پزشکیان در برنامه اش شعر “شروین” را خواند!

مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امروز به همراه جواد ظریف در میزگرد سیاسی شبکه سوم صداوسیما حضور پیدا کرد.

به گزارش رصد روز، مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امروز به همراه جواد ظریف در میزگرد سیاسی شبکه سوم صداوسیما حضور پیدا کرد. برنامه‌ای که به شدت مورد توجه کاربران قرار گرفت. از نکات قابل بحث این برنامه، بخشی از صحبت‌های این نامزد انتخابات بود که گفت: «ما اینجا نیستیم که تصمیمی بگیریم زندگی مردم‌ را سیاه بکند. مردم ما یک زندگی معمولی می‌خواهند.» «زندگی معمولی» بخشی از ترانه «برای…» شروین حاجی‌پور بود که در حوادث سال ۱۴۰۱ خوانده شد و در کارزار پزشکیان از آن استفاده می‌شود.

15 25

مسعود پزشکیان (زادهٔ ۷ مهر ۱۳۳۳) پزشک و سیاستمدار ایرانی و نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی است. او از سال ۱۳۸۷، در دوره‌های هشتم، نهم، دهم و یازدهم نیز نماینده این حوزه انتخابیه بوده است. پزشکیان در دوره دهم، به عنوان نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز انتخاب شد.

مسعود پزشکیان در دولت دوم سید محمد خاتمی سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برعهده داشت. او یکی از نامزدان تأیید صلاحیت شده انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ و نماینده جبهه اصلاحات ایران است. سید محمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات هم از او حمایت کرده و اعلام کرد به او رای خواهد داد.پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ شرکت کرد اما انصراف داد و در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد. پزشکیان مدرک فوق تخصص جراحی قلب دارد.

اوایل زندگی

پزشکیان در ۷ مهر ۱۳۳۳ در مهاباد به دنیا آمد.او تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش مهاباد طی کرد و سپس به ارومیه رفت و در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذایی گرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ جهت انجام خدمت سربازی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همین دوره بود که به پزشکی علاقه پیدا کرد و در نتیجه در سال ۱۳۵۴ و پس از اتمام خدمت سربازی، دیپلم دوم خود را در رشته علوم تجربی اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشتهٔ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.

پزشکیان در دوران جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام اکیپ‌های پزشکی به جبهه‌ها بود و همزمان به صورت رزمنده و پزشک فعالیت می‌کرد.

فعالیت دانشگاهی
او دورهٔ پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ به پایان رساند و در سمت مربی فیزیولوژی شروع به تدریس در دانشکدهٔ پزشکی نمود. در سال ۱۳۶۹ تخصص خود در رشته جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اخذ کرد و سپس در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت نمود و در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام شد که بعدها رئیس این بیمارستان شد. پزشکیان در طی سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۹، ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز را عهده‌دار بود.او سردبیر مجله تحقیقات قلب و عروق و قفسه سینه است که در مرکز تحقیقات قلبی-عروقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر می‌شود.

فعالیت سیاسی
تا سال ۱۳۸۰ و تشکیل کابینه دوم محمد خاتمی، پزشکیان در میان فعالان سیاسی ایران شناخته شده نبود. وی با وجودی که در برخی انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی از حمایت برخی افراد و گروه‌های اصلاح طلب برخوردار بوده، در سال ۱۳۹۰ گفته است: «صد بار گفته‌ام و باز هم می‌گویم که اصلاح‌طلب نیستم.» او در سال ۱۳۹۲ توضیح داد جزو دسته جات و گروه‌های اصلاح طلبی نیست اما اصلاحات و اصلاح‌طلبی را با جان و دل قبول دارد. او در یک نشست خبری در پاسخ به سوال روزنامه هم‌میهن در تشریح جناح سیاسی خود گفت «اینکه درجلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران گفته‌ام من اصولگرا هستم، به این دلیل است که اصولی دارم و آن هم حق و عدالت است. برای رسیدن به این دو اصل باید اصلاحات کرد. نمی‌توان بدون اصلاحات به حق و عدالت رسید.»

وزارت بهداشت
پزشکیان مابین ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ در دوره وزارت محمد فرهادی، معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کابینه اول سید محمد خاتمی بود

پزشکیان در کابینه دوم سید محمد خاتمی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت. انتصاب او به وزارت بهداشت باعث استعفای بعضی از مدیران وزارتخانه شد. از جمله غلامرضا انصاری در نامه‌ای او را شایسته وزارت ندانست. او در دوره تصدی وزارت، پس از گذراندن دو سال از این سمت، به خاطر مشکلات دارو، تعرفه‌های پزشکی و سفرهای خارجی، مورد استیضاح مجلس قرار گرفت که رای نیاورد و با کسب اعتماد مجدد مجلس وزیر ماند. در دوره وزارت او طرح مجلس برای واگذاری دانشگاه علوم پزشکی به وزارت علوم به نتیجه‌ای نرسید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار