با حضور این بازیگر در فیلم‌های اجتماعی، با اقبال مواجه شود اما تنها «یادگار جنوب» فروش ۱۲ میلیاردی را تجربه کرد و دولت‌شاهی را با شمایل متفاوت یک زن حیله‌گر از خطه جنوب، در ذهن مخاطب تثبیت کرد.

کمتر مخاطبی موقع یادآوری «زودپز»، گلاره عباسی را به خاطر می‌آورد. به قدری دو بازیگر اصلی این فیلم، یعنی نوید محمدزاده و محسن تنابنده پررنگ‌اند که شاید گلاره عباسی به آن میزان به چشم مخاطب نیاید اما تاثیر او در قصه و همچنین ایفای نقش او قابل تحسین است.

عباسی در سال ۱۴۰۳ به جز «زودپز»، «بی‌بدن» و «آغوش باز» را هم در کارنامه داشته که «بی‌بدن» در میان غیرکمدی‌ها، فروش قابل قبولی داشت و با اقبال مواجه شد. ایفای نقش عباسی در «بی‌بدن» نیز مورد نظر منتقدان قرار گرفته بود. او این شانس را داشت که هر دو فیلمی که در فجر چهل‌ودوم در آنها ایفای نقش کرده بود، سال گذشته اکران شوند و کارنامه خود را با حضور در یک فیلم کمدی کامل‌تر کند.

کفه سنگین ترازو به سمت دو فیلمه‌ها

همچنین در این لیست می‌توان به بازیگران دیگری اشاره کرد که هر کدام سال گذشته دو فیلم روی پرده داشتند. هوتن شکیبا، بهرام افشاری، الناز حبیبی و هادی کاظمی همگی در دو فیلم کمدی ایفای نقش کرده بودند. محسن تنابنده علاوه بر «زودپز» که سومین فیلم پرفروش ۱۴۰۳ است، «روزی روزگاری آبادان» را روی پرده داشت که مورد اقبال واقع نشد. هرچند حدس زده می‌شد که فیلمی به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ مورد اقبال مخاطب قرار بگیرد اما این اتفاق نیفتاد.

علاوه بر اینها «خائن‌کشی» فیلم پربازیگری بود که سبب شد برخی بازیگران در سال ۱۴۰۳ حضور پرتکراری روی پرده نقره‌ای داشته باشند. نسیم ادبی و سارا بهرامی در کنار امیر آقایی از آن دسته بودند. مهران مدیری اما شاید تعجب‌برانگیزترین نام این لیست باشد که با حضور در دو درام اجتماعی «خائن‌کشی» و «ساعت ۶ صبح»، نه توانست نظر مخاطبان را جلب کند و نه فروش گیشه را به همراه داشته باشد. به نظر می‌رسد این بازیگر نیز مانند پژمان جمشیدی به تکرار خودش افتاده است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار