پشت‌پرده سانسور کتاب‌ها در آمریکا

انجمن کتابخانه‌های آمریکاگزارش داده است که ۷۲ درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی، مقامات منتخب، اعضای هیئت‌مدیره و مدیران کتابخانه‌ها مطرح شده‌اند.

به گزارش رصد روز،انجمن کتابخانه‌های آمریکا (ALA) گزارش داده است که ۷۲ درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی، مقامات منتخب، اعضای هیئت‌مدیره و مدیران کتابخانه‌ها مطرح شده‌اند و تنها ۱۶ درصد از تلاش‌ها برای ممنوعیت کتاب‌ها توسط والدین و ۵ درصد نیز توسط کاربران انفرادی کتابخانه‌ها صورت گرفته‌اند.

در گزارش سال ۲۰۲۵ با عنوان «وضعیت کتابخانه‌های آمریکا» که به تازگی منتشر شده، آمده است: «این درخواست‌ها برای حذف یا محدود کردن کتاب‌ها و سایر منابع کتابخانه‌ای، ناشی از احساسات مردمی یا خودجوش نیستند. اغلب تلاش‌های سانسور کتاب اکنون از سوی گروه‌ها و جنبش‌های سازمان‌یافته و ثروتمندی صورت می‌گیرند که مدت‌هاست در پی محدود کردن دسترسی به اطلاعات و اندیشه‌ها هستند.»

بسیاری از سازمان‌هایی که رهبری این حرکت سانسور کتاب را بر عهده دارند، گروه‌هایی تحت عنوان «حقوق والدین» هستند؛ برجسته‌ترین آن‌ها گروه «Moms for Liberty» است که پیوندهای محکمی با حزب جمهوری‌خواه دارد و به عنوان «افراطی» توصیف شده است.

پل باورز از اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) در اواخر سال ۲۰۲۳ نوشت: «آن‌ها همیشه مادر نیستند، همیشه فرزندی ندارند، و قطعاً به آزادی برای دیگران اهمیتی نمی‌دهند.»

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار