به گزارش رصد روز، کلیپ محسن چاوشی که به یاد معدنچیان طبس منتشر کرده در کمتر از ۲۴ساعت به بیش از ۳۰ میلیون بازدید رسید
محسن چاوشی حسینی (زادهٔ ۸ مرداد ۱۳۵۸) خواننده، ترانهسرا و آهنگساز ایرانی است. چاوشی فعالیت حرفهای خود را در زمینهٔ موسیقی در سال ۱۳۸۲ با آلبوم نفرین آغاز کرد و پس از پنج سال فعالیت زیرزمینی و تولید سه آلبوم دیگر، توانست برای یه شاخه نیلوفر (۱۳۸۷) از وزارت ارشاد مجوز رسمی دریافت کند. او تاکنون ۱۱ آلبوم استودیویی رسمی منتشر کرده و برای امیر بیگزند (۱۳۹۵) موفق به دریافت جایزهٔ باربد بهترین آلبوم پاپ را از سی و دومین جشنوارهٔ موسیقی فجر شده است.
جسارت چاوشی در بهکارگیری سبکهای موسیقایی و ترانههای متفاوت و همچنین واکنشهایش به رویدادهای روز، باعث شده هوادارانش به او لقب آقای خاص بدهند. بخشی از شهرت فراگیر چاوشی به آهنگسازی و خوانندگی برای فیلمهای سینمایی و سریالها مربوط میشود. سنتوری (۱۳۸۵) نخستین فیلمی بود که چاوشی ساخت موسیقی متن و تیتراژش را به عهده داشت و برای آن جوایزی هم کسب کرد که بر ادامهٔ فعالیتهای حرفهای او اثرگذار بود. سالها بعد چاوشی برای هر سه فصل سریال شهرزاد (۱۳۹۴) چند ترانه ساخت که همزمان با پخش قسمتهای سریال منتشر میشدند.
با وجود اینکه چاوشی حضور کمرنگی در محافل اجتماعی دارد و تاکنون کنسرت نیز برگزار نکرده، اما در طول سالهای فعالیتش با حاشیههایی روبهرو بوده است. از جمله اینکه به دلیل انتقادات تندوتیزی که در بحرانهای اجتماعی به نهادهای مسئول داشته، بارها شایعهٔ ممنوعیتش از کار منتشر شده است. بااینحال همکاریهای پرتعداد چاوشی با نهادهای حاکمیتی باعث شده عدهای به او برچسب خوانندهٔ حکومتی بزنند. اما محسن چاوشی در پست اینستاگرامی خود در پاسخ به تمجید سپاه پاسداران از او در مراسمی نوشت: شک دارم به شعری که زندانی و زندان بان باهم زمزمه میکنند.
محسن چاوشی زادهٔ خرمشهر است و اصالتی کُردتبار دارد. خانواده وی با توجه به شرایط کاری که پدرش به عنوان کارمند شرکت نفت داشت به خرمشهر مهاجرت کردند و محسن در خرمشهر زاده شد. وی فرزند ششم خانواده و دارای دو خواهر و سه برادر (مهراد، فرهاد و هوشنگ) است.پس از اشغال خرمشهر در زمان جنگ، خانواده او به شهرهای کرمانشاه، مشهد (ساکن شهرک عربهای مشهد)، و نهایتاً تهران مهاجرت کردند. او در سال ۱۳۸۸ با اسپاکو یوسفی ازدواج کرد و در سال ۱۳۹۲ صاحب فرزندی پسر به نام زانکو شد.
فعالیت حرفهای
محسن چاوشی پس از دریافت فوق دیپلم حسابداری و پایان دورهٔ سربازی، فعالیت حرفهای خود را در زمینهٔ موسیقی در سال ۱۳۸۲ با آلبوم نفرین آغاز کرد و پس از گرفتن مجوز در سال ۱۳۸۷ آلبوم یه شاخه نیلوفر را منتشر کرد. از وی تاکنون بیش از ۲۰۰ قطعه موسیقی شنیده شده است، که شامل ۱۱ آلبوم و نیز چندین تکآهنگ است.
محسن چاوشی خواننده و آهنگساز ترانههای فیلم سینمایی سنتوری ساختهٔ داریوش مهرجویی بود. چاوشی همچنین یک قطعه برای تیتراژ پایانی فیلم سینمایی لامپ ۱۰۰ به کارگردانی سعید آقاخانی خواند.
چاوشی خواننده ترانههای سریال شبکه خانگی شهرزاد ساختهٔ حسن فتحی است که این ترانهها خصوصاً تکآهنگ کجایی نقش بسزایی در محبوبیت او داشت.
محسن چاوشی دربارهٔ شیوهٔ ضبط صدایش برای آهنگهای فیلم سنتوری میگوید: «چارهای جز این نداشتم که در خانه و در یکی از اتاقهایمان کار ضبط را انجام بدهم. به کمک مادرم یک پتو را با میخ به جلوی پنجره زدیم و دیوارها را هم با پتو پوشانیدم تا صدا نپیچد. مادرم از اتاق بیرون رفت و با یک پتو از بیرون، در اتاق را پوشاند. خودم هم از این طرف در، یک پتو آویزان کردم تا بتوانم در نهایت فضایی را در اختیار داشته باشم که در آن بشود وکال گرفت. پس از همه این ماجراها، پتو را کشیدم روی سرم و در همان شرایط خواندم و همه وکال را ضبط کردم. از زیر پتو که بیرون آمدم، «علی سنتوری» به دنیا آمده بود. همان نسخه هم نهایی شد و پخش شد».