سعید لیلاز گفت: پس از این دو دولت (احمدینژاد و روحانی) با موج سوم غارت ارزی در دولت رییسی روبهرو هستیم.این غارت از منظر حجمی بسیار بزرگتر از هر فساد دیگری است که ممکن است بتوان تصور کرد.
به گزارش رصد روز، سعید لیلاز عملکرد دولت را روی ترازوی نقد گذاشته است. بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- معوقات وامهای ارزی دریافتی در سال۱۴۰۱ از ۸.۸درصد سال ۹۹ به ۱۶.۶درصد (در ۳ماهه پایانی سال ۱۴۰۱)رسیده است. معنی این اعداد و ارقام آن است که تقریبا هر شخص هر مقدار وام ارزی که در سال ۱۴۰۱ گرفته را پس نداده است.
- این موضوع در شرایطی که اقتصاد ایران بسیار متورم است و در این ۲سال بیش از ۱۰۰درصد به نرخ ارز کشور اضافه شده است، نشان میدهد که منابع ارزی دولتی در ایران توسط برخی افراد و جریانات غارت شده است.
- وام گیرندگان ارزی از چنان قدرت مطبوعاتی، رسانه ای، تبلیغاتی، سیاسی و قضایی برخوردارند که در اغلب موارد موفق شدهاند دولتها را وادار کنند که به قیمت روز در زمان دریافت وام، بدهیهای خود را پس دهند.
- پس از این دو دولت (احمدینژاد و روحانی) با موج سوم غارت ارزی در دولت رییسی روبهرو هستیم.این غارت از منظر حجمی بسیار بزرگتر از هر فساد دیگری است که ممکن است بتوان تصور کرد.
- ایران از ابتدای سه ماه پایانی ۱۴۰۱ تا امروز روزانه بین ۴تا ۵میلیون دلار بنزین وارد کرده است. این در حالی است که دولت رییسی، قویا هرگونه واردات بنزین را تکذیب می کند.
- دولت برای حل مشکل بنزین ۳ راه بیشتر ندارد؛ یا باید بنزین را گران کند، یا آن را سهمیهبندی کرده، یا بنزین مورد نیاز را از خارج وارد کند. از آنجا که دولت مشروعیت سیاسی کافی برای ۲راه نخست ندارد ناگزیر شده تا این مقدار سوخت را به مبلغ حداقل ۴یا ۵میلیون دلار در هر روز وارد کند.
- همه امید ما از یکدست شدن قدرت در ایران این بود که دولت بتواند وارد پروسه اصلاح در بانکهایی شود که متعلق به حکومت هستند اما دولتی نیستند.اما دولت موفق به اجرای این ضرورت نشده است.
- مطابق آمارهای بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱، دولت رییسی ۱۷میلیارد دلار واردات خدمات و ۷۵.۴میلیارد دلار واردات کالا انجام داده است. این عدد باور نکردنی است.